У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





1. Бюджетне фінансування культури та мистецтва, склад видатків.

Фінансування установ культури і мистецтва здійснюється за рахунок державного і місцевих бюджетів, коштів від надання платних послуг, а також коштів підприємств, організацій, гро-мадських об'єднань та інших джерел.

Відповідно до основ законодавства про культуру для фінан-сової підтримки цих закладів можуть утворюватися державні та місцеві фонди розвитку культури. Порядок створена і вико-ристання коштів таких фондів визначається положеннями, що затверджуються в установленому порядку.

Громадські об'єднання, творчі спілки, підприємницькі структури також можуть створювати фонди підтримки культури.

Кожна установа культури і мистецтва має самостійний єдиний кошторис доходів і видатків, який затверджує вищестояща організація. Доходи і видатки плануються в кошторисі в загальновстановленому порядку. Так, заробітна плата планується з виходячи з типових штатів, установлених для кожного виду установ залежно від обсягу їхньої діяльності.

До невеликих культурно-освітніх установах складаються за-гальні кошториси в межах району чи міста. Зведене плануван-ня здійснюється за видами установ на основі середньої кількос-ті установ кожного типу та середньої норми витрат з виділенням витрат на заробітну плату, придбання предметів постачання, матеріалів і послуг, оплату послуг з утримання ус-танов, оплату комунальних послуг та енергоносіїв тощо.

2. Завдання

РНА = 100% : П

РНА = 100% : 6 = 16,6%

РСА = АВ * РНА

РСА = (25000 – 2000) * 16,6% = 3818

МСА = РСА : 12

МСА = 3818 : 12 = 318,16

Основні характеристики цінних паперів

Цінні папери – грошові документи, що засвідчують право володіння або відносини позики, позначають взаємовідносини між собою, яка їх випустила, та їх власником і передбачають, як правило, виплату доходу у вигляді дивідендів, що випливають з цих документів, іншим особам.

Акція - цінний папір без установленого строку обігу, що засвідчує дольову участь у статутному фонді акціонерного товариства, підтверджує членство в акціонерному товаристві та право на участь в управлінні ним, дає право його власникові на одержання частини прибутку у вигляді дивіденду, а також на участь у розподілі майна при ліквідації акціонерного товариства.

Облігація - цінний папір, що засвідчує внесення її власником грошових коштів і підтверджує зобов'язання відшкодувати йому номінальну вартість цього цінного паперу в передбачений в ньому сірок з виплатою фіксованого процента.

В Україні випускаються такі види облігацій:*

облігації внутрішніх державних та місцевих позик;

Рішення про випуск таких облігацій приймаються відповідно Кабінетом

Міністрів України та місцевими Радами;*

облігації підприємств.

Державні казначейські зобов'язання України (надалі - казначейські .зобов'язання) - вид цінних паперів на пред'явника, що розміщуються виключно на добровільних засадах серед населення, засвідчують внесення їх власниками грошових коштів до бюджету і дають право на одержання фінансового доходу.

Ощадний сертифікат - письмове свідоцтво банку про депонування грошових коштів, яке засвідчує право вкладника на одержання після закінчення встановленого строку депозиту і процентів по ньому.

Вексель - цінний папір, який засвідчує безумовне грошове зобов'язання векселедавця сплатити після настання строку визначену суму грошей власнику векселя (векселедержателю). В Україні в обігу можуть знаходитись прості й переказні векселі.

Приватизаційні папери - це вид державних цінних паперів, що випускаються з метою забезпечення процесу приватизації державної власності. В Україні приватизаційні папери виключно іменні.

Інвестиційний сертифікат - цінний папір, який випускається виключно інвестиційним фондом або інвестиційною компанією і дає право його власникові на отримання доходу у вигляді дивідендів.

Фондовий дериватив - стандартний документ, який засвідчує право продати та/або купити цінний папір на обумовлених умовах у майбутньому.

До різновидів фондових деривативів, що можуть випускатися в Україні належить:*

опціони;*

варанти;*

ф’ючерси.

2 Завдання

1 Оголошено статутний капітал

2. Визначаємо суму внесків засновників

Василів Т.А.

МП “Мрія”

ТВП “Ольвія”

3. Відображаємо внески засновників при створенні ТзОВ

Василів Т.А. Дт – 600 000

МП “Мрія” Дт – 100 000

Кт – 500 000

ТВП “Ольвія” Дт – 400 000

4. Відображаємо до внесення засновниками грошових коштів:

Визначаємо суму заборгованості:

Василів Т.А. 1400 000 – 600 000 = 800 000

МП “Мрія” 1000 000 – 500 000 = 500 000

ТВП “Ольвія” 1600 000 – 400 000 = 1200 000

Відображаємо погашення заборгованих сум.

5. Визначаємо суму на виплату дивідендів засновниками

Василів Т.А.

Податок на дивіденди 10%

Сума до виплати 22400 – 2240 = 20160 =

МП “Мрія”

Податок на дивіденди 10%

Суми до виплати 16000 – 1600 = 14400

ТВП “Ольвія”

Податок на дивіденди 10%

Суми до виплати 25600 – 25,6 = 25574,4

Призначення та роль державного бюджету. Бюджетна система ти бюджетний устрій.

Функцій держави – визначальний чинник формування бюджету. Суть і значення бюджету в системі сучасних фінансів.

Бюджет держави – це встановлений нормами закону фонд коштів необхідних для здійснення завдань і функцій держави.

Суспільне значення бюджету полягає в тому, що за допомогою бюджету досягається вирішення багатьох питань соціального характеру.

Політичне значення бюджету полягає в тому, що законодавчий орган затверджує об’єми доходів і видатків бюджету на плановий рік, і тим самим народні депутати реалізують волю народу.

Бюджетний устрій визначає яким чином здійснюється побудова бюджетної системи.

Бюджетний устрій – це організація і принципи побудови бюджетної системи, її структури, взаємозв’язок між окремими ланками бюджетної системи.

Бюджетний устрій ґрунтується на принципах у єдності повноти, достовірності, гласності, наочності і самостійності усіх бюджетів, що входять до бюджетної системи.

Бюджетна система відображає сукупність усіх видів бюджетів, що створені в даній країні відповідно до її бюджетного устрою.

Бюджетна система – це сукупність державного бюджету та місцевих бюджетів, побудована з урахування економічних відносин, державних і адміністративно-територіальних установ і врегульована нормами права.

Розкрити суть податкової системи


Сторінки: 1 2