У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





МЕТОДИ СТИМУЛЮВАННЯ ЗБУТУ МАГАЗИНУ ПОБУТОВОЇ ТЕХНІКИ

Дипломна робота

МЕТОДИ СТИМУЛЮВАННЯ ЗБУТУ МАГАЗИНУ ПОБУТОВОЇ ТЕХНІКИ

НА ПРИКЛАДІ ДІЯЛЬНОСТІ МАГАЗИНУ «ЕЛЬДОРАДО»

Зміст

Вступ

РОЗДІЛ 1. Теоретичні основи збутової політики

1.1. Основні поняття та визначення збутової політики

1.2. Сучасні стратегії збуту

1.3.Основи збутової логістики

1.4. Теорія, практика і перспективи засобів та методів

стимулювання збуту

1.5. Правила обмеження стимулювання збуту

РОЗДІЛ 2. Маркетингова збутова політика магазину «Ельдорадо»

2.1. Історія розвитку та створення магазину «Ельдорадо».

Аналіз діяльності та структура.

2.2. Маркетингові дослідження ринку та споживачів

2.3. Товарна політика магазину «Ельдорадо»

2.4. Стимулювання продажу товарів побутового призначення

2.5. Використання системи знижок в магазині «Ельдорадо»

РОЗДІЛ 3. Шляхи оптимізації збуту

3.1. Стимулювання продажів за рахунок співпраці

з банківськими установами

3.2. Маркетингове просування товару як засіб максимізації збуту

ВИСНОВОК

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

ДОДАТКИ

ВСТУП

Мабуть, для кожного підприємця важливо знати, як покупець на ринку сприйме його товар. Ринок - це свого роду не опановане життєдайне середовище для кожного починаючого підприємця. Кожен хто виробляє товари потім їх буде продавати, а отже буде вступати в стосунки з ринком.

Ринок складається зі споживачів, людей якими, являємось ми з вами. Щоб виграти у складній боротьбі з конкурентами підприємець повинен дослідити всі бажання покупців їхні прагнення і сподівання. І тому, хто виділить і знайде найважливіше, усміхнется удача.

На даний час політика підприємства цілком змінилася і керівництво змушене включати в апатат керування службу маркетингу. Фахівці в області маркетингу на підприємстві називаються маркетологами. Задачами маркетологів є дослідження ринку, товарів, конкурентів, поживачів і інших областей. Служба маркетингу займається розробкою тактики фірми і здійсненням товарної, цінової, збутової політики і стратегіїї просування товару на ринку.

Кожна людина є індивідуальна за своїми якостями, отже, дуже важливо дослідити, згрупувати і виділити найважливіші, найбільші групи людей, що можуть стати потенційними, а потім і справжніми покупцями. Також необхідно дослідити, що саме потрібно зробити, щоб саме ваш товар був куплений; ефективно організувати розподіл товару, тобто канали збуту; яку цінову політику застосувати; дослідити потенціал ринку і реалізувати його; налагодити службу сервісу та ін. А це і є маркетинг.

Важливість всіх вище розглянутих питань щодо діяльності фірм на ринку є дуже актуальною, тому систему засобів маркетингу для досягнення поставлених цілей організації необхідно знати та використовувати на практиці.

Враховуючи також те, що розвиток малого бізнесу в нашій країні на сьогоднішній день – досить актуальна проблема, то для малих підприємств завойовувати свого споживача, виявлення потенціалу ринку – знайти свій ринок в тих економічних умовах, які склалися досить важко.

Завдання маркетингу можна окреслити таким чином: слід виробляти те, що, безумовно, знайде збут, а не намагатися нав’язати покупцеві попередньо не “погоджену” з ринком продукцію.

Основні напрямки маркетингової діяльності підприємства визначаються загальними принципами і методами маркетингу. Підприємство ставить перед собою мету, що конкретизується переважно у цифровій формі для можливості точного контролювання результатів (наприклад, до такого то часу вийти з конкретними товарами на означені ринки, опанувати їх певну частку, забезпечити отримання позапланового прибутку). Відсутність чіткого напрямку маркетингової мети утруднює планування всієї системи маркетингових дій і визначення необхідних асигнувань.

Метою моєї дипломної роботи є вивчення політики зуту, як невід’ємної частини нормального функціонування підприємства.

Предметом дослідження є методи стимулювання збуту у магазині.

Об’єктом дослідження обрано магазин побутової техніки «Епіцентр» м. Івано - Франківськ.

Методи дослідження: описовий, порівняльний, структурний.

Структура роботи. Дана робота складається із вступу, трьох розділів, висновку, списку використаної літератури та додатків.

Теоретичною, методологічною та практичною основою роботи послужили періодичні публікації провідних вітчизняних та зарубіжних економістів, практиків комерційної справи, законодавчі та нормативні матеріали комерційних підприємств, контракти, специфікації, закони та декрети Уряду України, статистично-звітна документація магазину «Епіцентр».

У роботі використані ідеї, як західних- Филип Котлер, Армстронг Гари, Скотта, так і вітчизняних маркетологів- Гаркавенко, Голубков, Парсяк, і ін.

РОЗДІЛ 1. Теоретичні основи збутової політики

1.1 Основні поняття та визначення збутової політики

Система збуту товару - одна з найважливіших у маркетинговій політиці підприємства. У збутовій політиці маркетологи торкаються питань вибору найбільш оптимального каналу збуту, методу збуту товару, що при ефективному використанні безсумнівно збільшить прибуток компанії [4, c.256].

Збутова політика фірми має органічно поєднуватись з іншими елементами комплексу маркетингу: характеристиками товару, його позиціонуванням на ринку, ціновими стратегіями, методами просування товару. Витрати на збут становлять часом до 50% роздрібної ціни товарів, тому питання розподілу своєї продукції виробники мають опрацьовувати дуже ретельно.

Збутову діяльність підприємств розглядають у двох аспектах. Перший передбачає пошук відповідей на запитання: „Як побудувати ефективну систему розподілу, сформувати канали збуту? Скільки і яких представників залучити до цієї діяльності?" Другий аспект стосується організації фізичного переміщення товарів, їх транспортування і складування.

Канали розподілу (збуту) - це сукупність фірм чи окремих осіб, які виконують посередницькі функції щодо фізичного переміщення товарів і перебирають на себе або сприяють переданню права власності на товари на шляху їх просування від виробника до споживача.

Незважаючи на те, що при використанні послуг посередників виробник певною мірою втрачає контроль за реалізацією товарів, більшість підприємців вважає вигідним залучення посередників. Це пояснюється багатьма причинами, зокрема:

– у значної частини виробників не вистачає фінансових ресурсів для здійснення прямого маркетингу;

– посередники можуть забезпечити покупцям необхідний асортимент товарів і високу якість обслуговування, використовуючи свої контакти, досвід та валіфікацію;

– навіть якщо виробник потенціальне здатний створити власні канали розподілу, у багатьох випадках це для нього невигідно, оскільки ефективніше вкласти кошти у свій основний бізнес.

Усі учасники каналів розподілу виконують принаймні одну з наведених далі функцій [3, c.308]:

· збирання інформації для маркетингових досліджень;

· розповсюдження позитивної інформації про товар


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21