У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





1 Вступ Дипломна робота

Аналіз і шляхи покращення мотивації праці на ПП «МАРРОС»

Зміст

Вступ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . …. ….5

1 Теоритичні основи мотивації трудової діяльності. . 8

1.1 Мотивація персоналу як функція управління……………………………8

1.2 Методи стимулювання персоналу …………………………………….....17

1.3 Класифікація та кількісна оцінка факторів, що впливають на формування систем показників…………......................................................23

2 АНАЛІЗ МОТИВАЦІЇ СИСТЕМИ ПІДПРИЄМСТВА…………....…..35

2.1 Загальна характеристика та структура приватного підприємства «МАРРОС»…………………………………………………………………… ……...35

2.2 Аналіз основних техніко-економічних показників діяльності підприємства та матеріально-технічна база……………………………………….43

2.3. Аналіз мотивації персоналу на ПП «МАРРОС»………………………..56

2.4 Аналіз впливу освітнього та вікового фактору на зміну потреб і мотивів працівників………………………………………………………………..71

3 РОЗРОБКА ЗАХОДІВ З УДОСКОНАЛЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ МОТИВАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ ПП «МАРРОС»….........................................84

3.1 Класифікація та оцінка можливих резервів удосконалення мотивації персоналу…………………………………………………………………………..…81

3.2 Умови ефективного використання мотивації праці…………………84

ВИСНОВКИ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . …….93

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ НА ДЖЕРЕЛА . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ....….95

ВСТУП

Структурна перебудова економіки України передбачає запровадження ринкових засад у всіх галузях народного господарства. Не є винятком і транспортний комплекс, поступове реформування якого відбувається протягом останніх років. Основними віхами реформування стали роздержавлення транспортних підприємств, удосконалення системи фінансування та управління транспортним господарством. Тому особливо актуальним є економічний аналіз господарської діяльності транспортних підприємств.

Але економічна ситуація, в Україні не сприяє його розвитку, а, навпаки, з ряду об'єктивних та суб'єктивних причин парк автотранспортних підприємств загального користування поступово занепадає. Падіння обсягів виробництва, низька платіжна спроможність замовників транспортних послуг, та й самих автоперевізників, недосконала податкова система, відсутність чітких механізмів та дисципліни взаєморозрахунків за виконану роботу призводять колишні потужні автопідприємства до межі банкрутства, зменшення їх кількості.

На зміну їм приходять підприємства, що використовують невеликий автомобільний парк, необхідний для перевезень власних вантажів, які одночасно можуть надавати і, як правило, одноразово надають послуги з перевезення стороннім організаціям та фізичним особам. Крім того, нішу, що утворилася, успішно заповнюють підприємства різних форм власності і приватні підприємці, одним з видів діяльності яких є надання послуг з перевезення вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні.

Вантажним перевізником є суб'єкт підприємницької діяльності, який відповідно до законодавства та одержаної ліцензії надає послуги згідно з договором про перевезення вантажу автомобільним транспортом, що використовується ним на законних підставах.

Метою даної дипломної роботи є аналіз та оцінка мотивації трудової діяльності ПП «МАРРОС» в основі якої є підвищення ефективності його функціонування, що відповідно вплине на покращення результатів діяльності підприємства.

Аналіз та вивчення діяльності підприємства - суб'єкта ринкових відносин - потребує особливого підходу. Кожне з підприємств функціонує, з одного боку в умовах дії ринкових механізмів, що постійно змінюються під впливом макроекономічних процесів у народногосподарському комплексі країни (і на світовому ринку), з другого боку - в умовах конкретних особливостей і специфічних задач окремого підприємства. Ефективність функціонування кожного підприємства залежить насамперед від того, відповідають чи не відповідають управлінські рішення, якими воно керується для досягнення успіху на ринку, цим умовам. Базою для обґрунтування та прийняття оптимальних управлінських рішень може бути тільки глибокий комплексний аналіз діяльності підприємства. У ході такого аналізу всі сторони діяльності підприємства оцінюються з позиції досягнення максимально можливого економічного результату (а саме - прибутку, рентабельності) за рахунок оптимально ефективного використання наявних ресурсів.

Вибір теми, предмету й об’єкту дослідження обумовлені корінними змінами у відносинах між керівництвом і персоналом у зв’язку з трансформацією соціально-економічної системи, появою нових відносин власності, формування нових ціннісних категорій і життєвих позицій працівників, що підтверджує актуальність і своєчасність проведених досліджень.

У господарській діяльності підприємства відбувається багато різноякісних процесів суспільного виробництва і відтворення, які переплітаються та взаємообумовлюють один одного. Це й суто технічні процеси, пов'язані з оснащенням його матеріально-технічної бази, конструкторською і технологічною підготовкою виробництва, використанням матеріальних та трудових ресурсів, збутом продукції; це, звичайно, і економічні процеси, пов'язані з формуванням фінансових ресурсів, їх розміщенням у активи, розподілом накопичень, забезпеченням платоспроможності підприємства тощо; це, нарешті, соціальні процеси, зокрема процеси життєдіяльності трудового колективу.

В дипломній роботі проаналізовано ефективність функціонування мотиваційної системи праці на ПП «МАРРОС».

В першому розділі наведена методика аналізу та оцінка мотивації трудової діяльності підприємства.

В другому розділі дана загальна характеристика підприємства, охарактеризована організаційно-виробнича структура підприємства, а також, проведено аналіз ефективності функціонування мотиваційної системи, а саме: проведено аналіз основних техніко-економічних показників, мотивації персоналу, розроблена система мотивації фахівця. В роботі проаналізовано ефективність використання трудового потенціалу, проведений прогноз продуктивності праці, дана класифікація та оцінка можливих резервів удосконалення мотивації персоналу.

На основі проведеного аналізу в третьому розділі розроблено заходи з удосконалення функціонування мотиваційної системи на досліджуваному підприємстві.

1 ТЕОРИТИЧНІ ОСНОВИ МОТИВАЦІЇ ТРУДОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

1.1 Мотивація персоналу як функція управління

Соціально-економічною основою поведінки та активізації зусиль персоналу підприємства, що спрямовані на підвищення результативності їхньої діяльності, завжди є мотивація праці.

Розробивши стратегію і тактику розвитку підприємства


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Акціонерне товариство як суб’єкт підприємницької діяльності: види, особливості створення та управління - Дипломна робота - 108 Стр.
Місце інформаційної діяльності в інноваційній моделі розвитку економіки України - Реферат - 16 Стр.
Лізинг в Україні - Курсова робота - 39 Стр.
Спосіб виробництва: суть, структура, чинники формування і особливості функціонування. - Курсова робота - 22 Стр.
Міжнародна торгівля, як засіб піднесення всесвітнього і національного добробуту - Курсова робота - 54 Стр.
Порівняльний аналіз ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лз, оптової, роздрібної торгівлі лз в редакції 2001 і 2009 років - Курсова робота - 27 Стр.
Модель організації обслуговування, шляхом впровадження диверсифікованих готельних продуктів - Курсова робота - 34 Стр.