У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - УПРАВЛІННЯ ЗЕД СП ”Пері”
30



УПРАВЛІННЯ ЗЕД СП ”Пері”

Характеристика та аналіз діяльності СП “Пері”

Коротка характеристика СП “Пері”

Фірма “Надія”, яка є юридичною особою, товариство з обмеженою відповідальністю “Аквіла” ЛТД, яке є юридичною особою, за законодавством України, які є українськими учаснтками в створенні СП, і американська фірма “Дармограй асошіейтс Інкорпорейтід”, яка є юридичною основою за законодавством Америки, заснували 1 лютого 1993 року спільне підприємство.

Їх повноважними представниками при підписанні договору по створенню підприємства і інших додатків до нього по законодавству України та америки відповідно є:

від українського учасника КМФ ”Надія” – Мирослав Олексійович Бойко;

від українського учасника ЛТД “Аквіла – Мирослава Євстахіївна Косар;

від іноземного учасника – Пітер Дармограй.

”Офіційна назва підприємства: українською мовою – “Пері”

англійською мовою – “Peri”.

Основною метою створення СП “Пері” є розвиток українських і американських відносин та взаємовигідних економічних стосунків.

Місцезнаходження СП “Пері”: Україна, м. Івано-Франківськ, вул. Січових стрільців, 12.

Для забезпечення діяльності підприємства за рахунок внесків учасників створення СП ”Пері” утворився статутний фонд, який формувався за рахунок будь-яких видів іноземних інвестицій та карбованцях і становив на дату підписання Установчого Договору 4 млн. 271 тис.крб.

Внесок українського учасника фірми “Надія” до Статутного фонду складає 20% від статутного фонду, що становить 850 тис. карбованців.

Внесок українського учасника ЛТД “Аквіла” складає 32% від статутного фонду, що становить 1 млн.371 тис.карбованців.

Внесок іноземного учасника до статутного фонду складає 48% від статутного фонду, що становить 2 млн. 50 тис. карбованців.

Зміна розміру статутного фонду здійснюється за рішенням Правління за рахунок додаткових внесків учасників та прибутку від господарської діяльності.

Органи управління СП ”Пері” та персонал підприємства

Органами управління спільного підприємства “Пері” є:

правління; дирекція; ревізійна комісія.

За рішенням правління можуть бути створені й інші органи упарвління підприємства.

Вищим органом управління підприємством є правління, яке складається з призначених учасниками створеня підприємства осіб. Правління приймає рішення з важливих питань діяльності спільного підприємства. виключна компетенція правління та порядок прийняття ним рішень визначається статутом.

Поточною діяльністю підприємства керує дирекція на чолі з директором, який призначається правлінням. Компетенція дирекції, порядок прийняття рішень, порядок призначення директора і його заступників визначається статутом.

Контроль за фінансовою та господарською діяльністю підприємства здійснюється ревізійною комісією, яка призначається правлінням за пропозицією учасників створення спільного підприємства. Ревізійна комісія не менше 1 разу на рік проводить планові ревізії та звітує про їх результати перед правлінням. Члени ревізійної комісії мають право бути присутніми на засіданнях правління підприємства з правом дорадчого голосу. Фінансовий звіт підприємства подається ревізійній комісії за місяць до засідання правління. Ревізія проводиться в 30-денний строк. Склад, порядок формування і діяльності ревізійної комісії визначається статутом.

Перевірки фінансово-господарської діяльності з метою визначення правильності оподаткування здійснюється українською аудиторською організацією “Інаудит”.

Персонал підприємства комплектується з українських та іноземних громадян.

З кожним працівником підприємства, що приймається на роботу, укладається індивідуальна трудова угода (контракт).

Український учасник створення спільного підприємства забезпечує співробітників підприємства – іноземних громадян жилими приміщеннями та пропискою, комунальними послугами та медичною допомогою у відповідності з законодавсьвом України.

Умови і порядок оплати праці, соціальні права працівників спільного підприємства визначаються за законом України “Про підприємства.”

Діяльність підприємства, фінансова звітність, облік та контроль

Головною метою функціонування СП “Пері” є надання якісних готельних і туристичних послуг, забезпечення споживачів комфортабельними умовами відпочинку, нормальне функціонування виробництва і сфери послуг, розширення ринків збуту власних послуг. Все це здійснюється з метою одержання прибутків для збільшення надходжень в державний бюджет України.

Для забезпечення досягнення цілей організації, необхідно відповідним чином координувати і організовувати діяльність її елементів (підрозділів, окремих людей).

Предметом діяльності спільного підприємства “Пері” є:

надання нпйрізноманітніших готельних послуг; туристичне обслуговування громадян України і іноземних громадян на Україні та за її межами; надання послуг по обміну валюти; торговельна діяльність, в тому числі оптова, роздрібна, комісійна, біржева в національній та вільно конвертованій валюті на території України та за її межами; будівництво готелів, мотелів та інше суспільнокорисне будівництво; матеріально-технічне забезпечення підприємств, установ, організацій; надання послуг по обслуговуванню виробничої діяльності фізичних та юридичних осіб (зв’язок, транспорт, офісне обладнання та приміщення для офісів в тимчасову оренду); створення ефективного маркетингового середовища; організація громадського харчування (буфети, кафе, ресторани та інше); набір організованої висококваліфікованої та професійної робочої сили для роботи за кордоном.

Основний технологічний процес виробництва готельних послуг в СП “Пері”, що забезпечує підготовку функціонального процесу “надання даху”, включає основні, обслуговуючі та допоміжні технологічні цикли.

Основний технологічний цикл визначається “замкнутим готельним циклом приймання і розміщення”, що складається з технологічних циклів: резервування, приймання гостя, реєстрація документів, попередньої оплати, надання розміщення, нічного аудиту, організація виїзду і розрахунку після виїзду (рис.2.3.1).

Рис2.3.1 Структура замкнутого готельного циклу приймання і розміщення в СП “Пері”

Обслуговуючі технологічні цикли в СП “Пері” пов’язані з упровадженням інформаційних технологій, збереженням і переміщенням інформації, забезпеченням охорони і безпеки підприємства, експлуатацією устаткування і приміщень (прибирання і чищення). На СП “Пері” вони здійснюються складськими, транспортними та технічними службами. На даному підприємстві застосовуються чотири види обслуговуючих технологічних циклів: інформаційні технології,технології бронювання і резервування, технологічний цикл забезпечення охорони і безпеки, клінінговий технологічний цикл нежитлових приміщень.

Допоміжні технологічні цикли на СП “Пері” здійснюються технічними службами, які забезпечують контроль за технічним і естетичним станом приміщень, устаткування, механізмів і автоматів.

Підприємство для своєї ефективної діяльності має право вільно вибирати постачальників та встановлювати прямі торговельні зв’язки як в Україні, так і в інших країнах, для придбання продукції та отримання послуг для задоволення власних потреб, пов’язаних з видами діяльності.

Учасники по створенню СП “Пері” узгоджують між собою


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7