У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Ш в е й ц а р і я
2



Lausanne Palace & Spa (5*)

Ш в е й ц а р і я

Різноманітність пейзажів цієї гірської країни додає Швейцарії унікальність і шарм.

Швейцарія - улюблене місце відпочинку круглий рік.Швейцарія - це елегантні міста і знамениті курорти із затишними готелями. Це величні гори, чистісінькі озера і живописні схили горбів. В Швейцарії розташовуються елітарні курорти. Сюди люблять навідуватися відомі політики, бізнесмени, фінансисти. Швейцарію вибирають люди, які знають, що таке справжній відпочинок і справжній комфорт. Звичайно, Швейцарія славиться у всьому світі своєю банківською системою, відмінними сортами сиру і шоколаду, годинною промисловістю, найкрасивішою природою і відмінною мережею суспільного транспорту.

З травня по вересень Вас чекають відмінні пляжі на берегах озер. Ви можете підкотитися на яхті або на водних лижах, бути схожим під вітрилом, зайнятися віндсерфінгом. В містах і на курортах велика кількість критих і відкритих басейнів. В багатьох готелях є відкриті басейни з підігрівом води.Швейцарські Альпи - батьківщина альпінізму і катання на гірських лижах. Потрібно обов'язково побувати в цьому благословенному краю голубих озер і виблискуючих льодовиків, яку Бог щедро нагородив природними багатствами, а люди випестували своєю працею і турботою. До задоволення гірськолижників в Швейцарії є величезна кількість схилів як для новачків так і для досвідчених лижників. Все це на фоні дивовижних, захоплюючих дух пейзажів. Навіть якщо Ви встали на лижі вперше, Вас швидко навчать цьому мистецтву в одній з лижних шкіл. На будь-якому зимовому курорті можна підкотитися і на бігових лижах, і на ковзанах, і на санках.

На лижах можна кататися і влітку, в районі льодовиків. Найвідоміші такі курорти - це Церматт, Саас-Фе і Ле Дьяблере.В Швейцарії на кожному кроці можна зустріти сліди різних цивілізацій. Про римлян нагадують розвалини в Nyon і Avenches. Романські і готичні пам'ятники архітектури можна подивитися в Базелі, Женеві, Лозанні. Головними пам'ятниками бароко вважаються знаменитий собор і монастирська бібліотека в Санкт-Галлене, що знаходиться під охороною ЮНЕСКО. В Швейцарії - 600 музеїв, а в кожному великому місті є свій театр і симфонічний оркестр. В багатомовній Швейцарії така ж «багатомовна» кухня: фондю і раклет - у французьких кантонах, сосиски, печеня і решти (натерта запечена картопля) - в німецьких, тонкі скибочки в'яленого м'яса - в Граубюндене і Валу.

Кінець форми