У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Кар’єра в підприємництві
32



«Ділова кар’єра в менеджменті»

Індивідуальне науково-дослідне завдання

з дисципліни “Управління бізнесом”

на тему:

Кар’єра в підприємництві

 

Зміст

Вступ……………………………………………………………………………….3

1. Сутність поняття, види і етапи кар'єри…………………………………….....5

2. Ділова кар’єра в менеджменті………………………………………………..13

3. Особисті вимоги до спеціалістів-підприємців та їхні ділові риси…………17

4. Планування та розвиток кар’єри…………………………………………..…19

5. Досягнення успіху в організаційній діяльності кар'єри менеджера……….23

6. Можливості кар’єрного росту в “МакДональдз Юкрейн Лтд”…………....28

Висновок………………………………………………………………………….30

Список використаної літератури……………………………………………..…32

Вступ

Протягом усього життя людина прагне до особистісного зростання. Не менш важливе значення має також професійне зростання, яке реалізується в її діловій кар’єрі. Тому важливим завданням кожного керівника є правильна організація власної кар’єри та кар’єри своїх співробітників, а також формування злагодженої команди, яка буде ефективно працювати для

досягнення встановлених цілей. Роки швидко промайнуть і кожна людина отримає вищу освіту та довгоочікуваний диплом. Тепер здається, що з того часу життя одразу зміниться, легко знайдеться бажана, високооплачувана робота і розпочнеться самостійне життя. Але не все так просто. Проглянути будь-яку газету, де друкуються оголошення про запрошення на роботу. Більшість оголошень взагалі не можна вважати серйозними пропозиціями, а ті, які заслуговують на увагу, висувають до працівника чотири основні вимоги: вища освіта, досвід роботи, вміння працювати з комп’ютером, знання та володіння іноземною мовою. Це не говорячи про те, що перевага при прийомі на роботу надається чоловікам. Звичайно, не маючи досвіду роботи, але якщо відповідати іншим трьом вимогам, шанси у пошуках доброї роботи зовсім непогані. Актуальність даного наукового дослідження проявляється у прагненні кожного працівника до кар’єрного росту і його значенні для майбутнього життя..

Об’єктом  дослідження в даній роботі виступає сутність поняття кар’єри та її значення для бізнесу.

Предмет   дослідження  -  кар’єра в підприємництві.

Мета роботи: проведення  аналізу  та  оцінки розвитку ділової кар’єри.

Основою індивідуального завдання стали основні напрямки до успішного просування по ступенях посадового й кваліфікаційного росту, що допомагає розвивати й реалізувати професійні знання й навички бізнесмена в інтересах фірми.
Управління – складний процес, який неможливо виконати успішно, керуючись завченими формулами і постулатами. Сутність сучасного менеджменту полягає в оптимізації конкретних завдань управління завдяки раціональному та оптимальному використанню ресурсів: матеріальних, матеріально – технічних , кадрових, фінансових тощо. Тому однією із актуальних проблем сучасного керівника є проблема професійного росту, або професійної кар’єри працівників як однієї із складових особистого розвитку, підвищення рівня знань, вмінь та компетентності, тобто постійного руху до успіху.

Кар'єра - це суб'єктивно усвідомлені власні судження працівника про своє трудове майбутнє, очікувані шляхи самовираження й задоволення працею. Це просування вперед по один раз обраному шляху діяльності. Хоча поняття кар'єри не означає неодмінний і постійний рух нагору по організаційній ієрархії. Необхідно відзначити також, що життя людини поза роботою має значний вплив на кар'єру, є її частиною.



 

1. Сутність поняття, види і етапи кар'єри.
Для повної самовіддачі від працівників, для забезпечення успіху підприємства необхідно надавати їм можливості успішного просування по службі.
        Управління персоналом повинно здійснювати наголос на планування і розвиток кар'єри, сприяти працівникам ставити перед собою реальні цілі і досягати їх у галузі зайняття більш високої посади.
Планування персоналу, моніторинг та навчання відіграють велику роль у процесі розвитку кар'єри. Планування персоналу, наприклад, може бути використане не тільки для прогнозування появлення вакансій, а й для виявлення потенційних внутрішніх кандидатів на ці посади і навчання, яке їм необхідне.
 Періодичні оцінки своїх працівників використовуються не тільки для прийняття рішення по оплаті праці, а й для визначення потреб у розвитку особистостей та їх задоволення. Це вигідно як підприємству, з точки зору покращення виконання працівниками своїх обов'язків, так і працівникам за рахунок більш повної, напруженої та змістовної роботи і можливості зробити
кар'єру[3, с.345].

Ключові моменти кар'єри важко передбачити тому, що вони еволюційні й є результатом процесу відкриття. Деякі люди не можуть визначити ключові моменти своєї кар'єри до того часу, поки не зіткнуться з необхідністю зробити головний вибір. Наприклад, зайняти місце у керівництві підприємства, або припинити свій бізнес з самого початку.
На визначення ключових моментів кар'єри впливає досвід минулої роботи людини, інтереси, турботи про сім'ю, здібності та орієнтації, які показують, що є найбільш важливим для неї у даний момент.
У підприємництві поняття успіху зв’язане насамперед з досягненням результату, очікуваного при започаткуванні реалізації проекта або ідеї. За цивілізованого розуміння успіху треба брати до уваги передовсім морально-етичні його аспекти, а вже потім фінансове. Отже підприємницький успіх для правильного розуміння його суті має бути оцінений з урахуванням здійснення власної ідеї, бажання самоствердження або намагання змінити хід подій тощо. Гроші, капітал, прибуток, є важливими складовими успіху, але не можуть виступати, як його головна мета (самоціль). Рано стверджувати, що підприємство на Україні має цивілізований характер. Проте не можна заперечувати наявності деяких його позитивних проявів. До останньої можна віднести :

поступову переорієнтацію підприємницької діяльності в цілому на виробництво та ефективне посередництво;

визнання підприємцями здорової конкуренції як нормальної економічної ситуації на вітчизняному і світовому ринках;

усвідомлення необхідності пошуку власної ніші на ринку лише шляхом прродукування конкурентоспроможних виробів і добре організованої реклами;

намагання більшості підприємців опанувати мінімально необхідні знання в галузі економіки і організації насамперед малого бізнесу, колективного та державного підприємства в цілому підвищенням кваліфікації і перенавчанням у відповідних навчальних закладах.

Досягнення відзеркалюють результати будь-якої діяльності (насамперед підприємницької), тобто їх можна вважати наслідком суспільно-корисної праці тієї


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8