У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ВСТУП.

Підвищення ефективності суспільного виробництва, його інтенсифікація - це одна з проблем економіки на сучасному етапі.

Ефективність суспільного виробництва як співвідношення між досягнутими результатми і затратами - кінцевий показник економічного розвитку країни, підвищення добробуту народу. Вона в значній мірі визначається ростом продуктивності праці.

На всіх етапах розвитку будь- якої країни велика увага приділяється підвищенню ефективності виробництва – головного стратегічного напрямку розвитку економіки народного господарства. Для того, щоб добитися підвищення ефективності виробництва, необхідно поряд з впровадженням у виробництво досягнень науково-технічного прогресу постійно вдосконалювати форми управління виробництвом, підвищувати зацікавленість кожного працівника у кінцевому результаті. Тобто, підвищувати ефективність виробництва – значить, найбільш раціонально використовувати всі наявні і, насамперед, трудові ресурси.

Де і коли б праця не здійснювалась, вона не мислима без людей, які керуються свідомо поставленими цілями, інтересами, механізм яких визначає в кінцевому рахунку закономірності суспільного виробництва. Зміст праці полягає саме в сукупності елементів, які характеризують місце, роль і розвиток особистого фактору трудового процесу і склад трудових функцій працівника, ступінь його впливу на ефективність і якість праці, необхідний освітній і професійний, та кваліфікаційний рівень.

Одним з важливих етапів створення і формування фірми, її росту та досягнення успіхів є підбір хорошого персоналу. Проте, підбір персоналу і результати їх роботи є надто важливою проблемою для того, щоб нею нехтувати. Він потребує значно більшої уваги, оскільки успіх компанії залежить від людей, які працюють в ній. Саме люди складають персонал фірми, які втілюють плани в життя. Адже саме працівникам належить

вирішальна роль у розвитку засобів і предметів праці – основних елементів будь-якого виробничого процесу.

Але діями людей необхідно керувати, управляти. І сьогодні, при переході нашої економіки на ринкові відносини, головна увага приділяється саме управлінню трудовими ресурсами під якими розуміють формування техніко-економічних, соціально-економічних та соціально-психологічних умов, які націлюють людей на високопродуктивну діяльність. Але без добре підготовленого, збалансованого і дружнього персоналу високої ефективності роботи добитися неможливо.

Базою для написання курсової роботи послужили планові, звітні та нормативні дані підприємства за 2004-2006 рр.

1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ОБ’ЄКТА ДОСЛІДЖЕННЯ

1.1 Характеристика продукції(робіт, послуг) і умов функціювання підприємства

Діяльність будь-якого підприємства великою мірою залежить від умов в яких воно функціонує. До таких умов можна віднести географічне положення та природні фактори, наявну інфрастуктуру регіону, забезпеченість трудовими ресурсами, техніко-технологічний рівень виробництва і т.п.

Долинське управління по експлуатації газового господарства (в подальшому Долинське УЕГГ) знаходиться на території Івано-Франківської області. Дирекція управління розташована в м.Долина, де знаходиться і дільниця природного газу.

З точки зору економічної інфраструктури район проведення робіт характеризується розвинутою промисловістю і сільським господарством. Слід відзначити найбільш перспективні і розвинуті галузі промисловості - нафтову, хімічну, деревообробну, харчову, легку, машинобудівну та будівельну. Виробнича база району зумовлена його природними ресурсами: нафтою, газом, лісом, сіллю, калієм, магнієм, будівельними матеріалами. В сільському господарстві рослинництво поширене в рівнинних районах, де родючі грунти, а тваринництво - в гірських районах.

Долинський район повністю забезпечений власними трудовими ресурсами. Долинське УЕГГ є структурною одиницею ВАТ “Івано-Франківськгаз”.

Мета Долинського управління по експлуатації газового господарства це:

безперебійне та безаварійне забезпечення споживачів природним та скрапленим газом; виконання робіт по газифікації житлового фонду, комунально-побутових об’єктів, поточного та капітального ремонту газопроводів, газового обладнання і газової апаратури; виготовлення запасних частин до газових приладів та обладнання, що знаходиться в експлуатації; виконання будівельно-монтажних та пуско-налагоджувальних робіт на об’єктах газового господарства, технічний та профілактичний нагляд за їх будівництвом і експлуатаціїю; надання побутових, комунальних, менеджерських та інших послуг виробничого та комерційного характеру.

Долинське УЕГГ зобов’язане:

охороняти навколишне середовище від забруднення та інших шкідливих впливів; забезпечити безпеку виробництва, дотримуватись санітарно-гігієнічних норм і вимог щодо захисту здоров’я його працівників, населення, споживачів продукції; сплачувати штрафи місцевим органам влади у випадках передбачених законодавством.

З відома ВАТ “Івано-Франківськгаз” Долинське УЕГГ має право:

передавати, обмінювати, передавати в оренду юридичним особам та громадянам основні засоби та інші засоби і матеріальні цінності, використовувати та відчужувати їх іншим способом, якщо це не суперечить чинному законодавству; використовувати кошти, які поступають за транспортування газу, для придбання основних фондів, газової апаратури, газового обладнання, для оплати за виконання робіт по обслуговуванню території іншими підприємствами, по капітальному ремонту адміністративних корпусів та приміщень.

Управління обслуговує населення, підприємства та організації Долинського району.

Пункти проведення робіт в районі сполучені між собою асфальтовими, гравійними та польовими дорогами. Великий вплив на результати діяльності підприємства мають природно-кліматичні умови.

Клімат району проведення робіт помірно-континентальний. Середньорічна кількість опадів становить від 700 мм до 800 мм, а середня температура коливається в межах від мінус 10 до +100С. Значна кількість опадів припадає на осінь та зиму. В районі домінують вітри західного і південно-західного напрямку.

Велике значення в діяльності Долинського УЕГГ мають зв’язки з іншими підприємствами, які є його постачальниками та споживачами продукції. Крім промислових підприємств споживачами його продукції є населення і комунально-побутові організації.

1.2 Забезпечення підприємства ресурсами: матеріало –

технічними,трудовими,природніми

Долинське УЕГГ створене згідно наказу корпорації “Укргаз” від 01.04.1975 року №42 як структурна одиниця державного підприємства “Івано-Франківськгаз”. В 1995 році, згідно рішення Фонду держмайна України про приватизацію підприємств, ДП “Івано-Франківськгаз” було перетворене у відкрите акціонерне товариство.

Долинське УЕГГ не є юридичною особою і на нього не поширюєься дія Закону України “Про підприємства”. В своїй діяльності воно керується положенням про управління по експлуатації газового господарства, наказами та інструкціями ВАТ “Івано-Франківськгаз”, корпорації “Укргаз” та законами України.

В Долинському управлінні по експлуатації газового господарства діють два підрозділи:

дільниця скрапленого газу; дільниця
Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10