У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент


Характеристика народногосподарського підприємництва

Природні умови розвитку сільського господарства у районі характеризуються його розміщенням у перед гірській зоні лісостепу із розчленованим рельєфом ерозійного походження на північно-східній частині та пласнорівною поверхнею правобережжя Дністра на південно-західній території. На схилах горбів лівобережжя поширені карбонатні лесовидні суглинки.

М’які, кліматичні умови сприятливі для сільського господарства. Середньорічна температура +7 0С +80С, на території достатня вологість. Період активної вегетації сільськогосподарських культур 160 – 166 днів. Це дає можливість вирощувати в районі озиму і яру пшеницю і ячмінь, кукурудзу, картоплю.

Матеріально-технічна база сільськогосподарського виробництва району досить розвинута. В господарствах району не кінець 1990 року нараховувалось 412 тракторів, 419 автомобілів, 115 зернових комбайнів, 21 бурякозбиральних комбайнів, 135 сівалок, 219 культиваторів, 125 плугів.

Із загальної площі (69 700 га), яку займає наш район, за господарствами закріплено 44 га земель в тому числі і під садівництво 22 га.

Господарство району спеціалізується в галузі тваринництва м’ясо-молочному напрямку – 54,6%, а в галузі рослинництва на виробництві цукрових буряків – 33%. Рослинництво у районі різноманітне. Більшу частину ріллі займають зернові та зернобобові культури, посіви яких становлять 9856 га, 1675 га зайнято під посіви цукрового буряка, 460 га – під посівами льону довгунця, 570 – під посівами картоплі, 238 га – під посівами овочів.

Розвинуте в районі і тваринництво, яке спеціалізується на розведені ВРХ, свиней, овець, коней, птиці, риби.

В індивідуальних господарствах нараховувалось 13 487 голів великої рогатої худоби, в тому числі 7 корів.

Розведенням птиці займається в районі птахрадгосп, де вирощують курей бройлерів. Господарство забезпечує населення яйцями.

Рибгосп „Рудники” займається розведенням риби та качок. Він займає загальну площу водойм 597 га, в тому числі під товарною рибою 525 га, пі зарибком 72 га.

Державі в середньому у рік продається 740 т риби і 100 т качиного м’яса.

У водоймах вирощують короп і у невеликій кількості форель, товстолобики та білий амур.

Риба і копчене м’ясо реалізуються в торгівельні точки Миколаївського, Дрогобицького, Жидачівського районів.

Інкубаторна птахівна станція розташована на території Розвадова. На інкубаторній станції виводять курчат і каченят. Курей утримують на фермі в с. Раделичі. Їх поголів’я становить 10 штук. Качки утримуються на фермі с. Верин. Їх поголів’я становить 4 тисячі штук.

Свою продукцію підприємство продає на територію станції, на ринках м. Миколаєва, м. Львова, Стрия, Дрогобича.

Комбікормовий завод був заснований у 1969 році. Під час жнив робітники заводу приймають і просушують майже весь зерноурожай району. Від господарств району приймають більше 9000 т зернових.

Зерновий комплекс заснований у серпні 1980 року. Профіль роботи такий: доведення насіння до високих посівних кондицій.

Зерноочисний комплекс тримає зв’язки з Миронівським науково-дослідним інститутом, з Київським НДІ економіки імені Шліхтера, львівським сільськогосподарським інститутом.

Сільсьгоспхімія створена в грудні 1979 році. Об’єднання займається агрохімічним обслуговуванням сільськогосподарського виробництва і постачання сільськми господарствам мінеральних добрив, кормових добавок, засобів захисту рослин.

Ремонтно-транспортне підприємство утворене на базі районного об’єднання „Сільгосптехніка” у 1986 році, яке розташоване на території Розвадова.

Підприємство спеціалізується на ремонті тракторів ЮМЗ-6Л ат агрегатів до них і наданні автотранспортних послуг підприємствам агропромислового комплексу області.

Миколаївське АТП №14627 засноване в 1954 р. Воно займається перевезенням пасажирів і обслуговує населення Миколаївського, Жидачівського, Городоцького, Стрийського районів.

Транспортом підприємства здійснюється чотири міжобласних маршрутів: Львів – Івано-Франківськ, Львів – Міжгір’я, Львів – Мукачево.

Миколаївське районне відділення зв’язку підпорядковане Львівському управлінню зв’язку знаходиться в центрів Миколаєва. Це підприємство IV групи, якому підпорядковано 27 відділень зв’язку району, з яких 23 знаходиться в сільській місцевості. В сфері обслуговування засобами зв’язку зайнято 342 працівники. Вузол зв’язку засновано в 1944 році.

1.3. Фізико-географічна і кліматична характеристика районів і майданчиків (трас) будівництва об’єктів проектованої діяльності.

Головний виробничий проммайданчик (ВАТ „Миколаївцемент”) розташований на віддалі двох кілометрів на північний захід від м. Миколаєва Львівської області. З південної та південно-західної сторони від майданчика проходить залізнична колія Львів – Стрий, а також розташована залізнична станція „Миколаїв – Дністровський”.

Миколаївський район розташований в південно-східній частині львівської області і межує6 на півночі з Пустанитівським, північному сході – з Перемишлянським, сході – з Жидачівським, півдні з Стрийським, заході – Дрогобицьким та Городацькими районами.

Географічне положення визначається такими координатами. Крайня північна точка Миколаївського району с. Тернопілля (пн. ш); південна – перетин р. Колодниці (Нежухівка) і х. Сухого (пн. ш); східна – майже по середині між селами Горішнє і тужанівці (сх. д) і західна – недалеко від місця впадання р. Верещиці у Дністер ( сх. д). площа Миколаївського району становить 697 км2, що становить 3,2% території Львівської області. Населення становить 95 осіб

У даний час на території району нараховується 59 населених пунктів, з них два міста Миколаїв і Новий Розділ.

Координати центру області північної широти та східної довготи.

Площа області дорівнює 21,8 тис. км2, що становить 3,6 % від площі України в цілому. Населення – 2  (5,4 % від загальної кількості населення України).

Центр області – місто Львів з населенням 788 осіб.

Львівщина багата на корисні копалини. Прикарпатська її частина багата лісами, річками. Клімат тут помірно континентальний.

2.3. комплексна оцінка господарської діяльності на навколишнє середовище.

Головна виробнича площадка ВАТ „Миколаївцемент” розташована на віддалі двох кілометрів на північний захід від м. Миколаєва.

Водопостачання на ВАТ „Миколаївцемент” здійснюється з двох власнх артезіанських свердловин, які розташовані на території змводу.

Питна вода використовується для госпитних потреб працюючих та передачі води, абонентам, підживленням втрат в котельнях нової і старої площадки, підживлення втрат в зворотній системі


Сторінки: 1 2