У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ВСТУП

На сучасному етапі розвитку науково-технічного прогресу у нашому суспільстві з покращенням якісних показників електронної апаратури та різних приладів невпинно зростають також і вимоги до їх надійності, підвищення строку їх служби. Це вимагає від різного роду метрологічних служб і лабораторій контролювати продукцію за ширшим спектром показників, а отже вимагає наявності висококваліфікованих кадрів, які б уміли контролювати якість продукції за новими вимогами а також могли розробляти нові перспективні методи контролю якості.

Саме тому виробнича практика в процесі навчання студентів відіграє важливу роль при реальній зустрічі з тими проблемами, які є на підприємстві. Є можливість на практиці застосувати одержані знання в коледжі, закріпити на практиці теоретичні знання з вивчених дисциплін, відчути сам процес виробництва.

Проведення другої виробничої практики відіграє велику роль в процесі навчання і дає можливість збагатити свій потенціал знань, застосовуючи на практиці і реально зустрічаючись з контрольно-вимірювальною апаратурою, приладами по обліку газу, а також внутрішньо будинковими приладами, їх будовою, вимогами щодо правильності встановлення.

ЗМІСТ

Вступ_________________________________________________

1.Відкрите Акціонерне Товариство “Івано-Франківськгаз”___________________________________________

2.Організаційна структура ВАТ “Івано-Франківськгаз”_______________________________________

3.Організація ОБЛІКУ газу. Виконавчо - ТЕХНІЧНА документація служби ВБС._________________________

4. Охорона праці на ВАТ “Івано-Франківськгаз”_____

5. Організація виконання газонебезпечних робіт на ВАТ “Івано-Франківськгаз” __________________________

Висновки_____________________________________________

ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ____________________

1. Відкрите акціонерне товариство

“Івано-Франківськгаз”

Адреса: вул. Ленкавського, 20

76010, Івано-Франківськ

тел. (03422) 47292, 45274

факс (03422) 41302

e-mail: ifgaz@utel.net.ua

Голова Правління - Купчак

Нач. Івано-Франківського УЕГГ – Нижник В.І.

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА ПРО ПІДПРИЄМСТВО

Прикарпаття здавна було відоме не лише чарівними краєвидами, але й багатством надр, в першу чергу нафтою і газом. Усім відомі Бориславські нафтові родовища, з яких селяни черпали нафту, немов воду з колодязю. Ще у 1927 році у нашому регіоні було розпочато видобування природного газу, який споживали як у Києві, так і у Москві та Мінську.

Бурхлива газифікація Прикарпаття розпочалася в 50-ті роки ХХ століття. Перші газопроводи з’явилися у Станіславі, Калуші, Коломиї, Надвірній, Богородчанах, Тисмениці. У 1964 році на базі контори “Станіславгаз” був створений трест промислової та побутової газифікації, який у 1975 році трансформувався у об’єднання “Івано-Франківськгаз” – частину республіканського об’єднання “Укргаз” (сьогодні – НАК “Нафтогаз України”).

У березні 1994 року об’єднання перетворилося на Відкрите акціонерне товариство “Івано-Франківськгаз”. Тоді ж визначилась і його місія - забезпечення споживачів “блакитним паливом” найефективнішим та найбезпечнішим шляхом. Підприємство займається транспортуванням газу, а також виконує комплекс робіт по експлуатації систем газопостачання, проектуванню, будівництву і ремонту газових мереж .

Увесь цей час матеріально-те хнічна база газового господарства області активно розвивалася. В районних центрах нашої області було збудовано 9 експлуатаційних баз, 7 районних пунктів по наповненню балонів з резервуаром на 100 м3 скрапленого газу, база зберігання скрапленого газу на 2 тис. м3.

Станом на 01.01.2001 року в області побудовано і введено в експлуатацію 9 120 км розподільчих газопроводів , в т.ч. 81 км поліетиленових газопроводів – надзвичайно економічних, довговічних та надійних. Природним газом газифіковано 374 населених пункти, більше 270 000 квартир, в тому числі біля 100 000 у сільській місцевості; встановлено 122 000 лічильників газу. Крім того, було виготовлено проектну документацію на газифікацію 176 населених пунктів. Таким чином, житловий фонд Івано-Франківщини газифікований у містах на 98%, у селищах міського типу – на 89%, у селах – на 33%.

