У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЗМІСТ

ВСТУП..........................................................................................................................3

1 ОПИС ПІДПРИЄМСТВА, ЙОГО ХАРАКТЕРИСТИКА

1.1 Історія розвитку і опис підприємства.............................................................4

1.2 Правила внутрішнього порядку і режим роботи підприємства

(організації, установи).....................................................................................5

2 ПРОЦЕСИ

2.1 Систематична розробка процесів та управління ними…............................7

2.2 Удосконалення процесів.................................................................................9

2.3 Проектування та розробка продукції............................................................11

2.4 Виробництво, збут та обслуговування продукції та послуг.......................13

3 ОСНОВНІ РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ

3.1 Основні показники результатів діяльності..................................................16

4 ОХОРОНА ПРАЦІ І ТЕХНІЧНА БЕЗПЕКА

4.1 Охорона праці на підприємствах ДП "Борщівський спиртовий завод"…18

4.2 Пожежна безпека............................................................................................19

ВисновкИ...............................................................................................................20

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ НА ДЖЕРЕЛА...................................................................21

ВСТУП

У кінці XIX століття у Борщівському маєтку з ініціативи багатого польського купця Фельдшуга починають працювати: ґуральня, броварня, тютюново-ферментаційний завод, цегельня і папірня -підприємства, невеликі за обсягом виробництва і кількістю працюючих. Перші згадування про Борщівський спиртовий завод (тоді ґуральня) ідуть із 1907 р. Потужність підприємства становила 30 дал. спирту-сирцю на добу, переробляючи картоплю з власних полів господаря. Процес одержання спирту був трудомісткий, умови праці важкими, обладнання примітивне: кожухотрубний котел площею обігріву в 32 м2 парова машина потужністю 8 к.с., брагоперегінний апарат.

З того часу спиртзавод зазнав чималих змін і модернізацій, остання з яких відбулась у 1997-2002 роках: впроваджено схему низькотемпературної переробки крохмалевмісної сировини; схему переробки меляси на спирт в умовах зернових заводів; введено в дію апарати повітряного охолодження і вентиляторні градирні; БРА переведено на роботу під малим вакуумом; впроваджено в дію систему гідроселекції; застосовано "мокрий" помел; реконструйовано оборотне водопостачання і збудовано біологічні ставки; введено в дію очисні біологічні споруди; впроваджується схема переробки відходів виробництва на високоякісний білковий корм.

1 ОПИС ПІДПРИЄМСТВА, ЙОГО ХАРАКТЕРИСТИКА

1.1 Історія розвитку і опис підприємства

Сьогодні Борщівський спиртовий завод - сучасне механізоване і частково автоматизоване підприємство, потужністю З000 дал. спирту-ректифікату на добу. Схема виробництва дає можливість переробляти зерно, мелясу або суміш зерна та меляси і випускати спирти: "Пшенична сльоза", "Люкс", "Екстра", вища очистка. Апаратурно технологічна схема брагоректифікаційного апарату передбачає виробництво спирту-сирцю технічного спирту категорії А. Б. В , ФГЕС, сивушного масла і ефіроальдегідно-метанольної фракції. Давні і тісні стосунки підприємства з УкрНДІспиртбіопродом, НУXТ, Концерном "Укрспирт", ОДО "Тернопільспирт" дають можливість впроваджувати на підприємстві передові технологічні схеми, технології, обладнання, а також готувати кваліфікованих керівних спеціалістів.

Головною метою підприємства є надійне виконання замовлень наших партнерів і виробництво спирту високої якості. Значна увага приділяється природозберігаючим заходам оскільки завод розташований і працює в центрі міста, серед житлового массиву. Зараз працює над впровадженням системи управління якістю на основі міжнародних стандартів серії ISO 9000 і системи управління навколишнім природним середовищем на основі міжнародного стандарту серії ІSО 14000. Теперішні і майбутні замовники можуть бути впевненні, що Борщівський спиртовий завод і його кваліфікований персонал створять всі необхідні умови для успішної співпраці, адже: „Тільки задовільнивши клієнта ми збагатимось самі”.

Найголовніше завдання – задоволення очікуваних потреб споживача. Це завдання думаємо виконати шляхом технічного та технологічного вдосконалення виробництва, спрямованого на покращення умов праці працівників, ефективного використання всіх видів ресурсів, стабілізації високої якості продукції, зменшення її собівартості.

ДП "Борщівський спиртовий завод" поліпшує якість продукції, удосконалюючи методи своєї діяльності. Підприємство працює стабільно, нарощуючи обсяги виробництва, і впевнено дивиться у майбутнє. Але не завжди такою була ситуація тут. На початку 90-х років Борщівський спиртзавод опинився на межі банкрутства. Понад мільйонний борг, старе устаткування, вже давно відпрацювало свій ресурс, зневірений колектив - саме таку спадщину отримав у 1996 році Микола Гуменюк — нинішній керівник заводу.

1.2 Правила внутрішнього розпорядку і режим роботи підприємства (організації, установи)

Порядок робочого дня на підприємстві, передбачений "Правилами внутрішнього трудового розпорядку":

Початок роботи: 8:00

Перерва: 12:00-13:00

Кінець роботи: 17:00

Він може змінюватись в залежності від пори року, що відображається у відповідних наказах по підприємству.

В широкому розумінні всі норми трудового законодавства направлені на охорону праці розуміється комплекс правових норм, які безпосередньо направлені на забезпечення безпечних і здорових умов праці.

Ці норми містяться в державному законодавстві, правилах по охороні праці, колективних угодах, наказах, інструкціях.

Вимоги по охороні праці включені в окремі розділи: "Положення про підприємство", "Положення про права профспілкового комітету підприємства", "Положення про розслідування і облік нещасних випадків на виробництві", "Типові правила внутрішнього трудового розпорядку", посадові інструкції та інструкції за професіями.

Обов’язок працівника – виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці (стаття 18 Закону України „Про охорону праці”). Працівник зобов’язаний додержувати вимоги з охорони праці, непередбачених колективним договором (угодою, трудовим договором), правилами внутрішнього розпорядку підприємства, правилами та інструкціями.

2 ПРОЦЕСИ

2.1 Систематична розробка процесів та управління ними

На підприємстві створена, документально оформлена і впроваджується система управління якістю відповідно вимог ДСТУ ISО 9001-200 . Для того, щоб забезпечити її функціонування і постійно підвищувати її ефективність вище керівництво:

- визначило необхідні для системи управління якістю процеси; - визначило послідовність і взаємодію цих процесів;

- визначило критерії і методи, необхідні для ефективності виконання процесів і управління ними (описано в Методиках з якості процесів):

- забезпечило наявність ресурсів і інформації, необхідних для підтримання функціонування цих процесів;

- здійснює моніторинг, вимірювання і аналіз цих процесів;

- виконує дії, необхідні для одержання запропонованих результатів і постійного покращення цих процесів.

Політика та цілі підприємства в сфері управління якістю спрямовані на систематичну Розробку унікальних технологій і процесів в спиртовій галузі а також подальше їх вдосконалення. Виходячи з особливостей технологій підприємство визначило структуру процесів, які повністю охоплюють і забезпечують діяльність підприємства і поділяються на основні, допоміжні, та управлінські. Визначені господарі процесів. До основних


Сторінки: 1 2 3 4 5