У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Інформаційно-вимірювальний комплекс з контролю за вмістом води в сировині, напівфабрикатах та готовій продукції методом титрування за К

Контрольна робота

З дисципліни:

«Управління якістю»

Система якістю кондитерської фабрики.

На Київській кондитерській фабриці імені К. Маркса створюється аналітичний центр корпорації ROSHEN, покликаний займатися контролем якості продукції усіх чотирьох кондитерських фабрик корпорації.

З цією метою проведена реконструкція приміщення відділу контролю якості та переобладнання сучасними вимірювальними комплексами, результати вимірювань систематично накопичуються в базі даних комп'ютера.

У центрі розробляються і впроваджуються надійні методи контролю сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що відповідають вимогам та стандартам України та країн ЄЕС, розробляються за освоюються методи прискорених випробувань готової продукції, що визначають терміни зберігання.

Завданням аналітичного центру також є атестація робочих місць контролю якості у виробничих цехах корпорації.

Інформаційно-вимірювальний комплекс визначення реологічних характеристик шоколадних мас та рідких продуктів у широкому діапазоні температур

Виробничі об'єкти Кондитерської Корпорації "Roshen" сертифіковані відповідно до вимог міжнародних стандартів якості та безпечності продуктів харчування ISO

Якість продукту відповідно до міжнародного стандарту ISO 9001:2000 - це ступінь задоволення споживача даним продуктом та послугами. При цьому необхідно виконувати не лише анонсовані вимоги, але й очікування споживача.

Безпечність продукту харчування відповідно до міжнародного стандарту ISO 22000:2005 - це гарантія, що даний продукт не завдасть шкоди здоров'ю споживача при його вживанні згідно з призначенням.

Виконання вимог, викладених у міжнародних стандартах ISO 9001:2000 та ISO 22000:2005, дає гарантії та впевненість споживачеві у тому, що підприємство здатне виробляти безпечні продукти харчування анонсованої якості. Переконливим доказом того, що підприємство виконує всі вимоги, зазначені у цих міжнародних стандартах, є одержані сертифікати відповідності.

У 2005 році Кондитерська Корпорація "Roshen", виконуючи побажання своїх Замовників, прийняла стратегічно важливе рішення - підтвердити свою здатність досягати високого рівня задоволення кондитерськими виробами українських кондитерських фабрик Корпорації зі сторони споживачів. Доклавши чималих зусиль у 2005 році, компанія "Roshen" зустріла новий 2006 рік вже разом із сертифікатами відповідності вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2000 для чотирьох українських кондитерських фабрик, що входять до складу Корпорації "Roshen".

Стратегічна ціль Кондитерської Корпорації "Roshen" - займати виключно провідні позиції на кондитерському ринку, тому головним завданням 2006 року було підтвердження відповідності українських кондитерських фабрик вимогам міжнародного стандарту ISO 22000:2005, що базується на принципах "НАССР". Дослівно в перекладі з англійської мови НАССР (Hazard Analysis and Critical Control points) - Аналіз Ризиків та Критичні Точки Управління.

Міжнародний стандарт ISO 22000:2005 визначає вимоги до Системи Менеджменту Харчової Безпеки (СМХБ), яка охоплює весь виробничий ланцюжок - надходження і зберігання сировини, приготування напівфабрикатів і вироблення готових кондитерських виробів, зберігання і доставка готової продукції споживачеві, включно з контролем ризиків харчової безпеки на всіх етапах даного процесу.

При розробці та впроваджені Системи Менеджменту Харчової Безпеки Корпорація "Roshen" визначила завдання для провідних спеціалістів кондитерських фабрик провести детальний аналіз ризиків, що можуть виникнути на різних етапах виробництва. У результаті було проаналізовано і визначено можливі сфери виникнення небезпечних факторів та розроблено комплекс заходів, впровадження яких має призвести до зниження ризиків виникнення кожного із визначених небезпечних факторів до прийнятного рівня.

Впровадження розроблених заходів означає, що їхня результативність може бути підтверджена, а доказом результативності даних заходів слугує валідація (підтвердження здатності) і постійна верифікація (перевірка) ефективності встановлених засобів управління. Варто зазначити, що практичне впровадження Системи Менеджменту Харчової Безпеки вимагало:

проведення навчання серед співробітників фабрик щодо основ стандарту ISO 22000:2005, інструктаж кожного робітника стосовно дій СМХБ та акцент на особистій відповідальності за безпеку виробничого процесу;

розробку та впровадження документації СМХБ;

капіталовкладення у реконструкцію виробничих приміщень, забезпечення додатковим технологічним та лабораторним обладнанням для виконання додаткових вимог стосовно особистої гігієни і санітарії виробництва, а також відносно уник-нення попадання сторонніх предметів у кондитерські вироби та забруднення їх хімічними і біологічними контоменантами.

Лише після того, як спеціалісти компанії "Roshen" упевнились у тому, що ризики виникнення небезпечних факторів піддаються управлінню та знижені до прийнятного рівня, було прийнято рішення запросити незалежного і компетентного аудитора. У якості аудитора діючої на українських кондитерських фабриках Системи Менеджменту Харчової Безпеки виступила міжнародна організація Bureau Veritas Certification.

Основуючись на результатах сертифікаційних аудитів, проведених на всіх чотирьох українських кондитерських фабриках "Roshen", компанія Bureau Veritas Certification у березні 2007 року нагородила сертифікатами відповідності вимогам міжнародного стандарту ISO 22000:2005 Київську кондитерську фабрику імені Карла Маркса, Вінницьку, Кременчуцьку і Маріупольську кондитерські фабрики.

Roshen отримав сертифікати якості

Київська, Кременчуцька, Вінницька та Маріупольська кондитерські фабрики, що входять до складу найбільшого виробника кондитерської продукції в Україні корпорації Roshen, одержали сертифікати про відповідність системи керування якістю на підприємстві вимогам міжнародного стандарту ISO 9001 зразка 2001 року.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба компанії.
Сертифікацію заводу проводила компанія Bureau Veritas Quality International Ukraine.

Згідно з повідомленням, впровадження системи менеджменту якості на кондфабриках корпорації дозволило стабілізувати якість продукції, забезпечити постійно зростаючі вимоги споживача і, тим самим, збільшити обсяги ринку збуту кондитерських виробів з торговельною маркою Roshen в Україні і за кордоном.

Як повідомляло агентство, 2005 рік корпорація Roshen закінчила з чистим прибутком 80,061 млн. гривень, збільшивши чистий доход від реалізації продукції на 12,41%, або на 209,751 млн. гривень до 1,9 млрд. гривень.

У 2005 році Roshen збільшила виробництво продукції на 1,1%, або на


Сторінки: 1 2 3