У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ДИПЛОМНА РОБОТА

ДИПЛОМНА РОБОТА

з економіки підприємства

Аналіз фінансової діяльності Центру поштового зв’язку №3 Івано-Франківської дирекції УДППЗ “Укрпошта”, та напрями покращення роботи.

ЗМІСТ

Вступ

Розділ I.

Теоретичні аспекти організації фінансової діяльності підприємства.----

1.1.Зміст та основні завдання фінансової діяльності підприємств.----------------

1.2.Методологія оцінки фінансової діяльності підприємств.------------------------

1.3.Особливості організації фінансової діяльності підприємств зв’язку.---------

1.4.Нормативно-законодавча база регулювання фінансової діяльності підприємств зв’язку . -----------------------------------------------------------------------

Розділ II.

Аналіз фінансової діяльності Центру поштового зв’язку №3 Івано-Франківської дирекції УДППЗ “Укрпошта” за 2004-2006 роки .-------------------

2.1.Загальна характеристика ЦПЗ №3 Івано-Франківської дирекції УДППЗ “Укрпошта”.-------------------------------------------------------------

2.2.Аналіз фінансової діяльності ЦПЗ №3 Івано-Франківської дирекції УДППЗ “Укрпошта”за 2004-2006 рр.------------------------------------------------------------------------

2.3.Аналіз прибутку та рентабельності підприємства ЦПЗ №3 .----------------------------

Розділ III.

Основні напрями покращення фінансових результатів підприємства за рахунок розширення спектру надання послуг.----------------------------------------------

3.1.Впровадження послуг споживчого кредитування .-------------------------------

3.2.Покращення фінансових результатів за рахунок розвитку комерційної діяльності.-------------------------------------------------------------------------------------

3.3.Впровадження новітніх технологій в практику діяльності ЦПЗ №3 Івано-Франківської дирекції УДППЗ “Укрпошта”.-------------------------------------------

Висновки --------------------------------------------------------------------------------------

Список використаної літератури ---------------------------------------------------------

Додатки-----------------------------------------------------------------------------------------

ВСТУП

Пошта у всі часи відігравала важливу роль у суспільстві, ще древньогрецький історик Теродот у п'ятому столітті до нашої ери так висловив свою думку про значення пошти та людей, що там працюють:"А ні сніг, а ні спека, а ні день, а ні ніч не зупинять цих кур'єрів від швидкого завершення маршруту.”

Українська пошта асоціюється нині не тільки з доставкою листів, періодичних видань і пенсій. Все активніше в наше життя входять і фінансові послуги від Укрпошти. Місією пошти є надання на всій території України універсальних послуг поштового зв'язку визначеного рівня якості, а також фінансових, транспортних та інших загальнодоступних продуктів.

Головним пріоритетом діяльності Укрпошти є її економічне зростання, спрямоване на виконання державних завдань за рахунок збереження позитивних тенденцій у нарощуванні обсягів надання послуг, поліпшення їх якості та впровадження нових послуг, технологій, розбудови мережі поштового зв'язку, створення нових робочих місць, забезпечення гідного рівня заробітної плати .

Мережа поштового зв’язку, що історично будувалася за ієрархічним принципом – відповідно до адміністративно-територіального поділу України, - у сучасних умовах не відповідає вимогам ринкової економіки, не спроможна адекватно реагувати на виклики конкурентного середовища, є громіздкою та затратною структурою, не сприйнятною для впровадження новітніх технологій. Тому було прийнято програму реструктуризації підприємства, яка базувалася на науково обґрунтованій методиці, з окремими відпрацьованими програмами для кожного регіону з попереднім погодженням з обласними державними адміністраціями.

Суть реорганізації мережі поштового зв’язку полягала в укрупненні територіальних меж відповідальності управлінських структур (районних вузлів зв’язку) і створення на їх базі без балансових виробничих підрозділів – центрів поштового зв’язку, які забезпечували б управління відділеннями зв’язку, що знаходяться в підпорядкуванні з меншою кількістю адміністративно-управлінського персоналу, в оптимізації транспортної мережі та процесів сортування поштових відправлень.

Основні положення теми дипломної роботи – фінансова діяльність підприємства, фінансові результати підприємства, впровадження новітніх технологій в практику діяльністі ЦПЗ №3 Івано-Франківської дирекції УДППЗ “Укрпошта”.

Робота складається з трьох розділів :

теоретичної частини ;

аналітичної частини ;

рекомендаційної частини .

В теоретичній частині дипломної роботи наводиться зміст та основні завдання фінансової діяльності підприємства, методологія оцінки фінансової діяльності підприємств зв’язку, а також розглядається особливості організації фінансової діяльності підприємств зв’язку та нормативно-законодавча база регулювання фінансової діяльності підприємств зв’язку.

В аналітичній частині розглядається загальна характеристика підприємства (повна та скорочена назва підприємства, ріе заснування , форми власності та види діяльності, основні техніко-економічні показники роботи підприємства ), а також загальний аналіз фінансової дільності підприємства за 2004-2006 рр. та аналіз прибутку та рентабельності підприємства за 2004-2006 рр.

Рекомендаційна частина містить заходи щодо покращення фінансових результатів за рахунок розширення спектру надання послуг :

послуг споживчого кредитування ;

комерційна діяльність ;

новітні технології та устаткування .

Також дипломна робота обґрунтована додатками ( статутом, змінами до статуту, формами фінансової звітності , даними про рух коштів по розрахункових рахунках та по касі , а також розшифровка до доходів фінансових результатів ).

РОЗДІЛ I.

ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЇ ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА .

1.1.Зміст та основні завдання фінансової діяльності підприємств.

Фінансова діяльність – це система використання різних форм і методів для фінансового забезпечення фунціонування підприємств та досягнення ними поставлених цілей,тобто це та практична фінансова робота ,що забезпечує життєдіяльність підприємства ,поліпшення її результатів.

Фінансова діяльність займає особливе місце в управлінні підприємством. Від неї залежить повнота фінансового забезпечення поточної виробничо-господарської діяльності та розвитку підприємства .

Фінансова діяльність – це діяльність , направлена на забезпечення підприємства фінансовими ресурсами , досягнення ним визначених цілей економічного і соціального розвитку .

Ефективність фінансової діяльності забезпечується формуванням оптимального фінансового механізму підприємства .

Фінансовий механізм підприємства – це сукупність форм і методів формування та використання фінансових ресурсів з метою забезпечення фінансування діяльності підприємства .Фінансовий механізм підприємства включає систему фінансових методів :

-фінансове прогнозування ;

-фінансове планування ;

-фінансові показники та коефіцієнти ;

-нормативи ;

-ліміти ;

-резерви ;

-система розрахунків ;

-кредитування ;

-інвестування ;

-оподаткування ;

-страхування ;

-стимулювання .

До фінансового механізму належать також фінансові важелі (дохід, прибуток, ціна, норма амортизації, ставка податку, ставка дисконту , відсотки ,нормативи фінансових санкцій тощо). Фінансовий механізм вітчизняних підприємств формується на основі правового ( закони України , постанови Верховної Ради України , укази Президента України ,накази , розпорядження , листи міністерств і відомств ,статутні документи підприємства) , нормативного ( інструкції , норми , нормативи , методичні вказівки тощо) та інформаційного ( звітні бухгалтерські і статистичні документи , дані вибіркових спостережень тощо ) забезпечення.

Фінансову роботу на підприємстві здійснюють за такими основними напрямками :

фінансове планування і прогнозування ,тобто розроблення перспективних , поточних і оперативних фінансових планів підприємства , бізнес-планів реалізації окремих підприємницьких проектів та угод
Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20