У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Аналіз підприємства
29



Аналіз підприємства

Зміст

Загальна характеристика підприємства.

Виконавче резюме.

Маркетинг план.

Виробничий – план.

Організаційно – юридичний план.

Фінансовий план.

1.Загальна характеристика підприємства

Акціонерне товариство закритого типу Івано - Франківське швейне підприємство «Комфорт» зареєстроване 12 січня 2004 року. Працює у легкій промисловості. Виробляє шкільну форму для дівчат 8 -11 класів.

Форма власності – колективна. Засновниками ЗАТ «Комфорт» виступили працівники підприємства.

Фабрика технічно оснащена за останнім словом сучасної техніки. Місце вітчизняного обладнання зайняла швейна і комп’ютерна техніка провідних фірм Японії, Італії, Німеччини. Основними постачальниками сировини і матеріалів є Харківська фабрика по виготовленню тканин «Ефект» та Київське об’єднання «Лідія». На зовнішньому ринку фірма також працює з великими європейськими виробниками сировини такими як Steiman і Gollas в Німеччині, Berghaus у Нідерландах.

Станом на 01.01.05. на підприємстві працює 173 працівників, у тому числі інженерно – технічних – 21. Від початку заснування підприємства заробітна плата виплачується вчасно, і її розмір поступово збільшується.

Реалізуються соціальні програми і забезпечуються гарантії, передбачені законодавством і колективним договором, виплати по додатковим пільгам, премії.

На швейній фабриці працюють спеціалісти високої кваліфікації відповідного профілю. Підвищення кваліфікації робітників та інженерно-технічного складу постійно контролюється та координується радою директорів. Підприємство підтримує тісні стосунки з вищими учбовими закладами м. Івано-Франківська та інших міст України.

2.Резюме

Акціонерне товариство “Комфорт” є товариством закритого типу, тобто

весь пакет акцій розподілено тільки між трудовим колективом, тому вони не можуть розповсюджуватися шляхом підписки, купуватися чи продаватися на біржі. Контрольний пакет акцій, що складає 50% плюс одна акція від загальної кількості, належить генеральному директору товариства Костьович Марії Василівні.

Головна мета діяльності товариства – виробництво і реалізація шкільної форми для дівчат старших класів.

Оскільки ринок ринок не насичений аналогічною продукцією, то нам визначена значна величина збуту. Це спрощує дії товариства по зайняттю визначеного положення на ринку. Проте необхідно взяти до уваги той факт, що наша фірма недовгий час на ринку і про якість продукції відомо тільки вузькому колу осіб. Тому спочатку необхідно завоювати визнання.

Для забезпечення високих показників якості купуємо обладнання, набираємо штат із висококваліфікованих працівників.

Закупівельні ціни на сировину і матеріали невисокі, але гарантується висока якість.

Повна собівартість одиниці продукції 135,04 грн. Ціна продажу – 186 грн(з ПДВ).

За рік планується випустити 45000 штук.

Мінімальний рівень рентабельності на протязі функціонування товариства 15%. Розрахунковий строк погашення виплат по відсотках з акцій – сім років.

Прибуток за рік по розрахунках становитиме 911250 грн.

3. Маркетинг-план

3.1 Маркетинг-стратегія

Основна мета нашої фірми- розширення збуту товару на ринку. Це довгострокова стратегія , розрахована на те, що збільшення попиту компенсує зниження ціни. Реалізація маркетингової стратегії здійснюється прийняттям конкретних оперативних рішень по різноманітних питаннях, що можна назвати тактикою маркетингу.

Концепція маркетингу- це загальний підхід підприємства щодо досягнення своєї мети на ринку. Відомі 5 концепцій маркетингу: виробнича,продуктова, комерційна, індивідуального і соціального маркетингу.

Наше підприємство буде керуватися продуктовою концепцією. її специфіка полягає у тому, що основна увага акцентується на покращенніспоживчих параметрів товару, їх конструктивних, експлуатаційних показників, підвищення якості і завдяки цьому забезпечується відповідний збут продукції.

Від цінової політики залежить результат діяльності фірми. У той же час розгляд цінової політики є можливим лише з погляду цілей, що ставить перед собою фірма.

Важливим елементом стратегії і тактики маркетингу є встановлення цін на продукцію.

Ціноутворення - складний процес, на який впливає ряд динамічних чинників:

- реальні витрати;

- цінність для споживача;

- можлива реакція конкурентів ;

- еластичність попиту на продукцію фірми;

- ціна конкурентів на аналогічну продукцію.

У нашій діяльності більше усього підходить метод визначення ціни за схемою „с/в + прибуток". Також п-во використовує ціноутворення по динамічних рядах, тобто порівнюються ціни конкурентів на аналогічну продукцію.

Цінова політика буде змінюватися в залежності від життєвого циклу товару, кон'юнктури, що склалася на ринку і зміни стратегії фірми.

3.2 Реклама та просування товару на ринку

Реклама - це цілеспрямований інформаційний вплив посереднього характеру на споживача для просування товару на ринку збуту.

Ціль нашої реклами - це повідомлення інформації про фірму та продукцію, що випускається.

AT „ Комфорт" рекламуватиме шкільну форму для дівчаток на ярмарках та виставках, користуватиметься звичайними засобами реклами , такими як радіо, поширення листівок, участь у телевізійних передачах, де подається опосередкована рекламна інформація. Крім того наше підприємство активно співпрацює з школами Івано-Франківська. Представники п-ва відвідують

навчальні заклади, пропонують власну продукцію. Часто спеціалісти беруть участь в батьківських зборах, де проводять анкетування, визначають терміни ношення форми, досліджують відгуки батьків. Для того, щоб про наш товар дізналися за межами міста чи країни необхідно дати потрібну рекламу.

3.3 Сервісне та гарантійне обслуговування

Наше підприємство надаватиме такі сервісні послуги:

- доставка в межах нашої країни;

- виготовлення шкільної форми під замовлення, враховуючи кольорову гаму та розмір;

- надаватиметься знижка 5% при покупці партії товару більше ніж 10 000 штук.

Гарантійного обслуговування п-вом не передбачено. Бюджет витрат на рекламну діяльність фірми та маркетингові дослідження складає 2 000 гривень в рік.

3.4 Конкуренти

Завжди потрібно пам"ятати, що на ринку виграє той, у кого товар або дешевший, або у нього висока якість. Тому необхідно враховувати можливість появи конкурента.

AT „Комфорт" має декілька серйозних конкурентів, які також спеціалізуються на виготовленні шкільної форми для дівчат старших класів, а саме: підприємство „Діана", яке знаходиться в Києві, Івано-Франківська швейна фабрика „Галичанка", та AT „Ексклюзив" - у Львові.

Проведемо порівняльний рейтинг нашого п-ва та конкурентів:

Таблиця

Матриця конкурентних переваг

Фактори | Ваг.коеф. | АТ'Комфорт" | Підп."Діана" |


Сторінки: 1 2 3 4 5 6