У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

ЗМІСТ

Анотація роботи | 2

Вступ | 3

Розділ 1. Економічна суть менеджменту витрат на виробництво | 6

Формування витрат на виробництво | 6

Менеджмент постійних і змінних витрат | 12

Планова і фактична калькуляція на окремі види продукції | 18

Управління витратами на реалізацію продукції | 23

Розділ 2. Управління прибутком та його залежність від витрат на виробництво та реалізацію | 27

2.1. Вплив прибутку на підприємницьку діяльність. | 27

2.2. Менеджмент реалізації продукції у взаємозалежності з формуванням та впливом прибутку. | 36

2.3. Чинники, що впливають на величину прибутку. | 41

2.4. Управління рентабельністю підприємства. | 46

Розділ 3. Аналіз та прогнозування витрат на виробництво продукції ВАТ “Полонина” | 51

3.1. Аналіз витрат на виробництво | 51

3.2. Аналіз планування витрат на виробництво | 59

3.3. Аналіз формування власних джерел підприємства для виробничої діяльності та інвестиційних процесів. | 63

3.4. Показники, що впливають на фінансовий стан підприємства | 69

Висновок | 78

Додаток | 80

Реферат | 86

Список використаної літератури | 87

Анотація роботи

В даній дипломній роботі висвітлено загальне питання менеджменту витрат підприємства. Представлено загальну характеристику витратам та управлінням прибутку на ВАТ “Полонина”, яке є об’єктом мого дослідження та здійснено аналіз основних результатів його дослідження.

Актуальність теми випливає із важливості організації менеджменту для діяльності підприємства в умовах ринкової економіки.

На даний момент у всій вітчизняній промисловості складається така ситуація, що більшість підприємств знаходиться в скрутному економічному становищі, що викликане багатьма як суб’єктивними так і об’єктивними факторами.

Одна з найважливіших задач по виводу підприємств з кризової ситуації – вибір такої оптимальної організаційної структури яка б найкраще відповідала цілям і задачам підприємства.

ВСТУП

Будь-яке підприємство – виробниче, комерційне чи фінансово-кредитне – потребує початкового капіталу. Для того, щоб почати, наприклад, виробничу діяльність, потрібні виробничі та адміністративні приміщення, обладнання, запаси матеріалів та сировини. Для комерційного підприємства виникає потреба у торгівельних та складських площах, коштах на первинну закупівлю товарів для наступної їх реалізації тощо. В основі фінансово-кредитного підприємства взагалі лежить обіг грошового капіталу. Одночасно метою підприємницької діяльності є отримання та примноження доходу.

Таким чином, перед кожним підприємцем стоїть двоєдине завдання – відшукати найдешевші джерела фінансування, а свій прибуток використати так, щоб досягти максимальної вигоди при найменшому ризику. Саме ці питання і є предметом дослідження фінансового менеджменту. Фінансовий менеджмент стосується безпосередньо фінансів підприємства, його виробничу – господарську діяльність. Це нерозділений прибуток, амортизаційні відрахування, дивіденди, валютні цінності.

Фінансовий стан підприємства є основою його економічного благополуччя, тому фінансовий менеджмент постійно повинен розв’язувати протиріччя, що виникає між тими завданнями, які стоять перед підприємством, та фінансовими можливостями їх реалізації. В

багатьох підприємницьких структурах зокрема в більшості великих зарубіжних фірм, питаннями управління фінансів займаються спеціальні довірені особи – фінансові менеджери.

В умовах ринкової економіки конкурентноздатність будь-якого господарського суб’єкта може забезпечити тільки ефективне керування рухом його фінансових ресурсів. Адже капітал повинен приносити дохід, інакше господарський суб’єкти розориться і стане банкрутом. Щоб цього не сталося потрібно досконало знати методику (прийоми) фінансового менеджменту.

Господарський механізм нашої держави неухильно рухається в напрямку утворення саморегульованої економіки, використання різних форм власності та ринкових важелів. Той, хто хоче займатися бізнесом, повинен вивчати дедалі складніші методи з метою можливо найточнішого передбачення ситуації у конкурентній боротьбі.

Менеджмент у всіх своїх рішеннях керується економічними міркуваннями. Тому будь-яка дія менеджменту – це захід до економічного характеру. В основі менеджменту лежать цілеспрямований пошук, безупинне навчання й організація роботи для найбільш ефективного використання всіх ресурсів, у тому числі фінансових. Фінансовий менеджмент є частиною загального менеджменту.

ДОДАТОК

Загальні відомості про ВАТ “Полонина”.

У чудовому прикарпатському місті Івано-Франківську ось уже більш як 10 років працює відкрите акціонерне товариство “Полонина”. За ці роки воно здобуло собі славу та повагу не лише в області, а й далеко за її межами. Славу підприємству створює, виробляючи смачну та поживну продукція, його працелюбний колектив. Основним напрямком діяльності ВАТ “Полонина” є виробником більш як 20 видів плавлених сирків на будь-які смаки та уподобання – ламкі, ковбасні, пастоподібні, солодкі з какао та горіхами, з грибами та іншими добавками.

Розуміючи, що у завоюванні серця покупця важливу роль відіграє не лише смак, а й зовнішній вигляд, підприємство у 2001 році придбало автомат для розфасування сирів плавлених пастоподібних у пластикові коробочки. Вагомих успіхів ВАТ “Полонина” досягло і в виробництві майонезів. Докладно вивчивши класичні рецепти майонезів та використовуючи різні варіанти додавання спецій і дозування основних інгредієнтів, фахівці підприємства розробили цілу низку власних рецептів, ввели в експлуатацію лінію з виробництва майонезу та автомат для фасування його в пластикові ємності. З’явившись на споживчому ринку, майонези торговельної марки “Полонина” посіли на ньому гідне місце і не збирають поступатися ним.

Споживачі довіряють продукції підприємства завдяки багатьом суттєвим перевагам: стабільній якості, вишуканому смаку, привабливому дизайну упаковки та її зручності – це двохстограмові полімерні пакети, пластикові коробочки на 250 і 500гр. з кришкою із фольги, тривалому часу зберігання (30-60днів), що зумовлено високим рівнем чистоти і якості компонентів, суворим дотриманням усіх режимів технологічного процесу.

Кожен із видів майонезу має неповторні смакові якості. Асортимент майонезів різноманітної жирності (“Прикарпаття”, “Провансаль фірмовий”, “Святковий”, “Здоров’я”, “Провансаль з грибами”, “Провансаль з часником”) може задовольнити найвибагливіші смаки споживачів.

Йдучи в ногу з часом, підприємство освоює виробництво найсучасніших продуктів. Так, у 2001р. воно освоїло випуск “легкого” масла. При цьому використано технологію, завдяки, якій створено продукт нового покоління за


Сторінки: 1 2 3 4