У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Об’єктом посягання є відносини щодо утримання собак і котів між їх власниками і органами, які здійснюють контроль зо санітарно

Порушення правил тримання собак і котів

1. Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2. Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті -

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Об’єктом посягання є відносини щодо утримання собак і котів між їх власниками і органами, які здійснюють контроль за санітарно-гігієнічними і ветеринарними нормами і правилами, які забезпечують безпеку людей.

З об’єктивної сторони таке правопорушення полягає в утриманні собак і котів на підприємствах, в установах і організаціях без дозволу відповідних ветеринарних установ; у недотриманні санітарно-гігієнічних і ветеринарних правил утримання домашніх тварин; утриманні більше однієї собаки чи кішки, в квартирах де проживає одна сім’я; утриманні тварин в комунальних квартирах без дозволу сусідів; ухиленні власників від реєстрації (перереєстрації) тварини у віці більше 2-х місяців; ухиленні від щорічного ветеринарно-профілактичного огляду у ветеринарних установах і т. ін.

Суб’єктивна сторона - порушення правил утримання собак і котів скоюється або умисно, коли винний усвідомлює, що самовільно вчиняє неправомірні дії, але бажає цього чи свідомо допускає ці порушення, або з необережності, коли порушення цих заборон може мати місце внаслідок неознайомлення з відповідними правилами власників собак і котів.

Суб’єкт – посадові особи підприємств, установ і організацій (в яких утримуються собаки), відповідальні за дотримання правил їх утримання, а також особи – власники собак і котів.

Якщо разом з порушенням заборон було спричинено шкоду здоров’ю людей чи їх майну, або проступки, передбачені у диспозиції цієї статті скоєні повторно протягом року після застосування адміністративної відповідальності по відношенню до правопорушника застосовується штраф доповнюється конфіскацією тварини.

МІНІСТЕРСТВО ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УРСР

МІНІСТЕРСТВО СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УРСР

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УРСР

Правила тримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах Української РСР (від 17.06.80 р.)

1. Ці правила поширюються на підприємства, установи, організації, (крім установ Міністерства оборони, Комітету державної безпеки СРСР і Міністерства внутрішніх справ СРСР), а також на громадян, що тримають собак, котів і хижих тварин у містах та інших населених пунктах Української РСР.

2. Підприємства, установи, організації і громадяни – власники собак, котів і хижих тварин зобов'язані суворо дотримуватися санітарно-гігієнічних норм і правил їх тримання при умові обов'язкового забезпечення безпеки людей.

3. При додержанні вимог, вказаних у пункті 2 цих Правил, дозволяється тримати:

а) собак і котів (не більше одного) - у квартирах, в яких проживає одна сім'я, а також в будинках, що належать громадянам на правах особистої власності;

у квартирах, де проживає кілька сімей, допускається тримання собаки або кота лише при згоді всіх жильців квартири. При цьому не дозволяється тримати собак і котів в місцях загального користування (коридори, сходові площадки, горище, підвали і т. ін.);

б) собак, котів і хижих тварин - у "зоокутках", "живих кутках", дитячих, санаторно-курортних і оздоровчих закладах (лісні школи, піонерські табори, санаторії, будинки відпочинку, пансіонати, тощо) з дозволу санітарно-епідеміологічної і ветеринарної служб, а також Міністерства лісового господарства УРСР;

в) собак у населених пунктах - у вільному вигулі на ізольованій, добре обгородженій території (в ізольованому приміщенні), на прив'язі або без неї;

г) собак на підприємствах, в установах і організаціях для охорони - на блоках, в обладнаних приміщеннях або на прив'язі; для дослідної мети - у вольєрах або в розплідниках.

4. Без повідків і намордників дозволяється тримати: собак при отарах і гуртах тварин, при оперативному використанні спеціальними організаціями, собак спеціального призначення, а також собак під час муштри, на полюванні, на учбово-дресирувальних площадках.

5. Підприємствам і організаціям тримання собак і котів допускається за погодженням з відповідною ветеринарною установою.

6. Власники собак, котів і хижих тварин зобов'язані:

а) щороку реєструвати (перереєстровувати) собак, котів і хижих тварин віком від двох місяців і старше. При первинній реєстрації собак, котів і хижих тварин їх власникам видаються реєстраційні посвідчення і правила їх тримання, а на собак, крім того, і номерні знаки. Номерний знак собаки прикріплюється до її ошийника.

Новопридбані собаки, коти і хижі тварини повинні бути зареєстровані в 5-денний строк;

б) щороку доставляти собак, а у випадках, коли ветеринарна служба визнає за необхідне, - також і котів, у ветеринарну установу для огляду, імунізації проти сказу і лікувально-профілактичних обробок;

в) повідомляти протягом 5 днів ветеринарну установу, що обслуговує даний населений


Сторінки: 1 2 3