У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Дипломна робота - ВАТ Івано-франківське АТП-0927
47



ВСТУП

Автомобільний транспорт відіграє важливу роль в економічному житті нашої держави. Поступово збільшується об'єм вантажних перевезень, збільшується також перевезення пасажирів. Основними перевагами автотранспорту є доступність, висока швидкість доставки до місця призначення вантажів та пасажирів. Значно зростає добробут населення, а відповідно і кількість легкових автомобілів, які перебувають у приватному користуванні. Останнім часом легковими автомобілями здійснюється значний обсяг пасажирських перевезень, що суттєво зменшує об’єми автобусних перевезень і збільшення тарифів на такі перевезення.

Легковий автомобіль дає змогу повністю задовольняти потреби населення в

перевезеннях, створюючи додаткові зручності у використанні автомобіля для малого бізнесу, і туристичних поїздках в межах України і за кордон.

За останніх декілька років кількість легкових автомобілів значно зросла за рахунок масового ввезення легкових і вантажних автомобілів за кордону. Частка нових автомобілів значно зменшилась, бо на придбання нового автомобіля в

населення не вистачає коштів. В основному ввозяться легкові і мікроавтобуси, які перебували вжитку віком 10-15 років. Підтриманням належному технічному стані, вимагає значних витрат і є значним навантаженням на систему станцій технічного обслуговування, тому що досить кваліфікованого втручання при ТО і ремонті, яке власнику автомобіля часто не під силу ,з-за цього попит на послуги технічного обслуговування постійно зростає.

Мережа діючих станцій технічного обслуговування постійно зростає за рахунок відкриття нових станцій технічного обслуговування. В деяких випадках ведеться боротьба за клієнта, що створює зручності для власників автомобілів, а автосервіс заставляє працювати краще, розширювати асортимент наданих клієнтові послуг. В умовах конкуренції станції технічного обслуговування вимушені покращувати свою роботу, розширюватись за рахунок добудови приміщення, встановлювати нове сучасне, високопродуктивне обладнання, краще підбирати виробничий персонал. Отже, проблемне вдосконалення роботи діючих станцій технічного обслуговування, різних форм власності за рахунок проекту, реконструкцій і технічного переоснащення в даний час є однією з головних проблем в діяльності автосервісу.

1 ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1 Призначення і загальна характеристика

підприємства

СТО відноситься до типу міських. Воно розташоване у м. Івано-Франківську по вул. Юності 25 .Виробнича потужність станції невелика, всього один пост.

Дане СТО розташоване на території «ВАТ Івано-франківське АТП-0927» підпорядковується даним умовам АТП.

На даному підприємстві виконуються такі роботи :

Технічне обслуговування автомобілів виконуються в повному об’ємі , або частково по заявках власників.

Поточний ремонт ходової частини автомобіля , це найбільш поширені роботи на даному СТО.

Технічні обслуговування двигунів.

Обслуговування та заміна рульового управління, та

приладів, механізмів гальмівної системи.

- Ремонт та ТО систем живлення бензинових

двигунів.

- Діагностичні роботи.

Вище перераховані роботи СТО проводить як для індивідуальних власників транспортних засобів так і для підприємств і організацій різних форм власності. Форма розрахунку за виконану роботу проводиться після виїзду автомобіля з поста.

1.2 Режим роботи виробництва

СТО працює в одну, першу зміну. Робочий день починається о 9 годині ранку, перерва на обід з 13 до 14 години, закінчується робочий день о 18 годині вечора.

Робочий тиждень шести денний, вихідний день – неділя. Кількість днів протягом року складає – 305. В загальнодержавні свята, а також в релігійні свята підприємство не працює.

1.3 Обґрунтування теми За декілька останніх років в нашій державі значно збільшилась кількість легкових автомобілів. Це відбулося в основному за рахунок ввезення в Україну автомобілів, що були в використанні за кордоном.

Таке збільшення кількості автомобілями, негативно

вплинуло на організацію дорожнього руху. Виникли проблеми з стоянками і організацією дорожнього руху. Суттєво збільшилось навантаження на екологію, і особливо на підтримання рухомого складу в технічному сервісному стані.

Через незадовільний стан доріг, в нашій області найбільш

зношується і відповідно виходить з ладу елементи ходової частини автомобіля, і значно зростає витрата палива, а значить погіршується екологія навколишнього середовища.

У місті Івано-Франківську є і багато інших приватних СТО, а тому у автовласників є право вибору підприємства автосервісу. В таких випадках є конкуренція. СТО повинні працювати якісно і швидко. Якщо обслуговування клієнту сподобається, то і наступного разу він приїде.

В цьому плані виробничий персонал на СТО яке постійно вдосконалює свою роботу, тому на це СТО збільшується кількість клієнтів тому є необхідність розширювати свою діяльність, щоб збільшити пропускну здатність СТО.

В даний час підприємства задовільно забезпечене

обладнанням і приладами, але гостро відчувається брак

виробничої площі.

Тому для даного підприємства необхідно добудувати, ще один пост і обладнати його новітнім обладнанням, інструментом та приладами, що і є темою дипломного проекту.

1.4 Вибір вихідних даних

Планування технічного обслуговування і поточного ремонту на станції технічного обслуговування має свою специфіку порівняно з АТП. Якщо в АТП планування ТО і ремонту має чітко виражений плановий характер, то на СТО є більш характерний стихійний характер виконання ТО і ремонту.

Власник автомобіля деякі роботи може виконувати самостійно(прості регулювання, заміна масел, фільтрів і т.д.) і тільки із складними роботами звертається до послуг СТО.

Тому точно спланувати виробничу програму станції технічного обслуговування практично не можливо. Але є статичні дані нашої станції за певний минулий період, є норми трудомісткості на ремонт і обслуговування легкових автомобілів. Основними даними для розрахунку виробничої програми СТО є кількісний і марочний склад автомобілів, що обслуговуються на СТО, орієнтовні середньо річні пробіги, а також режим роботи даного підприємства.

Загально річний об'єм робіт по обслуговуванню та ремонту автомобілів, складається з двох частин:

роботи які виконані самим власником автомобіля;

і роботи з якими він звертається він звернувся на СТО;

При виборі вихідних даних використовуємо таку інформацію, загальна кількість заїздів на


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8