У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Вступ..........................................................................................................................5

Розділ 1 Теоретичні засади збутової маркетингової політики...................8

Збут і його роль в маркетинговій діяльності підприємства.......8

Методологічні аспекти маркетитингового аудиту системи збуту підприємства……………………………………………………………17

Стратегічне спрямування збутової діяльності торговельних підприємств в умовах маркетингової орієнтації...............................24

1.4 Основні інструменти стимулювання збуту продукції…………....35

Розділ 2. Дослідження ефективності системи управління збутом компанії «Капітал-foods»……………………………………………………………..59

Коротка характеристика компанії та напрямки її діяльності....59

2.2 Аналіз внутрішнього та зовнішнього середовища компанії......61

2.3 Дослідження ефективності системи управління збутом компанії «Капітал-foods»…………………………………………………………......69

2.3.1 Аналіз системи управління торговим персоналом та збутом…....69

2.3.2 Аналіз політики формування асортименту та управління ним 73

2.3.3 Маркетинговий аудит збутової діяльності компанії

«Капітал-foods»……………………………………………...........................84

2.3.4 Система прогнозування попиту споживачів................................99 Розділ 3. Розробка заходів по вдосконаленню системи збутом в компанії «Капітал-foods»............................................................................103

3.1 Розробка стратегій збуту, компанії…….…………………………..103

3.2 Розробка рекомендацій по вдосконаленню системи управління збутом в компанії «Капітал-foods» на основі проведення маркетингових досліджень…………………………………………………………………106

3.3 Економіко-математичне обґрунтування збільшення кількості

торгових представників та транспорту в компанії «Капітал-foods»…..114

Розіл 4. Охорона праці та навколишнього середовища…………...…121 4.1 Значення охорони праці і заходів по техніці безпеки……………...121

4.2 Аналіз потенційних небезпек та шкідливих факторів при роботі ЕОМ………………………………………………………………………...122

4.3 Заходи забезпечення нормальних умов праці……………………....124

4.4 Пожежна безпека………………………………..126

4.5 Індивідуальне завдання……………………………………………....127

Висновок…...…………………………........131

Список використаних джерел. . ....................................135

Додатки

ВСТУП

В умовах змін в економіці, пов’язаних зі становленням ринку, підвищується роль підприємств як суб’єктів ринкових відносин. В межах цих відносин принципово змінюється їхня економічна поведінка та зміст збутової діяльності. Нині торговельні підприємства в своїй збутовій діяльності меншою мірою розраховують на допомогу ззовні, а більшою – на власний потенціал і на спільні з іншими суб’єктами ринку дії.

Функціонування торговельних підприємств в умовах ринкової економіки потребує принципово нового підходу до вирішення ринкових проблем, використання найсучасніших методів комерційної роботи. Господарська діяльність торговельних підприємств у сфері товарного обігу за сучасних умов має бути, перш за все, спрямована на вироблення та послідовне проведення до життя активної збутової діяльності, яка сприяє вирішенню триєдиної задачі: повному задоволенню суспільних та індивідуальних потреб у відповідній продукції, прискоренню реалізації товарів і оборотності вкладених до них оборотних коштів та підсиленню ринкових позицій підприємства.

Основна цільова установка підприємства в умовах ринкової економіки - це розв’язання постійно виникаючих проблем :

яку продукцію виробляти;

обсяг виробленої продукції;

як забезпечити її збут, щоб досяхти поточних і стратегічних цілей.

Також серед проблем виробництва та реалізації продукції виявленно і ряд інших :

слабкий зв’язок із споживачами;

відсутність інформаційно-досліних служб маркетингу;

відсутність перспективи розвитку діяльності підприємств.

Витрати на збут становлять часом до 50% роздрібної ціни товарів, тому

питання розподілу своєї продукції фірми мають опрацювати дуже ретельно. Саме цим і визначається актуальність обраної теми дипломної роботи. Практична значущість цієї роботи полягає у можливості застосування її результатів для підвищення ефективності діяльності компанії.

Об’єктом дослідження є діяльність компанії «Капітал-foods» у сфері розподілу товару. Предметом дослідження є теоретичні та прикладні аспекти маркетингової збутової політики підприємства.

Основною метою дипломної роботи є побудова ефективної системи збуту продукції компанії «Капітал-foods». Для цього слід було вирішити ряд завдань:

- опрацьовано теоретичні засади організаційної збутової діяльності в компанії.

- проведено дослідження ефективності управління збутом компанії «Капітал-foods».

- розроблено заходи по вдосконаленню системи збутом в компанії «Капітал-foods».

При нарисанні роботи були використані наукові та учбові видання з досліджуваної тематики, матеріали періодичних видань, а також документація фірми.

Дипломна робота складається з вступу , трьох розділів, висновків та пропозицій, переліку використаної літератури та додатків.

У першому розділі розглянуто теоретичні засади збутової маркетингової політики.

У другому розділі проводиться аналіз ефективності системи управління бутом компанії «Капітал-foods».

Останній розділ містить перелік рекомендацій щодо вдосконалення розробки заходів системи управління збутом компанії «Капітал-foods»

1 Теоретичні засади збутової маркетингової політики.

1.1 Збут і його роль в маркетинговій діяльності підприємства.

Підвищення ролі збутової діяльності торговельних підприємств на сучасному етапі зумовлене низкою причин:

1. Необхідність збуту. В епоху товарного насичення неможливо обійтися без спеціальних, наближених до споживача, збутових мереж і точок.

2. Боротьба за споживача. Споживач впевнений, що зручність придбання товару – невід’ємна ознака нормального способу життя. Іншими словами, споживач вимагає детального ознайомлення з товарним асортиментом, мінімум часу на придбання товару й максимум зручностей до, під час і після придбання товару. Усі ці вимоги можна задовольнити, постійно вдосконалюючи збутову діяльність, підвищуючи її ефективність.

3. Раціоналізація виробничих процесів. Низку кінцевих операцій виробництва, пов’язаних з підготовкою товару до продажу (сортування, фасування, упакування тощо) в багатьох випадках доцільно здійснювати на підприємствах роздрібної торгівлі в якості перепродажного сервісу.

4. Проблеми ефективності ринкової поведінки і розвитку підприємства. Конкурентоспроможність підприємства великою мірою зумовлена організацією його збутової діяльності. При ефективному управлінні збутовою діяльністю підприємство розвивається, одержує прибуток, підвищується його соціальна роль на ринку.

Ринок зміщує акценти в діяльності товаровиробників з проблем виробничого характеру на проблеми збуту. В складних соціально-економічних умовах необхідна систематизація всіх можливих проблем управління збутом і виявлення найбільш пріоритетних із них. При цьому слід враховувати, що збутова діяльність підприємств здійснюється в межах певного зовнішнього і внутрішнього середовища, вплив якого позначається на її межах, засобах і методах здійснення. Таким чином, усі проблеми управління збутовою діяльністю можна умовно подільти на проблеми зовнішнього


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25