У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Економіка підприємства

Протягом навчання за спеціальністю "Економіка підприємства" студенти оволодівають такими знаннями і навичками: розробка необхідної документації щодо організації та реєстрації підприємства; формування виробничої програми на основі результатів вивчення ринку; здійснення управління матеріальними, трудовими та фінансовими ресурсами підприємства; контроль, облік та аналіз використання виробничих ресурсів і виявлення резервів та напрямків підвищення ефективності виробництва; організація діяльності, яка направлена на використання виявлених резервів підприємництва; пошук шляхів досягнення найвищої ефективності підприємницької діяльності.

Професія економіста підприємства престижна і необхідна. Без професійного управління економікою з використанням сучасних теоретичних та практичних навичок неможливо забезпечити гармонійний та безперервний розвиток суспільства. Отримавши диплом за спеціальністю "Економіка підприємства", фахівець може працювати в комерційних та некомерційних організаціях, органах державного управління та контролю, підприємствах різної форми власності.

Сфери використання спеціалістів з економіки підприємства: керівники підприємств та підприємці; заступники керівників з економічних питань; планово-економічний відділ; планово-виробничий відділ; розробка, впровадження та реалізація продукції; відділ організації та оплати праці; матеріально-технічні підрозділи підприємства; наукові установи, які займаються вирішенням проблем соціально - економічного розвитку регіонів; управління статистики; податкові інспекції; фінансові підрозділи.

Цикл професійної підготовки передбачає вивчення таких дисциплін: Стратегія підприємства; Планування діяльності підприємства; Організація виробництва; Економіка і організація інноваційної діяльності; Проектний аналіз; Інформаційні системи і технології на підприємствах; Теорія виробництва і затрат; Економіко-математичне моделювання на ЕОМ; Зовнішньоекономічна діяльність; Управління потенціалом підприємства та інші. Підготовка фахівців передбачає вивчення двох іноземних мов і посилену комп'ютерну підготовку.