У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Інвестиції
7



Інвестиції

Інвестиції

Пріоритетні напрями

Інвестиційно-привабливими галузями є:*

розвиток агропромислового комплексу, створення нових і реконструкція діючих потужностей харчової і переробної промисловості;*

машинобудівна, деревообробна, легка та хімічна галузі;*

реконструкція і технічне переобладнання підприємств;*

охорона довкілля та розвиток соціальної інфраструктури;*

туристсько-рекреаційний комплекс.

Волинська область - аграрний регіон, має рівнинний рельєф, порівняно теплий помірно-континентальний клімат з достатньою кількістю тепла і вологи, родючі чорноземні грунти на півдні і дещо бідніші дерново-підзолисті - у північній частині, великі лісові масиви, густу мережу річок і озер, компактно заселена, 50 відсотків мешканців проживає у сільській місцевості.
Найбільш вигідними з економічної точки зору в області залишається виробництво зерна, цукрових буряків, овочів, картоплі, молока і молочних продуктів, м'яса і м'ясопродуктів.

Вдале географічне положення наряду з багатим природно-ресурсним, економічним та історико-культурним потенціалом, створюють всі передумови для становлення Волинської області як регіону активної міжнародної взаємодії. На даний час область здійснює співробітництво з 70 країнами світу.
Волинь демонструє темпи приросту промислового виробництва, починаючи з 1997 року. Зокрема у 2002 – 11,9 відсотка, у 2003 – 22,2 відсотка, у 2004 – 22,5 відсотка, у 2005 – 21,9. За темпами росту промислового виробництва область займає першу позицію серед областей України.
На Волині присутні такі знані в діловому світі компанії, як шведський концерн “СКФ”, японська компанія “ІСУЗУ”, міжнародна корпорація “Нестле”, німецький концерн “Опель”. Це є переконливим індикатором довіри з їх боку, а також свідченням професіоналізму і надійності місцевих підприємств. В якості прикладу можна навести успішний досвід впровадження інших проектів за участю іноземного капіталу: словацькою компанією “Хемосвіт” здійснено модернізацію виробництва пластмас, з залученням коштів з Швейцарії збудовано завод з випуску макаронних виробів, а обладнання та валюта, що надішли з Польщі, дали змогу в короткі терміни спорудити сучасний високотехнологічний комбінат з виробництва меблів. Компанією «Кромберг і Шуберт» з Німеччини завершується реалізація інвестиційного проекту з будівництва заводу, який буде виробляти бортові кабельні мережі для легкових автомобілів концерну «Даймлер Крайслер АГ».
Потенційним інвесторам пропонуються перспективні сфери вигідного владання коштів у розвиток, перепрофілювання підприємств, організацію нових високоефективних виробництв на базі існуючих підприємств і незавершених будівництвом об‘єктів.
Область володіє важливими ресурсами, в першу чергу, лісовими, земельними та рекреаційними. На території Волині розвідане найперспективніше в Україні родовище самородної міді, прогнозні запаси якого становлять більше 7 млн. тонн. У північній частині області виявлені також родовища фосфоритів.
Багата історико-культурна спадщина регіону, яскраві його регіональні особливості: озера, річки, ліси з цілющими дикоростучими ягодами та грибами, лікувальні торф’яні грязі, джерельні мінеральні води. В області є всі необхідні передумови для організації і функціонування лікувально-оздоровчого, культурно-пізнавального, спортивного, мисливського, сільського та інших видів вітчизняного та міжнародного туризму.
Потенціал залучення іноземного капіталу для забезпечення економічного росту Волині, а відтак, й підвищення рівня життя та добробуту її жителів, використовується далеко не повною мірою. З огляду на це, обласна державна адміністрація вбачає один з першочергових напрямів своєї діяльності – поступальний розвиток інвестиційної взаємодії з вітчизняними бізнес колами та бізнес колами зарубіжних держав.

Пріоритетні напрями інноваційної діяльності області

В області розроблені середньострокові пріоритетні напрями інноваційної діяльності, до яких відносяться наступні.
Новітні ресурсозберігаючі технології:
- розширення обсягів виробництва енергоносіїв з відновлювальних та нетрадиційних джерел енергії;
- запровадження когенераційних установок для виробництва теплової та електричної енергії на підприємствах комунальної теплоенергетики;
- розширення сфери застосування нових моделей котельного обладнання, в основі дії яких закладені технології спалювання низькокалорійних видів палива.
Машинобудування та приладобудування як основа високотехнологічного оновлення всіх галузей виробництва:
- впровадження сучасного обладнання, комплектуючих та новітніх технологій в автомобілебудуванні;
- впровадження новітнього обладнання для обробки металів.
Інформаційні технології:
- реконструкція мереж електрозв'язку із застосуванням волоконно-оптичних ліній та заміна застарілого обладнання на цифрове, забезпечення доступу до мережі Інтернет без обмежень.
Високотехнологічний розвиток сільського господарства і переробної промисловості:
- розроблення та освоєння випуску нової техніки для агропромислового комплексу;
- організація виробництва біологічних засобів захисту рослин і наукове забезпечення їх використання, освоєння випуску біопрепаратів;
- впровадження енергозберігаючих технологій з виробництва, збереження та переробки сільськогосподарської продукції і лісосировини;
- розвиток біологічного землеробства, освоєння виробництва екологічно чистих харчових продуктів з високими оздоровчими властивостями.
Охорона і оздоровлення людини та навколишнього середовища:
- впровадження технологій та обладнання для використання альтернативних джерел енергії;
- впровадження енергоефективного, ресурсозберігаючого, модульного, екологічно безпечного обладнання та устаткування для здійснення процесів підготовки, очищення води, теплопостачання та засобів управління цими процесами.
Розвиток інноваційної культури суспільства:
- розвиток освітніх і науково популярних програм у засобах масової інформації;
- підготовка кадрів у сфері менеджменту інноваційної діяльності;
- впровадження сучасних комп'ютерних технологій для навчання і наукових процесів.
Відповідно до зазначених регіональних пріоритетів інноваційного розвитку області сформовані анкети інноваційних проектів та пропозицій, що мають високий ступінь готовності до впровадження.

Пріоритетні напрями інвестування

Пріоритетними напрямками у сфері залучення іноземних інвестицій є:
- розвиток агропромислового комплексу, відновлення тваринницьких приміщень, створення гуртового ринку, створення нових і реконструкція діючих потужностей харчової і переробної промисловості;
- машинобудівна, деревообробна, легка та хімічна галузі;
- реконструкція і технічне переобладнання підприємств;
- охорона довкілля та розвиток соціальної інфраструктури;
- туристично-рекреаційний комплекс.
Потенційним інвесторам пропонуються перспективні сфери вигідного вкладання коштів у розвиток, перепрофілювання підприємств, організацію нових високоефективних виробництв на базі існуючих підприємств і незавершених будівництвом об'єктів.
У Волинській області є всі необхідні можливості для створення з участю іноземних інвесторів підприємств


Сторінки: 1 2