У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Ознайомлення з управлінням підприємством, його виробничою і фінансовою діяльністю (ст. ) Організація управління фінансами та практика вирішення головних завдань фінансового менеджменту (ст. ) Методи розрахунку прибутку та узагальнення схеми балансового прибутку підприємства. Напрями використання такого прибутку (ст. ) Обов’язки, права та відповідальність платників податків та зборів. Структура системи оподаткування підприємства. Визначення сум непрямих податків. Складання податкової звітності. (ст. ) Аналіз контрольної роботи на підприємстві податкових, ревізійних органів і Пенсійного фонду України. (ст. ) Система банківського і небанківського кредитування підприємства. Види, умови та порядок отримання прибутку (ст. ) Структура основних фондів, стан та ефективність використання. (ст. ) Склад, структура та динаміка вхідних грошових потоків підприємства. Розрахунок обсягів реалізації та виручки від реалізації продукції. (ст. ) Склад і структура оборотних коштів, джерела їх формування. Система показників стану і використання. (ст. ) Структура капіталу підприємства, джерела його формування. (ст. ) Оцінка майнового стану, ліквідності, фінансової стійкості підприємства. (ст.) Система амортизаційних основних фондів і нематеріальних активів. (ст. ) Система форм і методів фінансового забезпечення підприємства. (ст. ) Завдання і методи фінансового планування. Структура та порядок складання фінансового плану. (ст. ) Висновки і пропозиції.

Після прибуття на базу практики, в перший день виробничої переддипломної практики, я ознайомилася із структурою бази практики. Разом із безпосереднім загальним керівником склала та затвердила календарний план проходження практики на даному підприємстві згідно з вимогами програми практики.

Прочитала інструктаж про дотримання правил внутрішнього розпорядку, діючого на підприємстві, та дотримання правил пожежної безпеки.

Ознайомилася із структурою підприємства, його операційною та фінансовою діяльністю. Вивчила документи, на основі яких діє підприємство, його права та обов'язки. Структурні підрозділи, управлінський та виробничий персонал.

Ознайомилася із специфікою роботи контори підприємства, її планового, облікового відділу; основами ведення діловодства, складання і оформлення документів на підприємстві. розпочала роботу над оформленням текстової частини звіту про проходження виробничої переддипломної практики.

Використання та розподіл трудових ресурсів.

Загальна чисельність працівників – 220 чоловік, в тому числі працюють по контракту 75 чоловік.

Розподіл трудових ресурсів: млин – 12 чол.;

комбікормовий цех – 1 чоловік; виробничі дільниці, хлібоприймальні сійки №1 та 2 – 22 чол.; ремонтно-механічна майстерня – 8 чол.; електроцех – 12 чол.; виробничо-механічна лабораторія – 7 чол.; будівельна бригада – 9 чол.; група охорони – 11 чол.; цех автомобільного та залізничного транспорту – 13 чол.; бригада вантажників – 4 чол.; бригада громадського харчування – 5 чол.; всі наявні трудові ресурси задіяні на виробництві цілий рік.

Аналіз організації управління фінансами

та ознайомлення з практикою вирішення

головних завдань фінансового менеджменту.

Основна складова фінансового менеджменту – це прогнозування бюджету підприємства, який, в свою чергу, передбачає планування витрат (собівартості) виробництва та реалізації. Ефективність діяльності вітчизняних акціонерних підприємств залежить від рівня фінансового менеджменту. Це стосується і підприємств переробної промисловості. Особливо важливим є правильний і ефективний підхід до планування реалізації та витрат виробництва, прогнозування товарно-матеріальних запасів. Рішення приймається з певним ступенем координації всіх директорів за напрямками: фінансовим, технічним, виробничим, комерційним, з маркетингу на продажу. Але фінансовий менеджер безпосередньо відповідає за функції провірки та контролю. Фінансові передумови необхідно враховувати при прийнятті рішень з усього спектру підприємницької діяльності .

Процес планування починається з прогнозу обсягів продажу на наступний рік, а також на п’ять років. Потім визначаються необхідні активи для підтримки дольового рівня обсягів продажу та приймається рішення щодо джерел фінансування необхідних активів. На цій стадії можливо спроектувати баланс підприємства і звіт про доходи, визначити розміри витрат на виробництво і реалізацію, а також обсяг запасів сировини та матеріалів, при цьому беруться до уваги показники продажу за минулі два-три роки. Найчастіше на підприємстві виробляється декілька видів продукції, тому, починаючи прогнозування, спочатку необхідно розпочинати прогнози для кожного виду, ґрунтуються по попередніх темпах зростання. Розглядати треба і такі фактори, як виробничі і дистриб’юторські можливості фірми, ??????? конкурентів, виробництво нової продукції.

Формування чистого прибутку на підприємстві

Різна напрямки основної діяльності підприємства, що пов’язані з виробництвом та реалізацією продукції – товарів, робіт, послуг, а також фінансової та інвестиційної діяльності дістають ??????? грошову оцінку в сукупності показників фінансових результатів. Ці показники подаються в розділі І “Фінансові результати” “Звіту про фінансові результати” (далі Звіт). Першоджерело даних – клас 7 “Доходи і результати діяльності” діючого Плану рахунків.

Основним узагальнюючим показником Звітує такий прибуток, який підприємство отримало за звітний період (або збитки, які воно зазнало).

Послідовність формування чистого прибутку (збитку) підприємства показано на рис. 1. У нижньому правому кутку прямокутників містяться посилання на коди рядків форми №2.

В умовах ринкової економіки чистий прибуток є основою економічного та соціального розвитку підприємства. Постійне збільшення чистого прибутку – це ???????? джерело фінансування розвитку виробництва (інвестування прибутку), виплати дивідендів, створення резервних фондів, задоволення соціальних і матеріальних потреб працівників підприємства, благодійної діяльності. Чистий прибуток – найважливіший показник для оцінювання виробничої та фінансової діяльності підприємств, оскільки відбиває ступінь його активності та фінансового благополуччя, а також ефективність менеджменту. За таким прибутком визначається прийнятий для інвестора рівень доходності активів підприємства для порівняння з альтернативними варіантами напрямку інвестування (за умови порівняного ризику). Чистий прибуток є одним з основних джерел збільшення капіталу підприємства, що відбито у формі №4 “Звіт про фінансовий капітал” фінансової звітності. Постійне збільшення прибутку за умов припустимого ризику в разі залучення додаткових позикових коштів чи додаткового розміщення акцій, зміцнює конкурентні позиції підприємства на ринку капіталу.

Розглянемо, які саме частинки впливають


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7