У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент


Зміст

Аналіз фінансової діяльності підприємства

Зміст

Вступ………………………………………………………..……

Розділ І. Теоретичні засади організації митної діяльності в управлінні ЗЕД підприємства

1.Роль і значення організації митної діяльності в управлінні ЗЕД підприємства…………………………………………………………………………

2.Документальне оформлення вантажів у ЗЕД………………………………..

3.Митний тариф та митне оформлення товарів у експортно-імпортних операціях…………………………………………………………………………….

4.Митний контроль перевезення експортно-імпортних вантажів.

Розділ ІІ. Аналіз фінансової діяльності підприємства

5.Характеристика і аналіз фінансового стану підприємства………………….

6.Аналіз митної організації(ЗЕД) на підприємстві.

Розділ ІІІ. Шляхи вдосконалення чи покращення ЗЕД

7.Рекомендації і пропозиції щодо вдосконалення ЗЕД ………………………

Висновок………………………………………………...............

Список використаних джерел…………………………………

Додатки

Вступ

Еволюція розвитку міжнародних економічних відносин збігається з еволюцією розвитку та вдосконаленням системи регулювання даного виду взаємовідносин .Оскільки в сукупності міжнародних економічних відносин задіяні і взаємопов’язані інтереси не тільки різних соціальних груп та верств населення, а й різних країн, держава неминуче стає одним з основних суб’єктів регулювання даного виду взаємовідносин.

На сучасному етапі розвитку багатополярного світу жодна країна не здатна розвиватися ізольовано. Посилення і інтеграційних процесів на макро- та мікрорівні пояснюється зростаючою взаємозалежністю економік окремих країн і має прояв в укладанні двох- та багатосторонніх угод щодо регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Однак пріоритетним принципом формування та розвитку зовнішньої політики України є суверенітет та до дотримання національних інтересів.

Митна діяльність – це діяльність, що складається в системі зовнішньоекономічних відносин, важлива ланка в міжнародному співробітництві на регіональному та національному рівнях. Вона складається з митної політики, міжнародних правил, зовнішньоторговельних угод, порядку та умов переміщення через митні кордони товарних. транспортних, фінансових та інформаційних потоків, а також із загальноприйнятих заходів тарифного та нетарифного регулювання, експортного контролю.

Становлення митної системи як одного з чинників розвитку держави залежить від взаємодії як об’єктивних, так і суб’єктивних факторів. Оскільки організація митної діяльності – це складова політики держави і частина економічної системи, то здійснення митної діяльності є основою для підприємства, яке займається ЗЕД і прагне виходити на зовнішні ринки.

Метою дослідження такої теми курсової роботи як організація митної діяльності в менеджменті ЗЕД підприємства є глибоке вивчення теоретичних засад митної діяльності на підприємстві, закріплення навиків з реалізації митної організації у практичній діяльності.

Основними завданнями дослідження теми курсової роботи є:*

ознайомлення із законними умовами для ефективної діяльності митних та інших державних органів по здійсненню митної діяльності на підприємстві;*

пошук шляхів з забезпечення оптимальної, науково-обгрунтованої організації митної системи;*

питання з забезпечення захисту економічних інтересів України ( захист українського ринку і національного товаровиробника).

Митна діяльність як важливий державний інструмент зовнішньої економіки визначається завданнями та цілями економічної стратегії держави, в тому числі і підприємства, що займається ЗЕД по відношенню до кожної окремої країни чи групи держав.

Вивчення митної діяльності набуває особливої актуальності в сучасних умовах, оскільки її об’єктивно зростаюча роль у внутрішньоекономічних процесах та розширення діапазону її впливу на ЗЕД зумовили, в свою чергу, необхідність підходу до регулювання всього складного та неоднорідного комплексу відносин, пов’язаних безпосередньо з реалізацією митної справи. Врахування цих обставин є необхідною умовою проведення ефективної митної політики. Кількісне зростання зовнішньоекономічних зв’язків, суттєві якісні зміни вимагають активного втручання держав у процес регулювання митної діяльності з метою оптимізації, підвищення ефективності засобів. форм та інструментів.

Організація митної діяльності на підприємстві повинна здійснюватись на вищому рівні, бути достатньо ефективною, що повинно сприяти самому розвитку підприємства, його іміджу на світовому ринку.

Розділ І. Теоретичні засади організації митної діяльності в управлінні ЗЕД підприємства

1.Роль і значення організації митної діяльності в управлінні ЗЕД підприємства.

Митний тариф та митне оформлення товарів у експортно-імпортних операціях.

Одним з найбільш поширених регуляторів зовнішньоекономічної діяльності є митний тариф. Практично всі країни світу за його допомогою вирішують різнобічні завдання: від захисту вітчизняного виробника до поповнення державного бюджету за рахунок коштів, вилучених на кордоні.

Митний тариф містить деталізований перелік товарів, що оподатковуються імпортним, експортним і транзитним митом з наведенням способу нарахування, ставки мита, а також коефіцієнтів надбавок і знижок та переліку товарів, заборонених до ввезення, вивезення і транзиту відповідно до товарної номенклатури ЗЕД. У широкому розумінні митний тариф - це особливий інструмент торговельної політики і державного регулювання внутрішнього ринку країни у його взаємодії зі світовим ринком, тобто це не конкретна ставка щодо визначеної групи товарів, а засіб регулювання зовнішньої торгівлі.

Економічна роль митного тарифу пов’язана передусім з тим, що, впливаючи на ціну товару та відмежовуючи національний ринок від світового, підвищуючи рівень цін на товари, мито активно впливає на конкурентоспроможність товару, що, в свою чергу, позначається і на рівні накопичення капіталу, темпах розвитку, нормах прибутку в окремих галузях економіки, нівелюючи різницю, що склалася в міжнародних і національних умовах виробництва.

Торговельно – політична роль митного тарифу:

-захищати галузі від конкуренції іноземних товарів( це не обов’язково мають бути слабкі в економічному відношенні галузі та підприємства, частіше найбільшим захистом користуються саме найбільш розвинуті, монополізовані галузі. Мета такої політики – створення національним виробникам умов для отримання на внутрішньому ринку монопольно високого прибутку як одного із важелів успішного виходу на зовнішній ринок);

-необхідність забезпечення обороноздатності країни. Захисне мито потрібне для збереження і посилення ролі галузей, що спеціалізуються на виробництві стратегічних товарів і матеріалів, необхідних для їх обробки;

- диверсифікація заради стабільності. Доходи високо спеціалізованих економік знаходяться у прямій залежності від міжнародних ринків. Захист за допомогою митного тарифу потрібен для стимулювання промислової диверсифікації, що зменшує залежність країни від світових процесів;

Таким чином, можна зробити висновок, що більшість країн світу, використовуючи митний тариф


Сторінки: 1 2 3 4