У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Бізнес - план
30



БІЗНЕС-ПЛАН

Бізнес - план

 

ЗМІСТ

Вступ.

Предметом дослідження даної курсової роботи є бізнес-план малого підприємства. Курсова робота складається з двох частин: теоретичної та практичної, тобто розрахункової. В свою чергу розрахункова частина має свою структуру. Вона починається із загальної характеристики підприємства, де міститься: назва, номер та дата державної реєстрації, вид діяльності, адреса підприємства та інше.

Метою розроблення бізнес-плану – планування господарської діяльності підприємства на найближчий і віддалений періоди відповідно до потреб ринку і можливостей отримання необхідних ресурсів.

Складанню бізнес-плану передує визначення цілей власного бізнесу загалом і бізнес-плану зокрема. При цьому визначаються ділові загальні й особисті цілі, що є основою оцінки успішного бізнесу як особистого успіху підприємця.

Цілі можна розглядати як бажаний стан справ. Як правило, спочатку визначаються загальні цілі, потім виділяються специфічні конкретні, що визначають проміжні етапи в досягненні загальної мети. Останнє допомагає визначити пріоритетність напрямків, їх розподіл за часом. Цілі суб'єктивні й у цьому розумінні вони не можуть бути правильними чи неправильними. Процедура вирішення цього питання відрізнятиметься при плануванні нового і реконструкції діючого підприємства як за складом, так і за змістом використання необхідної інформації.

Для входження в ринок нового підприємства йому потрібні дослідження стану самого ринку і конкретної ринкової ситуації, а для того, щоб обґрунтувати необхідність реконструкції діючого підприємства останньому, крім того, слід використати об'єктивні оцінки досягнутих результатів діяльності підприємства.

Бізнес-план охоплює як зовнішні, так і внутрішні цілі. Основна зовнішня ціль полягає в тому, щоб запевнити майбутніх партнерів і кредиторів в успіху справи. Головна внутрішня ціль бізнес-плану — бути основою управління підприємницькою діяльністю. Конкретні цілі розкривають зміст і особливості планових заходів, особливості самого підприємства, специфіку його діяльності.

БІЗНЕС-ПЛАН

1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА

Повне найменування - Приватне підприємство «Смак» Скорочене найменування за ЄДРПОУ - ПП «Смак» Номер та дата державної реєстрації підприємства - № 534 від 28.05.2004 року Назва органу, який здійснив реєстрацію - Виконавчий комітет Хустської
міської ради. Вид діяльності за ЗКГНГ - Виробнича Форма власності за ЗКФВ - Приватна Адреса підприємства: м. Хуст, вул. Карпатської Січі, 35 Монопольне становище (дата, № узгодження з АМКУ). - № 234, 20.05.2004 р.

9. Банківські реквізити:
ПП «Смак»

м. Хуст, вул. Л.Українки,35

тел. 4-45-50

факс 4-45-51

КОД ЄДРПОУ 25478952

р/р 760011656536

в КБ "Приватбанк"

МФ051234

Адреса місцевої державної податкової адміністрації:
м. Хуст, вул. Духновича, З Керівник підприємства (прізвище, ім'я, по батькові; телефон):
Довганич Іван Васильович; 37-44-23 Головний бухгалтер (прізвище, ім'я, по батькові; телефон):
Пилипчик Мар’яна Сергіївна; 22-06-67

ПП «Смак» - це новостворене підприємство. Підприємство буде розміщуватись в приміщенні ВАТ "Хустхліб", що дозволить швидко та якісно, в майбутньому, відкрити філії в інших частинах міста для прискорення доставки піци клієнтам додому, а також якісне обслуговування в кафе при підприємстві. Створене підприємство є представником харчової промис-ловості.

Показники роботи підприємства харчової промисловості свідчать про те, що вперше за останні роки (2002-2003) визначилась тенденція до зростання обсягів виробництва в даній галузі, що є наслідком зростання попиту населення на вітчизняні якісні харчові продукти.

2. РЕЗЮМЕ

Мета бізнес-плану - обґрунтувати ефективність організації приватного підприємства «Смак», і зацікавити інвесторів взяти участь у фінансуванні запропонованого проекту. Підприємство пропонує виготовлення піци в досить широкому асортименті для задоволення будь-яких смаків.

На першому етапі планується випускати три види піци:

а) м'ясна;

б) із сиром;

в) із грибами.

У майбутньому даний асортимент продукції буде розширений, з урахуванням смаків потенційних споживачів. Технологія виробництва використовує спеціальні рецептори та новітнє обладнання фірми "Режим-Львів".

Сировинну базу підприємства мають забезпечити виробники, які знаходяться на території Хустського району, що значно зменшить витрати на транспортування сировини, а також дасть можливість використовувати натуральну сировину високого ґатунку.

Плановий обсяг випуску готової продукції - 143 280 штук на суму 373960,8 грн. (без ПДВ)на основі діючих виробничих потужностей та їх реконструкції. Ринком збуту продукції є підприємства харчової промисловості, які безпосередньо контактують зі споживачами (кафе, ресторани, їдальні), а також декілька точок фірмової торгівлі в м. Хусті. В подальшому планується забезпечити доставку піци на замовлення.

Загальна вартість проекту по організації цеху з виробництва піци складає 45000 грн., які планується отримати в кредит, з бажаною ставкою до 35% річних, під заставу майна власника. Персонал фірми складається з 14 осіб, які забезпечують безперебійну і високоефективну роботу підприємства.

Конкурентноздатність фірми забезпечується низькими внутрішньовиробничими витратами виготовленням продукції високого ґатунку, високим рівнем обслуговування споживачів, який є принципово новим для нашого ринку. Термін окупності кредиту складає 1,1 року.

3.ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОДУКЦІЇ, РИНКІВ ЗБУТУ,

МАРКЕТИНГ

Предметом та метою діяльності ПП «Смак» є виготовлення піци, що сприяє найбільш повному задоволенню потреб споживачів у таких продуктах харчування і формах обслуговування.

Продукція виготовлена за сучасною технологією і має високі смакові якості, які дозволяють їй конкурувати з аналогами на інших ринках. Планується декілька різновидів піци, а також приправ та соусів до неї, що дозволить задовольнити будь-який смак покупця.

Реалізаційна ціна відносно невисока і становить 2 грн. 61 коп. (без ПДВ) за 500 г, що в середньому на 30-40% нижче ціни конкурентів.

Витрати на виробництво одиниці продукції складають 1,65 грн. Запланований розмір валового прибутку, який буде приносити кожна одиниця продукції, становить 96 коп. обсяги споживачів піци населенням України, взагалі, і в м. Хусті в тому числі, з кожним роком зростають. За останні 4 роки цей обсяг зріс у 15 разів. У перспективі передбачається зростання темпів приросту обсягів споживання даного продукту.

Виконаний нами аналіз ринку показав, що ринкова потреба міста Хуста у піці складає щоденно приблизно 2000 штук.

Вузькоспеціалізованих виробників піци в м.


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7