У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Проект для створення нового ресторану швидкого харчування „Князь Олег”

Зміст

1 Технічний аналіз………………………………………………………

2 Комерційний аналіз…………………………………………………...

3 Екологічний аналіз……………………………………………………

4 Економічний аналіз…………………………………………………...

5 Організаційний аналіз………………………………………………..

6 Соціальний аналіз…………………………………………………….

7 Фінансовий аналіз……………………………………………………

Даний проект являє собою створення нового ресторану швидкого харчування „Князь Олег”, шляхом реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю з трьома засновниками й участю позичкового капіталу у формі кредиту на оренду, ремонт, покупку устаткування та продуктів харчування, наймом високопрофесійного персоналу в сфері швидкого обслуговування харчування.

Кожний проект має складатися з таких видів аналізу: технічного, комерційного, екологічного, економічного, організаційного, соціального та фінансового.

1 Технічний аналіз

Одним з основних елементів технічного аналізу є місцезнаходження об’єкта.

Специфіка діяльності в сфері надання послуг в ресторанному бізнесі вимагає особливої уваги до місця розташування майбутньої фірми. Для ресторану необхідно, щоб його місце розташування було як можна більш зручним для жителів міста – його потенційних клієнтів. У той же час, необхідно враховувати також і місце розташування конкурентів, а також вартість і наявність необхідних площ у даному районі. З метою виявлення найбільш вдалого місця розташування ресторану „Князь Олег” були оцінені переваги і недоліки місця знаходження майбутньої фірми на декількох центральних вулицях міста.

Було виявлено, що найбільш вигідним місцем розташування буде об’їзна траса міста якою постійно пересуваються туристи і є недалеко від центру міста. Недоліком такого розміщення є безпосередня близькість від конкурентів. Передбачається взяти приміщення розміром 360 кв. метрів в оренду. Договір оренди передбачає виконання капітального ремонту приміщення і зовнішнього ремонту будинку на суму 30 тис. доларів США і щомісячну орендну плату в розмірі 1000 гривень. Договір укладається терміном на 20 років. Крім того, планується взяти під оренду склад по вулиці Обліски площею 70 кв. метрів.

Ресторану швидкого харчування „Князь Олег” знаходиться в місті Долина, Івано-Франківської області по вулиці Обліски 100. (Мальовнича окраїна міста).

Форма власності: товариство з обмеженою відповідальністю, засноване на приватній власності, у якому засновники мають право розпоряджатися рухомим та нерухомим майном підприємства в межах частки, затвердженої в установчому договорі підприємства. У разі невдачі засновник несе повну відповідальність за стан підприємства.

Засновниками є Романчукевич В.В., Пігут Д.І., Романишин А.П.

Директор ресторану швидкого харчування „Князь Олег” – Романчукевич В.В., тел. 2-55-01;

Технічний директор – Пігут Д.І., тел. 2-55-28;

Адміністратор – Романишин А.П. тел. 2-55-55.

Ресторан „Князь Олег” планує надавати наступні послуги:

1. Приготування та продаж відомих та фірмових страв;

2. швидке обслуговування та бездоганний сервіс;

3. приємний інтер’єр;

4. Реєстрація постійних клієнтів, розробка листівок, запрошень, карток постійних клієнтів, візиток і т.д.;

5. Замовлення їжі по телефону та доставка додому;

6. Здача в оренду у вечірній період на святкування урочистостей ;

Планується також надання сервісних послуг: гарантійне обслуговування, приготування страв та тортів на замовлення клієнтів тощо. На сьогоднішній день на ринку працюють фірми, що надають аналогічні послуги, однак, основними недоліками конкурентних товарів і послуг є стабільно високі ціни на супутні товари, а також низька якість продукції та низьке сервісне обслуговування. Основними перевагами проектованої фірми є: можливість зниження собівартості і цін, підвищення якості за рахунок використання нових рецептів, розширення асортименту послуг. Проектується устаткування великого розважального залу та дитячого ігрового майданчика, що буде надавати різноманітний асортимент послуг і зробить наш проект ще привабливішим.

Місією нашого підприємства є своєчасне і ефективне обслуговування наших клієнтів, надання високоякісної продукції харчування.

Опис виробничого процесу

Виробничий процес бізнесу швидкого харчування складається з наступних операцій:

1. Попереднє приготування їжі;

2. Прийом замовлення (0.5 – 1.5 хв);

3. Виконання замовлення (1 - 2 хв);

4. Контроль якості та доставка замовлення за стіл клієнта (1 хв.);

5. Поточне обслуговування клієнта (кожні 5 хв.).

Послуги фірми досить диференційовані, тому досить важко скласти єдину схему технологічного процесу.

Для цього необхідне устаткування покажемо в таблиці 1.

Таблиця 1 - Необхідне основне і допоміжне устаткування, його вартість на 2007

Найменування обладнання | Кількість одиниць | Ціна за одиницю, у.о.

Основне устаткування:

Професійне кухонне обладнання Zanussi | 1(повна комплектація) | 120000

Комп’ютер Pentium III | 4 | 10000

Фірмовий посуд «Казкова мить» | 22500

Тепло- та електроприлади | 5000

Допоміжне устаткування:

Телевізійне та музичне обладнання | 12500

Кондиціонери | 3 | 1800

меблі | 35000

Касовий апарат Mini 600 | 1 | 200

комп’ютер | 1 | 2500

РАЗОМ, вартість основного та виробничого устаткування | 209500

Проектується, що основними постачальниками видаткових матеріалів і супутніх товарів будуть фірми:

1. Вест - м. Тернопіль;

2. «Кераміка» - м. Житомир;

3. «Меблі +» -м. Івано-Франківськ;

4. Тепло- енергобуд. - м. Рогатин;

5. «Ельдорадо» - м. Львів.

Так як видаткові матеріали і фото аксесуари виробляються за рубежем, то ціни на них залежать від курсу долара стосовно національної валюти, зважаючи на це в системі керування запасами варто передбачити зміну нормативу запасів в залежності від очікуваного підвищення (зниження) курсу долара стосовно гривні.

2 Комерційний аналіз

При комерційному аналізі ми з’ясовували характеристику ринку на який планує вийти наше новостворене підприємство, особливості ціноутворення, очікувані обсяги продажу і методи просування на ринок.

В даний час ринок послуг з швидкого обслуговування населення їжею розвивається досить високими темпами, даний вид послуг завжди буде користатися популярністю, тому що став зручним способом швидко і недорого перекусити зранку, в обідні перерви чи після закінчення робочого дня.

Потрібно зауважити, що в період до 90-х років отримання прибутку і його максимізація не були основним завданням державних закладів харчування, тому ціни на даний вид послуг були відносно невисокими за рахунок дотацій місцевого бюджету. В цілому, з початку економічних реформ в країні темпи росту цін на


Сторінки: 1 2 3 4 5