У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Аналіз виробництва
64



Розділ 1

Зміст роботи

Вступ…………………………………………………………….4

1. Підприємство. Його суть. Правові основи і коротка характеристика його діяльності. Конкурентне середовище. Реклама……………………..6

2. Виробнича потужність і розробка виробничої програми у вартісних і кількісних показниках. …………………………………….10

3. Основні засоби виробництва. Розрахунок показників стану, руху і використання……….……………..………………………………………..19

4. Матеріально-Технічне забезпечення……………………………….25

5. Персонал підприємства, продуктивність праці, організація і оплата праці………………………………………………………………………..30

6. Оборотні засоби виробництва. Розрахунок оборотних коштів…..35

7. Затрати на виробництва продукції…………………………………39

8. Критичний і прогнозований обсяг виробництва…………………..43

9. Оцінка фінансового стану підприємства…………………………..47

10. Відносини з бюджетом…………………………………………….54

11. Результати реалізації продукції і забезпеченість коштами, матеріально сировинними ресурсами інноваційної діяльності…………………………….59

Висновки…………………………………………………………………….62

Список використаної літератури……………………………………………63

Додатки...………………………………………………………………….64

Вступ

Проблеми, з якими сьогодні стикається підприємство, потрібно вирішувати досить швидко, своєчасно реагуючи на потреби ринку.

Глибоке вивчення курсу є неможливим без практичних навиків самостійної, аналітичної і творчої роботи з обраної спеціальності, вміння виконувати практичну роботу спеціаліста-економіста узагальнювати, систематизувати і аналізувати цифрові дані. Саме тому виконується курсова робота з економіки підприємства. Без знань економіки не можна зрозуміти сутності соціально – економічного розвитку і зростання ефективності підприємницької діяльності.

Також забезпечити високий рівень роботи, виходячи із законів України: „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, Конституцією України.

В Івано-Франківській області було здійснене маркетингове дослідження, яке показало, що область в недостатній кількості забезпечена меблями, зокрема партами. Існує лише ряд підприємств, які можуть постачати сировину для продукції. Тому на базі досліджень було прийнято висновок про створення підприємства, яке б виготовляло готову продукцію. Таким підприємством стала фірма “Софуля”. Основні положення і статут, якої подаватимуться в 1 розділі.

Основною моєю метою є розробка програми підприємницької діяльності промислового підприємства. Основними завданнями є ознайомлення законодавчо-юридичною базою для створення підприємства, дослідження конкурентного середовища, розрахунки виробничої програми, виробничих фондів, персоналу підприємства, оборотних засобів, затрат на виробництво продукції, робити прогнози обсягу виробництва у майбутньому, дати оцінку фінансового стану підприємства, також провести підсумки роботи.

Потрібно показати вміння проводити розрахунки і аналізувати цифровий матеріал, визначити фактори впливу і шляхи підвищення ефуктивності виробництва. Вміти робити висновки, щодо ращого виходу з тої чи іншої ситуації.

Розділ 1

Підприємство. Його суть. Правові основи і коротка характеристика його діяльності. Конкурентне середовище. Реклама

Згідно з „Господарського кодексу Україні” підприємство – це самостійний суб'єкт господарювання створений компетентним органом державної влади або органом місцевого господарювання або іншим суб’єктом для задоволення особистих потреб шляхом систематичного здійснення виробничої, науково-дослідної, торговельної та іншої господарської діяльності.

При створенні підприємства „Софуля” були проведені збори засновників, де було встановлено розмір внесків до статутного капіталу, затвердженно що вони будуть спеціалізуватись на виробництві парт. Також було затвердженно статут підприємства, основні положення якого грунтуються на основі „Господарського кодексу України” . засновникамит є Веселовський В.О., Рибчак Н.В., Заяць У.І. основна мета діяльності: здійснення виробничої та господарської діяльності, спрямованої на одержання прибутку і задоволення його на основі соціально-економічних інтересів засновників і членів трудового колективу товариства.

Предмет діяльності:

торгівля;

вирибництво промислових товарів;

заготівля та переробка продукції. Це були загальні положення статуту, який складється з статей, на основі яких здійснюється вся діяльність підприємства.

Після складання статутного договору і протоколу зборів засновників підприємство зареєструвалося в органах державної реєстрації. Спочатку відбувається відкриття у банку тимчасового рахунку для формування статутного капіталу, який вноситься грошовими коштами. Потім товариство „Софуля” пройшло реєстрацію у виконкомі. Організації статистики, податкової інспекції,дозвільній системі, де отримала дозвіл на виготовлення печаток,пенсійному фонді, фонді страхування, службі зайнятості а потім вже відкрило полстійний рахунок у банку.

Отже, підприємство є юридичною особою, яка має самостійний баланс, розрахунковий рахунок у банку, печатку, самостійно планує свою виробничо-господарську діяльності, а також соціальний розвиток трудового колективу. Підприємство ”Софуля” діє на основі договору, який був укладений під час реєстрації підприємства.

Товариство має свою юридичну адресу.

Україна

Івано-Франківська обл.

Долинський район

Смт. Вигода , вул. Д.Галицького 43.

Основною діяльністю на даний момент є виготовлення і реалізація меблів у західному регіоні. Ціна одиниці продукції складає 110 грн. сировиною для виготовлення меблів, а саме парт, є профільна сталь, ламінована ДСП.

Як і інші юридичні особи підприємство ”Софуля” має у своїй власності виокремлене майно і немає у своєму складі інших юридичних осіб; має здатність відповідатим своїм майном за зобов’язання, які виникають у процесі діяльності, має право бути позивачем чи відповідачем у суді, здатний у відповідності з чинним законодавством укладати всі види господарських угод з партнерами.

Отже підприємство „Софуля” – це самостійний господарський суб’єкт, який має право юридичної особи та здійснює виробничу, науково-дослідну і комерційну діяльність з метолю одержання відповідного прибутку.

Підприємство „Софуля” відноситься до середніх підприємств, тому що його чисельність налічує 160 осіб.

 

Рис.1.1 Організаційна структура підприємства.

На розвиток підприємницької діяльності впливає конкуренція, яка своїми діями. Ніби зовнішня примусова сила, заставляє товаровиробнмків поліпшувати якість своєї продукції, знижувати затрати і розширювати виробництво, зростання продуктивності праці, впроваджувати нові форми організації праці.

Товарисво проводить рекламу для створення і підтримання великої популярності товару, створення його божаного іміджу на цільовому ринку.

Реклама є ретельно спланованою, тому що вона потребує значних витрат. Цілі реклами розраховані не конкретних споживачів, вони є придатними для вимірювання і правомірні.

Основним джерелом формуваня майна «Софуля» є грошові та матеріальні внески замовників, доходи від реалізації продукції. Так як товариство збільшує своє майно за рахунок доходів своєї діяльності, то воно й зацікавлене у підвищенні ефективності своєї діяльності. Тому продукція виготовляється з високоякісної сировини з жорстким дотриманням технологій виробництва, що дозволяє досягти високих результатів. Якість товару відповідає стандартам і підтверджується


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13