У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Інвестиційний портрет Кіровоградської області

Інвестиційний портрет Кіровоградської області

Метою реалізації Програми Президента України "Десять кроків назустріч людям" розроблена програма дій обласної державної адміністрації щодо залучення інвестицій в економіку області та створена громадська рада інвесторів при облдержадміністрації.

У рамках Програми "Інвестиційний імідж України" за ініціативи обласної державної адміністрації та з метою активізації інвестиційної діяльності в області, пропаганди здобутків місцевих товаровиробників, науково-технічних досягнень, сприяння розширенню господарських та економічних зв’язків 15-16 вересня 2005 р. у м. Кіровограді проведено Міжнародний інвестиційний форум.

У Форумі взяли участь 49 інвесторів з різних країн світу, 10 представників дипломатичного корпусу, 6 народних депутатів України та представники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівники суб’єктів господарської діяльності області.

На Форумі проведено презентацію роботи "єдиного інвестиційного вікна". У рамках роботи "єдиного інвестиційного вікна" як інвестори, так і реципієнти могли скористатись такими послугами, як:

отримання інвестиційних пропозицій, підготовка проектів договорів, протоколів про наміри;

Інтернет, електронна пошта, факс, ксерокс, сканер, переклад англійською, німецькою, польською, російською мовами, відео-, фотозйомка;

консалтингові послуги (банківські, податкові, митні, реєстраційні);

інформаційно-довідкове бюро, підживлення мобільних телефонів, надання медичної допомоги, оголошення кожного гостя форуму, організація культурної програми за бажанням гостей форуму, видача списку учасників форуму.

Обласною державною адміністрацією розроблено графік проведення інвестиційних заходів на 2005-2006 рр. Черговий такий захід – Форум з питань житлового будівництва.

Регуляторне середовище

В області створено сприятливі умови для започаткування і здійснення підприємницької діяльності:

реєстрація суб’єктів підприємницької діяльності в усіх райдержадміністраціях та міськвиконкомах здійснюється за принципом єдиного вікна протягом усього робочого тижня;

для отримання суб’єктами господарювання документів дозвільного характеру працюють 25 центрів видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності;

функціонує Регіональний Фонд підтримки підприємництва в області, який надає фінансову підтримку підприємствам, що працюють у пріоритетних напрямах розвитку підприємництва.

Транспортна інфраструктура

Вигідне географічне розташування Кіровоградської області – центру України – зумовило її розвинену транспортну мережу: залізничного і автомобільного транспорту.

Територію перетинають залізничні магістралі, які забезпечують транспортні перевезення у напрямку Донбас – Карпати, що з’єднує важливі промислові і сільськогосподарські райони Півдня з Південним Заходом і Центром України. Транспортна мережа включає в себе 936,9 км залізниць. Густота їх – 25 км на 1000 кв. км. Найважливіші залізничні напрямки: Київ – Дніпропетровськ, Харків – Одеса, Київ – Херсон, Знам’янка – Миколаїв, міжнародні напрямки: Знам’янка – Москва, Дніпропетровськ – Санкт-Петербург, Адлер – Кишинів, Кишинів – Саратов, Сімферополь – Мінськ, Сімферополь – Полоцьк.

Кіровоградська область має 10 автомагістралей довжиною 728,7 км в зручних напрямках, які пов’язують Україну з державами СНД та Центральної і Південної Європи. Густота автомобільних шляхів складає 285,0 км на 1000 км. Через область проходять магістралі: Київ – Одеса, Кіровоград – Миколаїв, Київ – Дніпропетровськ, Харків – Одеса. Полтава – Кишинів.

Кіровоградський аеропорт відповідає 3-й категорії ІКАО. У Кіровограді знаходиться державне підприємство авіакомпанія "Авіалінії України". Є дві комерційні авіакомпанії "УРГА" і "Чайка", які працюють на міжнародних авіалініях. МААК "УРГА" є членом Європейської асоціації регіональних авіакомпаній (ЕRА).

З метою створення та функціонування національної мережі міжнародних транспортних коридорів в Україні на території області розпочато реконструкцію автомобільної магістралі Київ – Одеса.

В обласному центрі діє аеропорт „Кіровоград”, який приймає літаки класу Як-40, Ан-24. Одна з двох злітно-посадочних смуг (1300 м) діюча. Перспективною є друга смуга довжиною1318 м (проектна довжина – 2000 м). Необхідні інвестиційні ресурси для добудови злітної смуги, що дозволить приймати літаки великого класу.

Зв’язок

В області функціонують 44 підприємства різних форм власності, які надають послуги зв’язку.

Основні оператори зв’язку: Кіровоградська філія ВАТ "Укртелеком", філія СП "Український мобільний зв’язок", Кіровоградська філія українсько-німецького підприємства "Інфоком", Кіровоградський обласний радіотелевізійний передавальний центр, Кіровоградська дирекція українського державного підприємства поштового зв’язку "Укрпошта".

Оператори мобільного зв’язку в області: Спільне українсько-німецько-голландсько-датське підприємство "Український мобільний зв’язок"; "Київстар".

Через область проходять волоконно-оптичні лінії зв’язку "Південь", "Схід". "Дніпро – Донбас", на яких організовано 1080 цифрових каналів.

Газозабезпечення

Газопостачання міст, селищ міського типу і сільських населених пунктів області здійснюється ВАТ "Кіровоградгаз".

Усього в області газифіковано 7 міст, 12 селищ міського типу, 139 сіл.

Одиночна протяжність вуличних газових мереж на кінець 2004 р. становила 3326,4 км, крім того, одиночна протяжність внутрішньо-квартальних (внутрішньо-дворових) мереж – 2364,4 км.

Газопроводи та газорегуляторні пункти знаходяться у задовільному технічному стані і відповідають вимогам нормативних документів із питань обстежень, паспортизації, безпечної та надійної експлуатації будівель, споруд і розподільчих газопроводів.

В області розробляється обласна програма газифікації населених пунктів на 2006-2015 рр.

Електрозабезпечення

Електроенергетичний потенціал області утворюють п’ять електростанцій загального користування, з яких найбільша – філія „Кременчуцька ГЕС” ВАТ "УкрГідроЕнерго" потужністю 625,0 тис. кВт, чотири малі гідроелектростанції, які входять до складу ВАТ "Кіровоградобленерго" (Тернівська, Гайворонська, Червонохутірська, Новоархангельська) загальною потужністю 12,25 тис. кВт. Крім того, електроенергію виробляють електроцентралі, електрогенераторні установки та пересувні електростанції підприємств.

Постачання електричної енергії в область здійснює оператор ВАТ "Кіровоградобленерго", який є монополістом. Основні види ліцензованої діяльності ВАТ "Кіровоградобленерго" – виробництво, передача та постачання електричної енергії споживачам Кіровограда та Кіровоградської області за тарифами, що регулюються згідно з чинним законодавством.

Водозабезпечення

Для забезпечення міст Кіровограда, Олександрії, Світловодська, Знам’янки та сільських населених пунктів Кіровоградської області у 1973 р. було введено в експлуатацію водопровід «Дніпро – Кіровоград» проектною потужністю споруд 168 тис. куб. м питної води на добу. Магістральний водогін довжиною 120 км в одну нитку від Кременчуцького водосховища до Кіровограда являє собою комплекс гідротехнічних споруд, який включає в себе сифонні водозабори, насосні станції, відстійники, фільтри, реагентне господарство, електричні мережі та підстанції,


Сторінки: 1 2 3