У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





1

Коротка характеристика УМГ „ Прикарпаттрансгаз”

1.1. Техніко-технологічна характеристика виробництва та
виконуваних робіт

Управління магістральних газопроводів „Прикарпаттрансгаз” створене шляхом реорганізації дочірнього підприємства „Прикарпаттрансгаз” акціонерного товариства „Укргазпром”. Воно є філією дочірньої компанії „Укртрансгаз” Національної акціонерної компанії „Нафтогаз України”, створеної на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 1998 року № 1173 "Про розмежування функцій з видобування, транспортування, зберігання і реалізації природного газу".

Управління діє на основі Положення про філію без права юридичної особи, до складу якого входять наступні відділення:

Богородчанське, Долинське, Закарпатське, Одеське, Хустське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів, Богородчанське виробниче управління підземного зберігання газу, Богородчанське тепличне господарство, Відділення робітничого постачання, Долинська пересувна механізована колона, база відпочинку "Карпати", а також інші структурні підрозділи.

В своїй діяльності УМГ керується чинним законодавством України, наказами Державного комітету нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України, Національної акціонерної компанії „Нафтогаз України”, правилами внутрішнього трудового розпорядку.

УМГ „ Прикарпаттрансгаз ” - багатогалузеве підприємство, головний предмет діяльності якого - транспорт газу. УМІ' „Прикарпаттрансгаз” - є одне з найстаріших підприємств газової промисловості України. Вперше запаси природного газу на території області виявлені в 1910 році в районі Калуша, випадково АТ "Калі" при пошуковому бурінні на калійні солі. Природний газ спочатку використовували, як правило, для котлів і для опалення будинків в м.

Калуші. А потім з часом в 1933 році розпочалася промислова експлуатація Калузького газового родовища.

Перший магістральний газопровід природного газу, на території Івано-Франківської області - Дашава – Моршин – Болехів – Долина - Вигода ДУ 125мм був побудований до 1939 року акціонерним товариством теперішнього Вигодського хімкомбінату.

На території Івано-Франківської області розвідування газових родовищ розпочалось в 1949 році в районі Косова і Калуша, для чого були створені дві контори буріння, підпорядковані об'єднанню "Укргаз", яка знаходилось у місті Львові. В результаті широкого застосування сейсморозвідки і розширення фронту бурових робіт були відкриті і введені в експлуатацію нові газові родовища: Битків, Кадобно, Косів. Видобуток газу значно зріс.

В 1959 році розпочато будівництво магістральних газопроводів Угерськ – Івано –Франківськ - Чернівці ДУ 529мм загальною довжиною 250км. Пасічна - Тисмениця ДУ 325мм довжиною 49км, а також Долинського газобензинового заводу. Дані об'єкти були закінчені в 1962 році.

В 1960 році був організований Станіславський газо-промисел в Тисмениці. В 1964 році було організовано Надвірнянське газо-промислове управління, яке в тому ж році видобуло 3,3 млрд.м3 газу.

У зв'язку із зростанням довжини газопроводів в лютому 1966 року на базі Тисменицького цеху по транспорту газу Надвірнянського ГНУ створено Івано-Франківське управління газопроводів.

В 1967 році введено в експлуатацію магістральний газопровід Долина -Ужгород - Державний кордон ДУ820мм, також газопровід Пукеничі - Долина ДУ 720мм. В 1969-1970 рр. введено в експлуатацію газопроводи Пасічна--Тисмениця ДУ 529мм та Богородчани - Івано-Франківськ ДУ325мм. Довжина усіх газопроводів у 1970 році склала 880км.

У цьому ж році Надвірнянське газопромислове управління перебазовується до обласного центру і у зв'язку із знаходженням двох

управлінь в м. Івано-Франківську Міністерство газової промисловості наказом від 7 липня 1970 року реорганізувало два управління в одне - Івано-Франківське управління по видобутку і транспорту газу, в подальшому іменоване „Прикарпаттрансгаз”.

З 1978р. по 1988р. побудовані і введені в експлуатацію газопроводи міжнародного значення „Союз”, „Уренгой - Помари – Ужгород”, „Прогрес”. За період 1971-1980рр.середня дальність транспортування газу УМГ „Прикарпаттрансгаз” зросла у 2,5 рази, а подача газу на експорт збільшилася в 4,3 рази.

В січні 1994 року з метою підвищення ефективності функціонування і розвитку системи газопостачання України в умовах приватизації державної власності та впровадження ринкових відносин на базі виробничого об'єднання ”Укргазпром" створено однойменне акціонерне товариство, а УМГ „Прикарпаттрансгаз ” реорганізоване в дочірне підприємство „Прикарпаттрансгаз”. Проте у 1999 році ДП „ Прикарпаттрансгаз” реорганізовано, тепер воно займається всім тим, чим займалось на протязі багатьох років, окрім видобутку газу. Тепер ДП „Прикарпаттрансгаз” називається, як і раніше, управління магістральних газопроводів

„Прикарпаттрансгаз”, яке діє на основі Статуту без права юридичної особи, в склад якого входять наступні основні підрозділи:

1. Долинське лінійно-виробниче управління магістральних газопроводів (ДЛВУМГ), створене в 1966 році;

2.Закарпатське лінійно-виробниче управління магістральних газопроводів (ЗЛВУМГ), створене в 1967 році;

Хустське лінійно-виробниче управління магістральних газопроводів
(ХЛВУМГ), створене в 1978 році; Богородчанське лінійно-виробниче управління магістральних
газопроводів (БЛВУМГ), створене в 1985 році; Одеське лінійно-виробниче управління магістральних газопроводів
(ОЛВУМГ), створене в 1994 році; Богородчанське управління підземного зберігання газу (БУПЗГ).
створене у 1984 році;

7.Пересувна механізована колона (ПМК), створена у 1976 році;
8. Богородчанське тепличне господарство, створене у 1993 році.

Крім об'єктів виробничого призначення підприємство має солідну соціально-побутову інфраструктуру, таку як: цілий ряд житлових будинків, бази відпочинку у м. Яремчі та на Чорному морі, медико-санітарну частину, об'єкти торгівлі та громадського харчування, що в значній мірі сприяє виконанню виробничих завдань, поставлених перед колективом УМГ „ Прикарпаттрансгаз”.

На сьогоднішній день УМГ „Прикарпаттрансгаз” займається виключно транспортуванням, зберіганням та реалізацією газу, а експлуатація газових та газоконденсатних родовищ передана УМГ „Львівтрансгаз”.

Головними споживачами газу є міста, села і окремі підприємства Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської, Чернівецької, Одеської і частково Львівської областей, а також республіка Молдова.

Значна кількість газу експортується в країни Західної і Південно - Західної Європи. УМГ „Прикарпаттрансгаз” займається також підземним зберіганням газу (загальна потужність 2,3 млрд.м3), заправкою автомобілів стисненим газом (5 діючих АГНКС і 3 в стадії завершення будівництва)


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24