У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Перехід економіки України до розвинених ринкових відносин багато в чому залежить від правового забезпечення ринкових реформ,

Перехід економіки України до розвинених ринкових відносин багато в чому залежить від правового забезпечення ринкових реформ, від створення належних умов функціонування суб’єктів господарської діяльності. В умовах переходу до ринкових відносин в економіці велике значення грає реформація відносин власності, роздержавлення і поява нових видів власності, що буде сприяти розвитку ринкових відносин, нових видів господарювання, завдяки чому з’явиться можливість перебороти найтяжку економічну кризу , у якому знаходиться Україна. У зв’язку з тим, що процес приватизації (переходу від державної форми власності) не може відбутися у короткий термін, особливого значення набуває питання про становлення орендної форми господарювання, що буде сприяти цьому процесу.

При розгляді цієї проблеми варто враховувати накопичений світовий досвід, а також особливості економіки України. Варто враховувати й процеси присущі глибині властивості, зв’язані з кардинальною зміною соціальних структур, зміною суспільно-економічного ладу в Україні.

Необхідність процесу роздержавлення і приватизації призведе суспільство до свободи особи. При таких умовах економіка змінюватиметься на краще. З’явиться можливість звільнити державу від прямого безпосереднього управління виробництвом. Надається можливість отримувати додаткові кошти від інвестиційних процесів, що підуть безпосередньо на структурну перебудову економіки в Україні. Наприклад, виробництво, що підлягає приватизації покликане забезпечувати соціальні потреби в продукції , послугах , роботах. процес приватизації державного майна призводить до розвитку конкуренції . Можна говорити про те, що особи, які приватизують той чи інший об’єкт, зацікавлений у розвитку свого надбання, залучаються до справи інвестори. Взагалі, приватизація – один із напрямків підвищення ефективності використання майна держави у сучасних умовах. За допомогою приватизації та оренди реалізуються як інтереси власників, так і приватизаторів. Вони мають змогу ефективніше використовувати найняте, приватизоване майно для здійснення своєї статутної діяльності. Отже, що ж таке приватизація? Що це за процес? Поняття приватизація вживається у економічному і формально-юридичному розумінні. З юридичної точки зору приватизація це майнова угода мі суб’єктами приватизації, змістом якої є оплатне, частково оплатне або безоплатне відчуження державного майна, як окрема категорія угод вони мають назву угоди приватизації (ст. 27 Закону України “Про приватизацію державного майна”) оплатні і часткова оплатні угоди згідно з законодавством про приватизацію є особливими договорами купівлі, продажу державного майна. Тому зміст, порядок укладення та виконання цих договорів регулюються головним чином законодавчими актами про приватизацію, а також цивільним кодексом України. Головні цілі приватизації – є одним із засобів досягнення результатів цього суспільно-економічного процесу. Вони залежать від економічних, суспільно-політичних обставин, що складаються на Україні.