У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Курсова робота

Техніко-економічна характеристика ВАТ «Промприлад»

Зміст

Вступ………………………………………………………………………………..4

I Техніко-економічна характеристика ВАТ «Промприлад»…………………….5

1.1 Предмет і ціль діяльності підприємства……………………………………5

1.2 Номенклатура виробів основного виробництва підприємства……………9

II Теоретичні та методологічні питання аналізу використання основних

фондів………………………………………………………………………………10

2.1 Визначення, склад та структура основних фондів………………………...10

2.2 Характеристика показників використання, технічного стану і руху основних фондів……………………………………………………………………16

III Економічний аналіз стану ВАТ «Промприлад»………………………………22

3.1 Аналіз роботи діяльності в динаміці за 2-3 роки…………………………..22

3.2 Аназіз використання основних виробничих фондів підприємства……….26

IV Оцінка резервів поліпшення економічного становища підприємства……....33

Висновки……………………………………………………………………………38

Додатки……………………………………………………………………………..41

Список використаної літератури………………………………………………….42

Вступ

Ринкові економічні процеси останніх років змусили підприємства України переглянути свою політику щодо ефективності використання всіх наявних ресурсів з метою найшвидшого вирішення проблем конкурентноздатності та економічної стабільності.

Для того щоб вирішити це важливе питання підприємство має звернутись до методів наукового пошуку оптимальних шляхів розв'язання цієї проблеми, ґрунтовного економічного аналізу своєї діяльності та ринкової ситуації в цілому, методів планування та прогнозування.

Отже, кожне підприємство має розглядати питання стабілізації та виходу на зазначений рівень конкурентноздатності через призму своєї самостійності та незалежності як товаровиробника, з одного боку, і залежності від впливу зовнішнього економічного середовища та, зокрема, макроекономічного впливу держави з іншого.

Основна мета ринкової економіки — задовольнити потреби споживачів шляхом нарощування випуску конкурентоспроможної продукції. Проте підприємства (фірми), що випускають таку продукцію далекі від альтруїстичних мотивів. Кожне підприємство повинно мати прибуток, розміри і способи одержання якого залежать від знань та досвіду, що набуваються поступово.

Для того щоб вивести фірму у ранг прибуткової часто звертаються до кількісного ї якісного вдосконалення основних виробничих фондів шляхом введення нових фондів та модернізацію статкування, використовуючи, при цьому, здобутки науково-технічного прогресу, але одним з найважливіших факторів вдосконалення виробництва залишається підвищення ефективності вже існуючих засобів праці. Для цього необхідно провести серйозний аналіз складу та структури основних фондів, їх технологічного стану, резервів покращення використання основних фондів та їх ефективності. Це і є мета даної курсової роботи.

I Техніко-економічна характеристика ВАТ «Промприлад»

1.1 Предмет і ціль діяльності підприємства

Завод в своєму становленні, як приладобудівний, починає розвиток з січня 1957 року, на базі вагомеханічного і машинобудівного заводів, котрі були засновані в 1915-1918 рр. Ці заводи були невеликими, малооснащеними, виготовляли водяні насоси, автоваги, виконували ремонт ваг.

Територія головного заводу - 11,16га, загальна площа заводських приміщень - 55400 кв.м, в виробнича - 26630 кв.м.

Завод має такі види виробництва, як литво чавунне і кольорове, мехобробка, штампуванння, складання і регулювання, гальванопокриття, фарбування, литво пластмас, плати друкованого монтажу інструментальне виробництво.

З 1958 р. почалась спеціалізація заводу по виготовленню газових лічильників. Було освоєно випуск ротаційних газових лічильників типу РС з діапазоном вимірювання 4,0 - 1000м.куб./год. Найбільший випуск цих лічильників припадає на 1968 р. і складає 16800 шт.

В 1982 р. завод освоїв випуск турбінних витратомірів газу типу "Тургас" з діапазоном вимірювання 20-800м.куб./год.

З 1986 р. завод починає випуск турбінних витратомірів газу ЛГ з діапазоном вимірювання 16-25м.куб./год.

Завод був єдиним виготовлювачем промислових лічильників газу в колишньому СРСР. Лічильники газу РГ, Тургас, ЛГ експортувались в багато країн світу, в тому числі у Польщу, Чехословаччину, Угорщину, Румунію, Болгарію, Іран, Ірак, Китай та інші країни.

