У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





1

Курсова робота

Характеристика підприємства відкрите акціонерне товариство "Івано-Франківський птахокомбінат"

1. Коротка характеристика підприємства

Відкрите акціонерне товариство "Івано-Франківський птахокомбінат" засноване регіональним відділенням фонду державного майна України по Івано-Франківський області шляхом перетворення державного підприємства "Івано-Франківський птахокомбінат" у відкрите акціонерне товариство відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України "Про порядок перетворення в процесі приватизації державних підприємств у відкриті акціонерні товариства" №15766?ХII від 19.09.1991р., "Про приватизацію майна державних підприємств" №2163?ХII від 04.03.1992р., Декрету Кабінету Міністрів України "Про особливість приватизації майна в агропромисловому комплексі" від 17.05.1993р. № 51-93. Як відкрите акціонерне товариство зареєстроване 14.07.1994 року розпорядженням Івано-Франківського міськвиконкому №204-р.

АТ "Івано-Франківський птахокомбінат" заснований ще в 1945 році. З серпня 2001 року ТМ "КАРО".

Основним видом діяльності підприємства є заготівля і переробка великої рогатої худоби, свиней та виробництво м'ясопродукції, ковбасних виробів, м'ясних напівфабрикатів.

Місією підприємства є задоволення потреб населення високоякісними екологічно-чистими м'ясопродуктами і ковбасними виробами ТМ "КАРО".

ВАТ "Івано-Франківський птахокомбінат" займає 5,6 га. На даній території знаходиться:

а) ковбасна дільниця продуктивністю 5 тн. м'ясоковбасних

виробів в зміну;

б) м'ясожирова дільниця продуктивністю 25 тн. м'яса в зміну;

в) новий сучасний холодильник із 16 камерами. 3 них: 4 камери

заморозки в т.ч. 2-камери заморозки субпродуктів, м'яса,

яловичини, 3 камери охолодження, інші камери для зберігання.

Потужність холодильника 500 тонн.

г) дві сертифіковані лабораторії ? хімічна та бактеріологічна;

д) власне ТП 10Кв приєднана потужність 2000Ква;

е) власне ГРП;

є) збудована та пущена в експлуатацію нова сучасна котельня на

базі обладнання "63-Електрозварювального заводу";

ж) рухомий склад автотранспортної дільниці становить 19 одиниць;

з) адміністративний корпус, в якому знаходяться всі відділи

апарату управління.

ВАТ "Івано-Франківський птахокомбінат" ТМ КАРО виробляє понад 116 найменувань харчової технічної продукції.

В асортименті ТМ "КАРО" значне місце займають варені ковбасні вироби, сосиски-сардельки, ковбасні вироби підкопчені, варено-копчені, копченості, не фондові ковбаси. Великий обсяг товарообороту становить реалізація мороженого м'яса: яловичина морожена I та II кат., яловичина жилована в блоках в/г, 1гат., 2гат., а також субпродуктів I кат. і II кат., жирів харчових і технічних, продукції шкірзасолювального цеху-шкури ВРХ, волос-коровняк.

ВАТ "Івано-Франківський птахокомбінат" займається переробкою великої рогатої худоби, коней, свиней і виробництвом продукції з одержаного м'яса.

Основною сировиною для виробництва продукції є ВРХ, свині, коні.

За період з 01.10.2006р. по 01.10.2007р. сукупна частка ВАТ "Івано-Франківський птахокомбінат" на ринку заготівлі м'яса в живій вазі по Івано-Франківській області складала 60 відсотків.

2. Порядок організації і реєстрації підприємств

Підприємство створюється з рішенням власника майна чи уповноваженого ним органу підприємства, організації або за рішенням трудового колективу. Рішення про створення підприємства приймається за погодженням із Антимонопольним комітетом України.

ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат» заснований у 1945 році як відкрите акціонерне товариство зареєстроване 14.07.1994 року розпорядження Івано-Франківського міськвиконкому №204-р. З серпня 2001 року ТМ «КАРО».

Підприємство вважається створеним і набуває прав юридичної особи з дня його державної реєстрації. Державна реєстрація підприємства здійснюється у виконавчому комітеті міської, районної адміністрації за місцем знаходження або місцем проживання даного суб'єкта підприємницької діяльності.

Завершальним етапом створення і реєстрації підприємства є відкриття розрахункового рахунку за місцем знаходження новоствореного підприємства. Для цього після отримання свідоцтва про державну реєстрацію необхідними діями є:

1. Звернення у податкову інспекцію;

2. Звернення до нотаріуса;

3. Звернення у банківську установу;

4. Звернення у місцевий відділ внутрішніх справ;

5. Ліцензування.

Підприємство діє на основі статуту. У статуті підприємства визначається власник та найменування підприємства, його місцезнаходження, предмет і цілі діяльності, його органи управління, порядок їх формування, компетенція та повноваження трудового колективу та його виборчих органів, порядок утворення майна підприємства, умови реорганізації та припинення діяльності підприємства.

У найменуванні підприємства визначається його назва і вид. У статуті підприємства визначається орган, який має право представляти інтереси трудового колективу (Додаток №1).

 

3. Виробнича та організаційно-управлінська структура підприємства

Виробнича структура підприємства є в залежності від структури сукупного процесу виробництва.

Для управління і керівництва виробничим процесом підприємство ділиться на цехи (основні, допоміжні, підсобні, побічні). Цехи на дільниці, дільниці на робочі місця.

Цех – це частина підприємства, територіально і адміністративно відокремлена від його частин.

Основні цехи – це цехи, в яких здійснюються процеси основного виробництва, тобто виготовляється основна продукція даного підприємства, що входить в його асортимент та номенклатуру.

Допоміжні цехи виконують функції технічного обслуговування.

Підсобні цехи виконують функції по матеріальному обслуговуванню.

Робоче місце – це частина виробничої площі з відповідним матеріальним забезпеченням, що служить для виконання однієї або кількох споріднених операцій.

Організаційна структура виробництва складається з ланок і рівнів управління з чітко визначеними функціями і взаємозв'язками. В додатку показана організаційно-управлінська структура підприємства (Додаток №2).

ВАТ Івано-Франківський птахокомбінат очолює голова правління Чорнописький Б.П. Йому підпорядковуються перший заступник по заготівлі, комерційний директор і головний бухгалтер.

Перший заступник голови правління здійснює виробничо-технічне і господарське керівництво підприємством, забезпечує розвиток НТП, впровадження прогресивних видів обладнання, передового досвіду з метою досягнення найкращих результатів у випуску якісної продукції та послуг при найменших затратах.

Перший заступник по заготівлі керує цехами, енерго-механічною дільницею та автотранспортною дільницею.

На Івано-Франківському птахокомбінаті існують такі цехи:

1. Цех первинної обробки худоби і свиней.

2. Холодильна обробка м'яса і субпродуктів.

3. Виробництво ковбасних виробів, напівфабрикатів, блочного м'яса.

Цех первинної обробки жирів включає м'ясожирову дільницю та шкір засолювальну дільницю.

М'ясожирова дільниця забезпечує:

1. Приймання сировини на базі перетримки худоби з оформленням документів і проведенням ветеринарного контролю.

2. Забій та обробка субпродуктів.

3. Перетопка жирів.

4. Обробка кишок.

На ковбасному цеху виготовляють ковбаси, для яких використовується сировина власного виробництва.

Відділення холодильної обробки забезпечує випуск якісної продукції відповідно до вимог стандартів, виконання у зазначені терміни завдань з обсягу виробництва


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8