У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Туристичний центр- Світловодськ

Туристичний центр- Світловодськ

Світловодськ - невелике курортне зелене місто, яке розташоване в географічному центрі України на березі славної річки Дніпро. У місті безліч парків і лісових насаджень, тому його іноді називають "зеленим" містом. Всю північну частину Світловодська займає побережжя водосховища. З іншого боку лежать славні дніпровські плавні, де можна відпочити, порибалити на безлічі ставків, озерець, і проток. На побережжі Кременчуцького водосховища багато туристичних баз. Світловодськ - невелике (57 тис. чоловік) курортне зелене місто, що розташоване в географічному центрі України на березі славетної річки Дніпро. Назва міста Світловодськ склалася з слів "Світло від води". Саме в нашому місті, а не в Кременчуці знаходиться Кременчуцька ГЕС. Перша назва міста була Кремгес, селище енергетиків, потім селище розрослося до розмірів міста, з'явилися потужні підприємства, учбові заклади.

В місті безліч парків і лісових насаджень, тому його іноді називають "зеленим" містом. Усю північну частину Світловодська займає узбережжя водосховища. З іншого боку лежать славетні дніпровські плавні, де ви зможете відпочити, порибалити на безлічі ставків, озерець, та проток. Дивовижний краєвид відкривається з моря, якщо ви підпливаєте із сторони Києва, Черкас. Де-ніде крізь крони дерев виглядають білі багатоповерхові будівлі. Майже з кожного будинку нашого містечка відкривається мальовничий краєвид на Кременчуцьке водосховище, яке наші земляки називають морем. І це дійсно море - найбільше створене людьми водосховище на Україні. Береги водойми ховаються за обрієм, як у справжньому морі, і літнього погожого дня можна побачити білі крила вітрил - це мореходці Світловодського яхт-клубу, які своєю майстерністю підкорили не одну регату і прославили місто на весь світ. На узбережжі Кременчуцького водосховища, та нижче ГЕС ви знайдете багато туристичних баз, де зможете обрати відпочинок на власний смак, чи-то комфортабельний готель, чи дерев'яний будиночок, або ж просто неба в палатках - "дикунами" на острові теплими зоряними дніпровськими ночами.

1)ГАВАНЬ КАФЕ-БАР-ГОТЕЛЬ
2)ОЛІМП-ЖИТЛОВО-ПОБУТОВИЙ КОМПЛЕКС ДП
3)СЛАВУТИЧ ПАНСІОНАТ

В самому центрі міста знаходиться парк культури і відпочинку імені Т.Шевченка, де в 1978р. було встановлено пам'ятник Кобзарю (скульптор А.Мацієвський, архітектор А.Губенко) Пам'ятником історії є будинок в якому жив Герой соціального праці М.Д.Карпов. Сьогодні в ньому розміщено міський краєзнавчій музей. В 1975р. під час будівництва водоводу "Дніпро Кіровоград було виявлено давне поховання, яке датується IV-Ш ст. до. не. Сьогодні поховання є пам'ятником археології - ґрунтовим могильником скіфської культури. Найбільше в місті пам'ятників монументального мистецтва, які увічнюють подвиг народу у Великій Вітчизняній війні, так в 1956р. було перенесено із зони затоплення водосховищем Кременчуцької ГЄС на міський цвинтар пам'ятник з братської могили загиблих воїнів при звільнені Новогеоргіївська в грудні 1943р. Того ж року тут було встановлено пам'ятник і перенесено могилу борців за Радянську владу, загиблих від рук бандитів в 1918-1920р. Пам'ятник встановлено в Хмельницькому мікрорайоні міста на могилі радянських воїнів, які загинули при визволенні с. Таборище і в селищі Власівка. На честь XX річчя Перемоги було встановлено обеліск (архітектури Самохвалов, Маяк, Мощенський). В ознаменування 30-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні на Приморському бульвару було урочисто відкрито пам'ятник загиблим при форсуванні Дніпра, сюди ж було перенесено з села Бугруватка і урочисто перезахоронено останки невідомого солдата . У визволенні краю від фашистів у 1943 р. брали участь воїни 5 гвардійської повітряно - десантної дивізії, в пам'ять про їх подвиг на вул. Гагаріна встановлено пам'ятний технічний знак - літак МІГ-19 . Об'єктами архітектурної спадщини України у Світловодську є Палац культури і будинки по вул. Шевченко і вул. Суворова, які були збудовані в 1954-1956 рр.

Міська влада запрошує всіх, хто зацікавлений у формуванні i розвитку галузей з найбільш ефективним використанням місцевої специфіки i високого експортного потенціалу нашого міста. Майбутнє Світловодська обов'язково повинно бути засноване на поєднанні якості транспортного, ділового, туристично-рекламного центрів. Для цього ми створюємо базу для розвитку відповідної інфраструктури i забезпечення сприятливого контактного середовища, для якого характерними є відкритість, безпека, комфортність, привабливість, дружелюбність, краса, унікальність. Провідна роль у системі економічного зростання міста закладена у зручному географічному розташуванні міста на Дніпрі – це розвиток торгово-транспортного комплексу, а саме, – зберігання, перевантаження вантажів, зовнішня торгівля, виробництво упаковки. Отже, метою Стратегічного плану є перетворення міста у великий транзитний транспортний вузол для обслуговування центральних регіонів України, у центр відпочинку. Світловодськ одне з небагатьох міст, котре в самому своєму центрі має великий за площею i давній за насадженням лісово-парковий масив площею більше 100 га. На одного жителя міста припадає 36,3 м2 зелених насаджень. Населення міста становить 57 тисяч чоловік, з яких близько 17 тисяч - це діти до 17 років, тобто місто має потужний потенціал для росту власного наукового, технічного, ініціативного людського ресурсу. В місті діють 9 шкіл, з яких одна з поглибленим вивченням англійської мови, дві школи мають ліцейне та гімназійне відділення. Діти нашого міста отримують естетичне виховання у музичній та спортивній школах, у центрі дитячої i технічної творчості. Навички морської справи діти i підлітки набувають у клубі юних моряків. В місті працюють 2 дитячі бібліотеки, центральна бібліотека та 6 її філій на території міста. Світловодськ має впорядкований стадіон, Палац спорту з плавальним басейном, сучасний технічний корт, яхт-клуб. В місті бере початок водовід „Дніпро-Кіровоград", який забезпечує водою, окрім Світловодська, ще міста обласного підпорядкування: Олександрію,


Сторінки: 1 2 3