У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Дипломна робота - ІНВЕНТАРИЗАЦІЯ ЗЕМЕЛЬ
98



ВСТУП

Проведення земельної реформи пов’язане зі зміною форми власності, перерозподілом земель, збільшенням кількості землекористувачів і власників землі, що потребує виконання великої кількості обґрунтувань, технічних розрахунків, виготовлення картографічних матеріалів, юридичного посвідчення прав на земельні ділянки, державної реєстрації і вимагає відповідної законодавчої бази та фінансування.

Головне завдання полягає в тому, щоб за допомогою правових норм, фінансово-економічних важелів забезпечити проведення робіт із землеустрою, створити автоматизований державний банк даних власників землі і землекористувачів, визначити напрями і структуру використання земельних ресурсів, підвищити відповідальність усіх суб’єктів господарювання за нераціональне використання землі та якісний склад ґрунтів, матеріально й морально зацікавити їх у здійсненні заходів щодо захисту й відтворення продуктивної сили землі.

Об’єктом досліджень даної дипломної роботи є земельні ділянки, які знаходяться в користуванні Львівської державної залізниці і використовуються для забезпечення функціонування залізничного транспорту по напрямку Коломия – Стефанешти на території Ценявської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області

Мета досліджень :

Розробити технічну документацію із землеустрою по інвентаризації земель, які знаходяться в користуванні Львівської державної залізниці та виготовленні державного акту на право постійного користування для забезпечення функціонування залізничного транспорту по напрямку Коломия – Стефанешти на території Ценявської сільської ради, Коломийського району, Івано-Франківської області.

Технічна документація із землеустрою щодо уточнення фактичного стану земель, які знаходяться в постійному користуванні Львівської державної залізниці, надані для забезпечення функціонування залізничного транспорту на ділянці Коломия – Стефанешти на території Ценявська сільської ради, Коломийського району виготовлена згідно договору від 1серпня 2005 року №0809, укладеного між ТзОВ НТЦ „ЕСКО” та ПВНЗ „Інститут управління природними ресурсами”.

Підставою для виконання робіт є рішення cесії Ценявської сільської ради , завдання на виконання робіт від 2005 року затверджене ТзОВ НТЦ „ЕСКО”.

Львівська державна залізниця – юридична особа і є статутним територіально-галузевим об‘єднанням, заснованим на державній власності і входить до сфери управлінні Державної адміністрації залізничного транспорту України, підпорядкованої Міністерству транспорту України. Форма власності за КФВ 31 – державна власність. Місцезнаходження управління Львівської державної залізниці: м. Львів, вул. Гоголя,1

Постановою № 206 від 13 червня 1949року було затверджено проект смуги відводу земель вздовж залізниці. В 1994 році було проведено інвентаризацію земель Львівської залізниці на напрямку Коломия-Стефанешти.

За період користування землею Львівською державною залізницею відбулися значні зміни у кваліфікації угідь, конфігурації земельної ділянки, змінилися межі та назви суміжних землекористувачів, що повністю підтверджено рекогносцировочним обстеженням, яке було проведено в вересні місяці 2005 року спеціалістами Інституту управління природними ресурсами.

1.ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНИЙ ОПИС РАЙОНУ РОБІТ.

Комплекс робіт, описаний в даній роботі, виконаний на території Івано-Франківської області, для Львівської державної залізниці по напрямку Коломия – Стефанешти.

Івано-Франківська область розташована на заході України недалеко від географічного центру Європи, яким вважається Рахівський район Закарпатської області, має вихід до державного кордону з Румунією. Межує з Львівською, Закарпатською, Тернопільською і Чернівецькою областями. Обласним центром є місто Івано-Франківськ.

Івано-Франківська область утворена 4.11.1939 року (до 1962р. –Станіславська). Розташована на заході в межах Передкарпаття та Українських Карпат. В області -14 районів, 14 міст, у тому числі 5 обласного підпорядкування, 25 селищ міського типу і 259 сільських населених пунктів.

Площа Івано-Франківської області складає 13,9 тис. км2, населення -1413,4 тис. чоловік.

Івано-Франківська область має вигідне транспортно – географічне положення. Густа мережа залізниць, автомобільних шляхів сполучає область з багатьма важливими економічними районами і з сусідніми країнами Європи. Грунтово – кліматичні умови рівнинної частини області сприятливі для розвитку сільського господарства.

Кліматичні умови дуже різноманітні. Це пояснюється не лише різноманітністю рельєфу території (гори, височини, рівнини, річкові долини), ай й наявністю великих лісових масивів. У а’язку з цим забезпеченість теплом і вологою в різних районах області неоднакова.

Середня тривалість вегетаційного періоду в рівнинних районах становить 220 днів, у гірських – 190.

Івано-Франківська область знаходиться в зоні найвологішого в Україні клімату (коефіцієнт зволоження 1,5-3,0). Середньорічна кількість опадів змінюється від 600 до 1550 мм. Така велика різниця пояснюється наявністю гір, які зумовлюють орографічне підняття повітря схилами з подальшим хмароутворенням. Значна амплітуда висот на відносно невеликій території (від 200 до 2000 м над рівнем моря) є причиною прояву висотної поясності природних умов, у тому числі і атмосферних опадів.

Найбільша кількість опадів за рік випадає на вершинах гір і становить 1000-1600 мм; в передгірних та рівнинних районах – 550-650 мм. Із загальної річної кількості найбільше опадів (70%) випадає в теплий період року. Стійкий сніговий покрив утворюється тільки в горах. На решті території він найчастіше нестійкий. Середня висота снігового покриву коливається в межах 20-47 см, при мінімальних значеннях – 5-10 см. В окремі роки формується значний за висотою сніговий покрив – 40-60 см, а в горах – до 1 м і більше.

Територія області міститься у межах двох великих геоструктурних одиниць: Карпатської складчастої системи, елементами якої є Карпатська покривно-складчаста споруда і Передкарпатський прогин.

За характером рельєфу Івано-Франківська область поділяється на 3 частини. На півночі – Подільська височина (висота до 430 м). Переважає рівнинно-пластовий рельєф з ерозійними долинно-балковими і карстовими формами. Вздовж правобережжя Дністра простягається Передкарпатське низькогір’я (Бистрицька улоговина, Калуська улоговина, Рожнятівська улоговина), де домінує терасно-акумулятивний рельєф. Майже половину території області займають Українські Карпати.

В надрах області – поклади різних корисних копалин. Корисні копалини представлені нафтою та природним газом ( Волинське нафтове родовище, Космацьке газоконденсатне родовище), бурим вугіллям. Є родовища озокериту, сірки, гіпсу, джерела мінеральних вод.

Клімат області


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21