У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Курсова робота

з дисципліни “Комерційна діяльність організацій”

на тему:

“Форми і методи оптового продажу товарів на прикладі оптової бази

“Харчосмакова фабрика” ”

Зміст роботи

Вступ. Ст. 1

Завдання і основні напрямки розвитку торгівлі в період

переходу до ринку. Ст. 2-13

Характеристика підприємства

ВАТ “Івано-Франківська Харчосмакова фабрика ”. Ст. 14-15

Форми продажу товарів, їх характеристика. Ст. 16-17

Методи продажу товарів, їх характеристика. Ст. 18-24

5.а. шляхом особистого відбору товарів покупцями;

5.б. за письмовими замовленнями;

5.в. через роз’їзних торгових агентів і пересувні кімнати товарних зразків;

6. Оптові торгові послуги, що надаються оптовим підприємством ВАТ “Івано-Франківська Харчосмакова фабрика ”. Ст. 25-26

Висновки і пропозиції щодо різних форм і методів оптового

продажу товарів. Ст. 27

8. Список використаної літератури Ст. 28

Тема: ” Форми і методи оптового продажу товарів на прикладі оптової бази ВАТ “Івано-Франківська Харчосмакова фабрика ” ”

План

Завдання і основні напрямки розвитку торгівлі в період переходу до ринку.

Характеристика підприємства ВАТ “Івано-Франківська Харчосмакова фабрика ”

Форми продажу товарів, їх характеристика.

Методи продажу товарів, їх характеристика.

шляхом особистого відбору товарів покупцями;

за письмовими замовленнями;

через роз’їзних торгових агентів і пересувні кімнати товарних зразків;

Оптові торгові послуги, що надаються оптовим підприємством ВАТ “Івано-Франківська Харчосмакова фабрика ”

Висновки і пропозиції щодо різних форм і методів оптового продажу товарів

Список використаної літератури

Вступ

Невід’ємним елементом загального товарного ринку є оптовий ринок товарів і послуг. Оптовий ринок – це сукупність попиту, пропозиції і цін на матеріальні блага, що обмінюються між суб’єктами різних сфер товарного виробництва з метою подальшої реалізації, продовження виробничого циклу або забезпечення суспільних потреб.

Cучасна торгівля базується на економічних теоріях , використовує економічні методи , економічні механізми і важелі впливу , зіставляє організаційну та економічну ефективність. При цьому організаційні дії спрямовані на активізацію комерційної діяльності , прискорення процесу товарно-грошового обміну.

З метою насичення місцевих товарних ринків, забезпечення потреб у товарах роздрібних торговельних підприємств оптові суб’єкти закуповують гуртові партії товарів у товаровиробників.

Тема даної роботи :” Форми і методи оптового продажу товарів на прикладі оптової бази ВАТ “Івано-Франківська Харчосмакова фабрика ” ”

Предметом курсової роботи є дослідження по темі, які відбуваються в “Харчосмакова фабрика”.

Об’єктом дослідження є ВАТ “Івано-Франківська Харчосмакова фабрика ”

Мета написання курсової роботи – висвітлення важливих питань з організації форм і методів оптового продажу товарів на прикладі оптової бази ВАТ “Івано-Франківська Харчосмакова фабрика ”

Завдання курсової роботи : при написанні курсової роботи виконати такі завдання :

Розкрити суть комерційної діяльності;

Охарактеризувати підприємство;

Дослідити дану тему, як виконується на підприємстві.

Завдання і основні напрямки розвитку торгівлі в період переходу до ринку.

Сучасний товарний ринок, якому притаманне об'єктивне роз'єднання господарських суб'єктів на підставі розділення праці, а також незбіг міст виробництва й міст споживання продукції, потребує інтенсивного розвитку його інфраструктури. Важливе місце в ній займає оптова торгівля, при розгляді функцій якої найбільш наглядно простежується її значення.

На макрорівні оптова торгівля виконує такі ринкові функції:

інтегруючу - для забезпечення взаємозв'язку між партнерами (виробниками, продавцями та покупцями) у пошуку оптималь-них каналів збуту продукції; оцінюючу - для визначення рівня суспільно необхідних затрат праці через ціноутворення; організуючу та регулюючу - для забезпечення раціональної по-будови та ефективного функціонування економічної системи розповсюдження товарів.

Макроекономічні функції оптової торгівлі трансформуються на мік-рорівні в різнобічні підфункції або функції оптових торговельних підпри-ємств, їх можна розділити на дві групи: традиційні, переважно органі-заційно-технічні (організація оптової купівлі-продажу, складування та збереження запасів, перетворення асортименту товарів, транспорту-вання), і нові, які виникають під впливом розвитку ринку.

Організація оптової купівлі-продажу є однією з важливих функцій оптової торгівлі відтоді, як в процесі суспільного розподілу праці вона відокремилась у самостійну підгалузь. При контакті з виробниками продукції оптові посередники виступають у ролі представників спожи-вачів, а пропонуючи товар покупцям, вони діють від імені виробників.

Спеціалізація оптової торгівлі на виконанні контактної функції за-безпечує значну економію витрат обігу, що зумовлює зменшення числа контактів. У результаті покупець, тобто роздрібна торгівля, економить час, оскільки звільняється від закупок у багатьох виробників, знижує матеріальні витрати, пов'язані зі збереженням, формуванням асорти-менту товарів та їх доставкою.

Збереження запасів в оптовій ланці обходиться значно дешевше, ніж їх розміщення в роздрібній мережі, саме їй належить провідна роль у накопиченні товарних запасів. Про це свідчить досвід збереження товарів у розвинених країнах, які, незважаючи на широкий розвиток у них системи складів загального використання, на комерційній основі надають свої площі товаровласникам. При цьому скорочуються розмі-ри допоміжних приміщень у магазинах і, відповідно, збільшується пло-ща торгових залів, зменшується чисельність персоналу, що обслугову-вав раніше примагазинні склади. Передача на збереження оптовим підприємствам готової продукції, сировини й матеріалів вигідні також промисловим фірмам, особливо тим, які мають сезонний цикл вироб-ництва.

З функцією збереження продукції пов'язана функція перетворен-ня асортименту. Перелік операцій, об'єднаних у ній, містить: підсорту-вання товарів та їх комплектацію, дрібнення партій продукції тощо. Інакше кажучи, оптові підприємства перетворюють промисловий асортимент то-варів у асортиментні групи, які відповідають попиту окремих покупців. Необхідність виконання цієї функції особливо актуальна в сучасних умовах, коли внаслідок розвитку спеціалізації виробництво стає ефек-тивним лише за умови випуску масових партій товарів, а споживання все більшою мірою характеризується розширенням номенклатури при невеликих обсягах закупок окремих товарів.

Оптові підприємства здійснюють завезення товарів у різні регіони країни, що вдосконалює територіальний розподіл праці.

Названі вище функції здійснюються оптовою ланкою з часу її ви-никнення, тобто виокремлення у сфері обігу. Водночас подальший розвиток і удосконалення діяльності оптових підприємств неможливі без виконання раніше нетрадиційних для них задач, які виникають під впливом вимог ринку.

Оптова торгівля


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7