У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Офіційна назва - Швейцарська Конфедерація

Курорти Швейцарії

Швейцарія – класична туристська країна, де на невеликому просторі зосереджені альпійські вершини, красиві гірські озера, стрімкі водопади, доглянуті старовинні міста, що дбайливо зберігають свою історичну зовнішність і різноманітність архітектурних стилів.
Різноманіття природних визначних пам’яток і сьогодні робить Швейцарію однієї з найбільш улюблених туристами країн.
У Східній Швейцарії можна познайомитися із знаменитим Рейнським водопадом. Ця частина країни густо покрита надзвичайними різноколірними квітковими килимами, що складаються з альпійської троянди (рододендрона), едельвейса, ломикаменя, проломника. Основна маса рослин – багаторічні трави і чагарники з яскравими і крупними кольорами. Казкові села і маленькі містечка є невід’ємною частиною такого ландшафту.
У Центральній Швейцарії туристи захоплюються горою Пілатус (2120 м). У 10 км від неї розташований Люцерн – головне місто Центральної Швейцарії. Він знаходиться поблизу Фірвальдштетського озера і оточений величними горами.
Гора Маттерхорн (4478 м), формою схожа на величезну піраміду, знаходиться в Західній Швейцарії. Це улюблене місце альпіністів, а також любителів гірсько-лижного спорту.
Гордістю Швейцарії є Женевське і Боденське озера – улюблене місця відпочинку як жителів країни, так і іноземних гостей.
Особливо слід сказати про міста Швейцарії, що привертають туристів своєю неповторною атмосферою і різноманіттям культурних, архітектурних і історичних пам’ятників.

Берн, розташований в самому центрі країни, – столиця однойменного кантону і всієї Конфедерації, крупний культурний і економічний центр. Для зовнішності міста характерні живописні аркади і колонади. Також типові і витончені фонтани, з яких багато які були створені ще в XVI ст. Всього фонтанів в місті понад 100. Головна визначна пам’ятка Берна – зведена в XII ст. дзвіниця Цитглоггетурм, що служила колись західними воротами Старого міста. Східний фасад будівлі прикрашає знаменитий годинник XVI ст. Вони показують не тільки час, але і день тижня, місяць, знак зодіаку, і фазу Місяця. Кожну годину співає півень і дефілюють фігури ведмедів і казкових істот.
Берн вважається ”самим квітковим містом”, весною тут проходить гераневий базар (точніше кажучи, ярмарок або навіть фестиваль). Потрібно відзначити, що Берн занесений в реєстр світових пам’ятників культури ЮНЕСКО.
Одне з найяскравіших і найбільших міст країни, адміністративний центр кантону Цюріх. Його можна вважати фінансовою столицею Швейцарії. Місто розташоване на двох берегах річки Ліммат, яка впадає в Цюріхське озеро (довжина озера – 39 км, глибину – до 143 м). Озеро додає ландшафту Цюріха незвичайну чарівність. Цюріх – один з крупних туристських центрів, число його гостей досягає мільйона в рік. Безліч людей привертає район вулиці Нідердорф. Це історичний центр міста з пішохідною зоною, місцями розваг і відпочинку. Тут багато середньовічних мальовничих вулиць з симпатичними будинками в готичному стилі, в яких розташовані затишні кафе, булочні, кондитерські, антикварні магазинчики. Вечорами тут виступають вуличні музики.
Фінансовий центр міста – вулиця Банфофштрассе. Її архітектурна зовнішність є змішенням стилів. Тут зосереджені центри торгівлі ”Глобус” і ”Ємолі”, а також головні установи найбільших банків Швейцарії. Банхофштрассе зприлеглими до неї Шторхенгассе і Лімматке привертають туристів можливістю зробити найрізноманітніші покупки.
До Банхофштрассе прилягає площа Парадів, на якій підносяться помпезна будівля банку ”Швейцарський кредит” і готель ”Савой Бор-ан-Віль”. Тут же знаходиться лідер шоколадної імперії Цюріха –кондитерская ”Шпрюнглі”. У центрі міста увагу гостей привертають численні бари, кафе, ресторани.
У зовнішності Цюріха домінують башти романсько-готичного собору Гроссмюнстер (XII-XV ст.). На невеликому горбі височіє знаменита церква Св. Петра, на якій в 1538 р. був встановлений найбільший годинник в Європі, їх циферблат має діаметр 8,7 м. Інтерес гостей викликає і костьол Фраумюнстер (XIII-XIV ст.). Кольорові вітражі для нього були створені в 1970 р. Марком Шагалом.
Ратуша міста розміщується в монументальній будівлі XVII ст. (пізній ренесанс), прикрашена ліпкою.

Цюріх –дуже зелене місто, що рясніє численними ідилічними парками і скверами, повними кольорів.
Цюріх належить до провідних центрів мистецтва в Європі. Тут більше 100 галерей, 20 музеїв. Найвідомішим з них є Кунст-хаус на Хаймплац, де представлена історія розвитку європейського мистецтва. Велика експозиція, присвячена історії і культурі країни, представлена в Швейцарському історичному музеї.

Базель – друге за величиною місто країни, її північні ворота. Він розташований в безпосередній близькості від Франції і Німеччини. Місто стоїть на Рейні, в комерційному відношенні – найважливішої водної магістралі Європи. Нерідко Базель називають ”культурною столицею” Швейцарії – в ньому знаходиться понад 30 музеїв.

Женева
На самій межі з Францією, біля підніжжя гір Юри і Альп, на берегах найбільшого в Західній Європі Женевського озера (довжина – 72 км, ширина – 13 км, глибина 310 м), розташований популярний культурний центр Швейцарії – Женева. Місто славиться як своєю стародавньою історією, так і сучасною роллю ”найменшої з великих столиць”. Це космополітичне місто живе багатим і насиченим культурним життям. У календарі фестивалів і культурних свят весь рік чергуються різні театральні постановки, концерти, виставки. Женева гордиться своїми 30 цікавими музеями, серед яких – унікальний музей історії і мистецтва. Центр міста з собором, ратушею, жвавими вулицями розташований на лівому березі Рони на підвищенні. На правому березі – ”міжнародна” Женева з установами ООН, Міжнародним Червоним хрестом і іншими важливими організаціями. У Палаці націй щорічно проводиться близько 500 різних конференцій і конгресів, в яких беруть участь представники різних країн.
Унікальна визначна пам’ятка Женеви – квітковий годинник на одній з площ. Діаметр годинника – 5 м, а довжина секундної стрілки – 2,5 м. Для ”вирощування” цього годинника використовують 6,5 тисяч різноманітних кольорів.
Женева – дуже елегантне місто. На


Сторінки: 1 2 3 4