У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Аналіз інфраструктури установи підприємства

Райспоживтовариство було засноване в 1939 році. На даний час в системі райспоживтовариства функціонує 26 балансових одиниць,

в тому числі 7 юридичних організацій, а саме:

Делятин коопторг;

Надвірна коопторг;

Ланчин коопторг;

Коопзаготпромторг;

Надвірна КТП;

Ринок;

Райспоживтовариство.

Керівником підприємства Райспоживтовариства є Плитус В.І.

Первинною ланкою споживчої кооперації є споживче товариство( сільське, селищне, міське, районне, робітниче, рибальське, а

далі споживче товариство). Споживче товариство- це добровільне об'єднання громадян для спільного ведення господарської

діяльності з метою поліпшення свого економічного та соціального стану.Воно здійснює торговельну. заготівельну, виробничу та іншу діяльність, не заборонену чинним законодавством України, сприяє створенню соціально- економічної інфраструктури в зоні своєї діяльності,є непідприємницьким товариством та не має на меті отримання прибутку.

Надвірнянське районне споживче товариство, що розташоване в м.Надвірна,Івано- Франківської області-організація громадян, які об'єдналися для ведення спільної діяльності з метою задоволення своїх потреб.Споживче товариство вважається створеним, набуває права юридичної особи,здійснює господарську та іншу діяльність з дня його державної реєстрації, має самостійний баланс, печатку та штамп з своєю назвою. Місце знаходження споживчого товариства: м. Надвірна, майдан Шевченка, 1.

Об'єктами права власності споживчого товариства є майнові комплекси, бедівлі, споруди. машини, устаткування, транспортні засоби, сировина і матеріали, грошові кошти, цінні папери та інше майно виробничого, споживчого, соціального,культурного призначення, продукти інтелектуальної і творчої праці.Майно споживчого товариства утворюється за рахунок внесків його членів, прибутків, одержуваних від реалізації товарів, продукції, послуг, а також іншої діяльності та надходжень, не заборонених чинним законодавством України.

Майно споживчого товариства складається з неподільної і подільної частини:

а)неподільне громадсьек майно визначається розміром не менш, ніж 25% загальної вартості основних засобів і становить неподільний фонд. Об'єкти неподільного громадського майна: будівлі, споруди розподілу між пайовиками не підлягають, не можуть бути продані, безоплатно передані.

б)подільне колективне майно споживчого товариства це сукупність необоротних активів,які в установлкному чинним законодавством та нормативними актами Укооспілки порядку можуть бути передані, внесені до статутних капіталів інших підприємств, організацій.

Сукупність коштів фізичних і юридичних осіб добровільно розміщених у споживчому товаристві та його підприємствах для здійснення господарсько-фінансової діяльностіє пайовим капіталом.

Споживче товариство як юридична особа має повну самостійність, розробляє програми, плани соціального та економічного розвитку, розглядає та затверджкє їх на загальних зборах.Споживтовариство у своїй економічній діяльності:

а)відкриває у будь- якій установі банку поточні та інші рахунки, включаючи ваплютні,розпоряджається коштами що є на цих рахунках;

б)одержує в установах банків, у підприємствах і організаціях кредити та позички з повною відповідальністю за дотримання кредитних договорів;

в)установлєє відповідно до законодавчих актів України міжнародні зв'язки з організаціями зарубіжних країн;

г) користується кредитами банків України, зарубіжних банків,комерційним кредитом в іноземній валюті та погашає їх з-а рахунок власних валютних коштів;

д)одержує в установленому чинним законодавством порядку земельні ділянки.

Споживче товариство у соціальній діяльності:

а)сприяє задоволенню зайнятості населення шляхом створення додаткових робочих місць;

б)забезпечує для працівників безпечні умови праці та несе в установленому законодавством порядку відповідальність за шкоду заподіяну їх здоров'ю та працездатності;

в)для охорони здоров'я та профілактики захворювань своїх працівників може створювати та використовувати наявні лікувальні профілактичні, санітарно- курортні та оздоровчі заклади.

Власність споживчого товариства є недоторканою, перебуває під захистом держави і охороняється законами на рівні з іншими формами власності.