Сьогодні в акціонерному товаристві працює 3 250 працівників, з них 803 – інженерно-технічний персонал, 2 347 – контролери, оператори, обхідники підземних газопроводів та ГРС і т. і.

“Івано-Франківськгаз” тісно співпрацює з єдиним в Україні вищим навчальним закладом нафтогазового профілю – Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу. Спеціалісти підприємства беруть активну участь у науковій та практичній роботі по впровадженню нових прогресивних розробок та винаходів у своїй практичній діяльності.

Діяльність ВАТ“Івано-Франківськгаз”:

Проектування, будівництво та обслуговування розподільчих газопроводів;

Установка, наладка, перевипробування газового обладнання на автомобілях, заправка їх скрапленим газом;

Перевірка контрольно-вимірювальних газових приладів;

Монтаж, перевірка та ремонтом лічильників газу;

Підготовкою та атестацією електрозварників.

Переваги:

Багаторічний досвід роботи у галузі;

Широке коло зв’язків з вітчизняними та іноземними газовими компаніями;

Бажання і готовність вирішити усі проблеми та задовольнити усі запити клієнтів.

2. Організаційна структура ВАТ “Івано-Франківськгаз”

Головним керівником ВАТ “Івано-Франківськгаз”є голова правління, його безпосередніми підлеглими є заступники голови правління а також начальники деяких відділів. Обов’язком Голови правління на підприємстві є управління, забезпечення матеріальною базою підприємства, встановлення контактів з іншими юридичними особами, забезпечення сприятливих умов для працюючих підприємства, нормального функціонування відкритого акціонерного товариства в цілому.

В обов’язки голови правління також входить укладання договорів з іншими фірмами. У випадку укладення особливо важливих договорів голова правління радиться з головою правління НАК “нафтогаз України” відносно тих чи інших пунктів договору і при потребі підписує договір одночасно з головою правління НАК.

Наступною управляючою ланкою в ієрархії підприємства є заступники голови правління, в обов’язки яких входить безпосереднє керування працюючими, забезпечення виконання наказів голови правління працюючими, дотримання договорів, робота з начальниками відділів і інше.

Наступною ланкою функціонування є начальники відділів і управлінь які підкоряються або безпосередньо заступникам голови правління.

Серед них є спеціалісти в галузі електроніки, хімії, контролю якості, ремонту приладів та апаратури, автоматизованих систем, метрології, охорони праці в газотранспортній промисловості. Відкрите акціонерне товариство “Івано-Франківськгаз” займається також ремонтом такої складної апаратури як мобільні і стаціонарні радіостанції, трасошукачі, лічильники газу. Інженери на підприємстві також проводять випробування відремонтованих периладів на їх роботоздатність. Після випробування готові до роботи прилади відвозять у центральну метрологічну лабораторію, де проводиться їх повірка. Потім прилади забирають назад


Сторінки: 1 2 3 4 5 6





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Загальна характеристика підприємства Богородчанського УЕГГ - Реферат - 15 Стр.
Методика аналізу втрат природного газу на Богородчанському УЕГГ - Реферат - 19 Стр.
Загальна характеристика підприємства Богородчанського УЕГГ - Реферат - 15 Стр.
Методика аналізу втрат природного газу на Богородчанському УЕГГ. Суть втрат природного газу їх класифікація - Реферат - 19 Стр.
Загальна характеристика ВАТ “Монастириський молочний завод” та його основні техніко-економічні показники. Коротка характеристика підприємства - Реферат - 16 Стр.
Теоретичні та методичні основи аналізу ефективності використання трудових ресурсів - Реферат - 20 Стр.
Аналіз та оцінка ефективності використання трудових ресурсів на підприємстві. Аналіз основних техніко-економічних показників діяльності Гоголівської ЦБВО - Інше - 37 Стр.