У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Управління біржею та її склад підрозділів

Органи керування біржі включають три основних рівні, що відповідають широті кожного з них (таблиця № 1).

Вищим органом Загальні збори учасників-членів біржі, що

деякою мірою законодавчим органом.

Виконавчі функції виконує Біржовий комітет, що володіє правол

контролювати діяльність інших служб i розробляти головні напрямки

діяльності біржі, встановлювати i коректувати правила біржової торгівлі. Поточне керування біржею здійснює Контрольно-ревізійні комісія, компетенція i повноваження якої регулюється Статутом» товарної біржі.

Політика біржі проводиться в життя комітетами, що складаються: з членів біржі призначуваних Радою директорів. Члени комітеті: працюють без відповідної оплати. Вони вносять рекомендації допомагають Раді директорів, а також виконують конкретні обов'язки по функціонуванню бірж.

Число комітетів не постійне i коливається від 8 до 40 Основними е такі 5 комітетів, що е практично на кожній біржі.

До складу підрозділів біржі входить:

Контрольний комітет - веде спостереження за діловою активністю на біржі, розміром відкритої позиції, а також за тим, як йде ліквідація контрактів iз термінами постачання , що минають.

Арбітражний комітет - судовий орган біржі, призначає арбітрів для рішення спорів між членами, а також у випадку обертання клієнтів - не членів при виникненні спорів між ними i членами біржі.

Котирувальний комітет - робочий орган, головним завданням якого є підготовка до публікації біржових котувань i аналізу прямування цін.

Спостережний комітет - розглядає суперечки i виносить рішення по всіх дисциплінарних питаннях, що йому передає комітет по діловий етиці.

омітет по прийманню нових членів - розглядає всі питання про вступ у члени біржі. Рекомендації комітету подаються Рад директорів, що вирішує питання про прийняття кандидата в члени біржі.