У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Вступ

Звіт про проходження фінансово-аналітичної практики в товаристві з обмеженою відповідальністю «Куверт-Україна»

ЗМІСТ

Вступ | 3

1. Характеристика підприємства | 5

2. Джерела інформації та форми її відображення для проведення фінансового аналізу діяльності підприємства | 14

3. Фінансовий аналіз діяльності ТОВ «Куверт-Україна» | 18

3.1. Аналіз структури балансу, складу майна та джерел його утворення | 18

3.2. Аналіз ліквідності, платоспроможності та фінансової стійкості підприємства | 28

3.3. Аналіз наявності і використання оборотних коштів | 35

3.4. Аналіз фінансових результатів роботи підприємства | 40

4. Зовнішньоекономічна діяльність, розрахунки та використання валютної виручки | 44

Висновки та рекомендації | 50

Список літератури | 54

Додатки:

а) організаційна структура підприємства

б) форми звітності підприємства згідно чинного законодавства

в) приклади оформлення розрахункових та платіжних документів

г) допоміжні та додаткові таблиці для проведення фінансового аналізу | 57

ВСТУП

Базою проходження практики є товариство з обмеженою відповідальністю «Куверт-Україна», яке знаходить у місті Івано-Франківськ.

Під час проходження практики необхідно визначити особливості фінансово-господарської діяльності товариства, розрахувати техніко-економічні показники, провести фінансовий аналіз його діяльності, охарактеризувати особливості зовнішньоекономічної діяльності, надати рекомендації щодо підвищення ефективності фінансово-господарської діяльності товариства.

На сьогоднішній день досить важливим є уміння аналізувати діяльність підприємства на основі фінансової звітності. З цією необхідністю зіштовхуються наявні та потенційні власники, наявні та потенційні кредитори, постачальники, покупці, держава, робітники.

Також фінансовий аналіз необхідний для керівників різних рівнів підприємства. З допомогою нього вони можуть виявити потреби підприємства, резерви та шляхи підвищення ефективності його діяльності.

Фінансовий аналіз здійснюється з метою отримання відповіді на питання, наскільки ефективно працює дане підприємство, для чого визначається степінь збалансованості між рухом матеріальних та фінансових ресурсів, також оцінюються потоки власного та залученого капіталу в процесі економічного кругообороту, що направлений на отримання прибутку, підвищення фінансової стійкості і т.п.

Метою даної роботи є ознайомлення з організацією розрахунків в іноземній валюті та використанням валютної виручки, набуття практичних умінь на навичок проведення фінансового аналізу діяльності підприємства.

Завдання, які необхідно вирішити у процесі написання звіту:

ознайомитись з організаційною структурою управління підприємством, продукцією, що випускається, з організацією фінансової роботи на підприємстві;

розрахувати основні техніко-економічні показники діяльності підприємства;

вивчити сучасні інформаційні технології, ознайомитись з системами автоматизованої обробки економічної інформації на підприємстві;

зібрати необхідну інформацію для проведення фінансового аналізу;

провести фінансовий аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства;

вивчити форми розрахунків, які застосовуються на підприємстві при експорті продукції;

ознайомитись з використанням валютної виручки на підприємстві.

Періодом дослідження діяльності ТОВ «Куверт-Україна» є 3 роки: 2006, 2007, 2008 роки.

1. ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА

Товариство з обмеженою відповідальністю «Куверт-Україна» є фабрикою конвертів та знаходиться у місті Івано-Франківськ, вул. Макуха, 6, займається таким видом економічної діяльності як виробництво паперових канцелярських виробів.

Щодо організаційно-правової форми ведення бізнесу на даному підприємстві слід зазначити, що організаційно-правові форми суб'єктів господарювання залежать насамперед від форм власності - державної, приватної, колективної та змішаної. Відповідно до цього існують приватні, державні та колективні або спільні підприємства. Останні створюються шляхом об'єднання майна, що перебуває у власності фізичних та юридичних осіб. При цьому майно може належати на праві спільної власності (пайової або спільної) одночасно кільком особам незалежно від форми власності, що веде до утворення різноманітних господарських товариств. Вони можуть бути створені або на ґрунті спільного володіння майном (кооператив, товариство, партнерство), або на основі колективного володіння (акціонерне товариство, колективне підприємство, спільне підприємство, орендне тощо) [4, 37].

В Україні можуть діяти підприємства таких видів [19]:

приватне підприємство, засноване на власності фізичної особи;

колективне підприємство, засноване на власності трудового колективу підприємства;

господарське товариство;

підприємство, яке засноване на власності об'єднання громадян;

комунальне підприємство, засноване на власності відповідної територіальної громади;

державне підприємство, засноване на державній власності, в тому числі казенне підприємство.

Господарськими товариствами визнаються підприємства, установи, організації, створені на засадах угоди юридичними особами і громадянами шляхом об'єднання їх майна та підприємницької діяльності з метою одержання прибутку [18].

До господарських товариств належать: акціонерні товариства, товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю, повні товариства, командитні товариства [18].

Дане підприємство за організаційно-правовою формою є товариством з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

Товариством з обмеженою відповідальністю визнається товариство, що має статутний (складений) капітал, розділений на частки, розмір яких визначається установчими документами [18].

Особливістю товариства з обмеженою відповідальністю є те, що його учасники несуть відповідальність в межах їх вкладів.

Згідно законодавства максимальна кількість учасників товариства з обмеженою відповідальністю може досягати 10 осіб. Учасниками ТОВ «Куверт-Україна» є: Ганс Шольц (50% статутного капіталу), Земляківська А.М. (35%) та Дідійчук В.І. (15%).

У товаристві з обмеженою відповідальністю створюється статутний (складений) капітал, розмір якого повинен становити не менше суми, еквівалентної 100 мінімальним заробітним платам, виходячи із ставки мінімальної заробітної плати, діючої на момент створення товариства з обмеженою відповідальністю [18].

В 1999 р. в м. Івано-Франківську була відкрита фабрика по виробництву поштових конвертів та пакетів «Куверт-Україна», яка входить до складу одного з найбільших європейських виробників цієї продукції – концерну «MAYER KUVERT». На сьогоднішній день до цієї групи належить більше 30 підприємств розташованих в Європі, Азії та Африці. Саме завдяки їхній підтримці та допомозі були змонтовані та запущені в роботу перших 3 обладнання по виробництву конвертів.

За десять років підприємство зуміло не тільки вистояти в складних умовах українського ринку, але й міцно стати на ноги. Машинний парк фабрики «Куверт-Україна» збільшився в 4 рази, а загальна кількість працюючих - в 6 раз.

На сьогоднішній день фабрика конвертів «Куверт-Україна» є найбільшим виробником конвертів в Україні. За одну зміну на фабриці виготовляється близько 500 000 конвертів практично всіх видів. Зростає


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9