У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





2

2. У міжнародній практиці здійснення зовнішньоекономічних операцій застосовуються спеціальні умови, які мають назву базисні умови поставки. Дані умови спрощують складання і погодження контрактів. Правила тлумачення базисних умов висвітлено у збірнику під назвою “Інкотермс - 2000”. Базисні умови контракту визначають момент переходу права власності на товари від продавця до покупця, отже і ризику його випадкової втрати.

Базисні умови визначають основну ціну (базис ціни) в залежності від того включаються витрати з доставки в ціну ж не включаються. Базисні умови застосовуються при транспортуванні товару будь-яким видом транспорту.

Усі базисні умови можна розділити на 4 групи:

1. Група Е – має всього один термін EXW – продавець передає товари покупцю безпосередньо у своїх приміщеннях і не несе відповідальність за його навантаження.

2. Група F – має: FCA, FAS, FOB. Продавець зобов’язується надати товар у розпорядження обраного перевізника відповідно до інструкції покупця. Обирає, наймає і розраховується з перевізником.

3. Група С – має: CFR, CIF, CPT, CIP. Продавець зобов’язується укласти договір перевезення без прийняття на себе ризику, випадкової втрати чи пошкодження товару.

4. Група D – має: DAS, DES, DEQ, DDU, DDP. Продавець бере на себе всі витрати і ризики до моменту доставки товару в пункти (в країну) призначень.