У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





П'ять ступіней до успіху

Прийнявши в увагу наші ради, ти зробиш стрімкий стрибок у своїй кар'єрі

Представ, що ти директор власної компанії. Без сумніву, щоб вона була прибуткової, ти зробиш усе можливе. Але навіть якщо в тебе немає своєї фірми, твоя кар'єра залежить тільки від тебе.

1. Вироби виняткові звички

Дуже важливо почувати задоволення від своєї роботи, а також виправдувати чекання боса і клієнта. Намагайся приходити на роботу на кілька хвилин раніш (навіть якщо колеги частенько спізнюються) і іти на кілька хвилин пізніше. Крім того, намагайся виконувати свою роботу якнайкраще і якісніше.

2. Шукай можливості для професійного росту

Використовуй будь-як можливість, щоб освоїти нові обрії своєї професії. Не відмовляйся від складних і цікавих задач, - вони послужать трампліном для подальшого просування по службі і зроблять тебе унікальним фахівцем, якого завжди будуть високо цінувати.

3. Контролюй свої емоції

Твоє емоційне поводження може чи допомагати, навпаки, заважати твоєму успіху. Тому понаблюдай, як твій чи настрій манера поводження впливають на твоїх колег. Сумовитий чи вид зайві захвати — ні до чого. Будь завжди урівноваженої, доброзичливої і невразливий для образ. Поганий настрій залишай за порогом офісу. Тільки так можна уникнути прикрих промахів.

4. Намагайся бути кращої у своїй справі

Важливо пам'ятати про те, що жодна людина не має монополію на блискучі ідеї. Намагайся бути завжди кращої в тім, чим ти займаєшся на роботі, поки це не ввійде в звичку. Демонструючи тривалий час ця якість, незабаром ти станеш людиною, з думкою якого усі будуть вважатися. Чи рано пізно до тебе потягнуться за радою по будь-якому питанню, важливому для компанії.

5. Підтримуй своє керівництво

Не вмієш це робити — і іншу роботу Помни, твій шеф - це людин, що приймає рішення. Якщо його накази не загрожують нормам моралі й етики, підтримуй з начальство. Цим ти продемонструєш прихильність цінностям компанії. Керівництво цінує ідейних і відданих працівників, і являющих бажання пристосовуватися до мінливих вимог і трудновыполним задачам. Намагайся ніколи говорити про свого шефа погано. Зрештою, тільки у відповіді за те, що робиш роботі щодня. Тому твоя кар'єра — у твоїх рука:

Ради претенденткам, як довести своя чи досконалість не видати недоліків.

1. Будьте готові до різного "фокусам". Перетворюйте їх у свій "козир" не тільки інтелектом, але і почуттям гумору і кмітливістю. Діє безвідмовно.

2. Не хапайтеся за газовий балончик, якщо в кімнаті для співбесід замість роботодавця побачите незнайомця. Головне — не мовчите і радо: а) представтеся, б) запитаєте, коли з'явиться Іван Іванович, в) побалакайте про тім про сем, тільки без солодких визнань у любові до компанії роботодавця. Поздоровляємо: ви пройшли найпростіший тест на комунікабельність.

3. Усе-таки сходите за адресою, зазначеному в оголошенні про вакансію. Нехай там відсутні номер телефону і подробиці, зате є схований підтекст: потрібні тільки діяльні й активні люди. Зрозуміло, що "непід'ємний" людина проігнорує "порожнє" оголошення. Але ви ж енергійна і заповзятлива дама! Що і доведете, з'явившись першої на співбесіду.

4. Говорите тільки про цінності професії, якщо запитають, чому ви неї вибрали. Скажіть про спрагу самореалізації і бажання залишити свій слід у цьому світі (без манії величності!). Саме так відповідають творці, генератори ідей, тобто люди, що орієнтуються на можливості. Людина "процес" розповість, як шукав роботу, чи взагалі заявить: "Власне, я не збирався бути лікарем..."

5. Більше розповідайте про свої бажання і пропозиції, а не про те, чим би вам не хотілося займатися. Цим ви просигналите, що орієнтуєтеся "до", тобто готові працювати навіть у день 8 Марта заради виконання ювілейної п'ятирічки.

...Вас як жінку

Причому однаково ретельно вивчать і шеф-джентльмен, і леді-бос. Але оцінять по-різному. Як свідчить опитування, проведений "Наталі" серед роботодавців:*

Чоловіки-боси, як би ні доводили відсутність дискриминаторских схильностей, усе рівно до професійної реалізації жінок відносяться в кращому випадку поблажливо. Вони бачать нас чи в кріслі секретаря, бухгалтера, педагога, педіатра, чи (ще "краще"!) удома на дивані.*

Чоловіка, підбираючи персонал, керуються прагматичним розрахунком, принципом "корисно — не корисно" і орієнтуються на результат роботи, а не на відносини.*

З десяти чоловіків тільки один-два (неймовірно, але факт!) можуть потім у вузькому колі оцінити зовнішній вигляд чи кандидатки хоча б сказати: "Красива дівчина".*

Леді-бос охоче беруть на роботу жінок. Але при цьому підсвідомо мріють бути єдиної і неповторний і непомітно "винищують" конкуренток.*

Жінками-роботодавцями рухають насамперед емоції, інтуїція і принцип "подобається — не подобається".*

З десяти шефинь вісім обов'язково потім прокоментують вашу зовнішність і сугубо по-жіночому оцінять фігуру, костюм і сумку.

Ради претенденткам, що бажають наздогнати і перегнати босів.

1. Забудьте про зміну підлоги. Вам чоловіче не йде! Але своєю жіночністю теж не захоплюйтеся: роботодавці не люблять кандидаток, схожих на новорічну ялинку, навіть якщо це останній писк моди.

2. Ненав'язливо підкресліть свої зовнішні достоїнства, якщо роботодавець — чоловік. Він, як зазначено вище, уголос вашу презентабельність не оцінить, але зверне на неї увага в першу чергу. Навіть якщо шеф дивиться тільки в очі, будьте упевнені: він помітив і ніжки, і зачіску, і ходу, і погляд. А також розрахував, як ваші "ізюминки" подіють на клієнтів.

3. Випромінюйте оптимізм — його чоловіка оцінюють у другу чергу — і... фізичне здоров'я. Видимо, "слабк підлога" у бос асоціюва тільки з неміцн здоров'. Напевно, забули, що жінки, по статистиці, живуть на п'ять років довше чоловіків. Отже, витривалістю ніяк


Сторінки: 1 2 3 4 5