Вiдкрите акцiонерне товариство “Iвано-Франкiвський завод "Промприлад" засновано вiдповiдно до рiшення Мiнiстерства машинобудування, вiйськово-промислового комплексу і конверсiї України вiд 23.12.1993 р. № 777 шляхом перетворення державного пiдприємства Iвано-Франкiвський завод “Промприлад” у вiдкрите акцiонерне товариство вiдповiдно до Указу Президента України “Про корпоратизацiю державних пiдприємств” вiд 15 червня 1993 року.

На даний час ВАТ "Промприлад" - сучасне багатопрофільне приладобудівне підприємство. Це один з основних на Україні виробників засобів вимірювання енергоносіїв, контрольно- вимірювальних приладів та засобів автоматизації, які широко застосовуються в паливноенергетичному комплексі та іншіх галузях народного господарства.

Стратегія бізнесу - зростання обсягів виробництва товарної продукції, забезпечення прибуткової роботи групи підприємств „Промприлад” і збільшення обсягу доходу від виробництва групи підприємств „Промприлад” не менше ніж на 10 відсотків.

Цілі господарської діяльності:

- розробка графіків про обсяги потрібних інвестицій і джерел надходження інвестицій;

- диверсифікація продукції та ринків, збільшення поставок на зовнішній ринок;

- створення повноцінного електронного виробництва, що за обсягом дорівнює виробництву нових лічильників газу, вертикально інтегрованої системи комп’ютерного обліку;

- залучення кваліфікованих сучасних кадрів, яким повинен бути запропонований соціальний пакет, складовою якого є внески до недержавного пенсійного фонду.

До складу групи підприємств ВАТ «Промприлад» входять дочірні підприємства: ДП «Промекс» (виробництво фільтрів газу), ДП ОСК «Електрон» (надання платних спортивних послуг), ДП «Промприлад - Центр» (купівля та продаж готової продукції, виготовленої ВАТ «Промприлад»), а також товариства з обмеженою відповідальністю: ТОВ «Промприлад-Збут» (реалізація продукції, виготовленої ВАТ «Промприлад»), ТОВ «Промприлад-КТВ» (забезпечення підприємств і підрозділів заводу конкурентноспроможними розробками, підтримання технологічного рівня,

надання послуг підприємствам, населенню і підрозділам заводу).

Матеріально-технічна та метрологічна база ВАТ "Промприлад", великий досвід виготовлення засобів вимірювання та наявність кваліфікованих кадрів дозволяють виробляти сучасні прилади та освоювати їх нові зразки.

В наш час поставка лічильників газу здійснюється в країни СНГ.

На даному етапі частка експортної продукції складає 20% від загального обсягу виробництва..

Багаторічний досвід виготовлення промислових газових лічильників дозволив за короткий час, спільно з інженерно-впровадницькою фірмою "Темпо", розробити і вперше на Україні з 1993 р. розпочато серійний випуск побутових газових лічильників ротаційного типу РЛ-4, РЛ-6, які є найменшими за розмірами : габарити лічильника 100x100x170. Для його виготовлення використовуються матеріали, які в достатній кількості є на Україні.

Для метрологічного забезпечення виробництва та перевірки лічильників


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Організація та ефективність матеріальної підготовки виробництва на одному з основних виробників м’ясної промисловості Івано-Франківської області - ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат». - Курсова робота - 32 Стр.
Планування заходiв пiдвищення продуктивностi працi на пiдприємствi (на прикладі ВАТ "Iвано-Франкiвський м’ясокомбiнат") - Курсова робота - 29 Стр.
Техніко-економічний розрахунок електропостачання ТзОВ «Галпласт» - Курсова робота - 14 Стр.
Роль собівартості у підвищенні ефективності виробництва в ринкових умовах економіки на підприємстві ТОВ «Альфа» - Курсова робота - 26 Стр.
Систем матеріальної підготовки виробництва на підприємстві (на прикладі НГВУ “Долинанафтогаз”) - Курсова робота - 34 Стр.
Стратегія управління доходами торгівельного підприємства - Курсова робота - 40 Стр.
Фінансова та господарська діяльність оптового торгівельного підприємства (на прикладі ТзОВ “Фенікс”) - Курсова робота - 80 Стр.