У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Відкрите акціонерне товариство "Івано-Франківський птахокомбінат" засноване регіональним відділенням фонду державного майна України по Івано-Франківський області шляхом перетворення державного підприємства "Івано-Франківський птахокомбінат" у відкрите ак

Курсова робота

Організація та ефективність матеріальної підготовки виробництва на одному з основних виробників м’ясної промисловості Івано-Франківської області - ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат».

Зміст

Вступ……………………………………………………………………………………4

1. Загальна характеристика ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат»……………….6

1.1 Задачі підприємства, характеристика продукції…………………………………....6

1.2 Організаційна та виробнича структура……………………………………………..7

1.3 Матеріально-технічна база підприємства………………………………………….11

2. Методичні основи виконання проекту……………………………………………....12

2.1 Визначення, склад і основні етапи матеріальної підготовки виробництва……….12

2.2 Основні показника раціональної організації виробництва на підприємстві……...14

2.3 Характеристика показників для оцінки рівня матеріальної підготовки виробництва на підприємстві………………………………………………………21

2.4 Методика планування та аналізу показників підприємства…………………23

3. Аналіз організації і ефективності підготовки виробництва на підприємстві ВАТ “Івано-Франківський птахокомбінат”……………………………………………..26

3.1. Аналіз основних техніко-економічних показників………………………...26

3.2 Аналіз та оцінка загальних показників організації виробництва на підприємстві…………………………………………………………………………29

3.3 Аналіз та оцінка рівня матеріальної підготовки……………………………...33

4. Заходи удосконалення елементів виробництва на підприємстві ВАТ “Івано-Франківський птахокомбінат”……………………………………………………..41

4.1 Впровадження технології підвищення продуктивності праці шляхом введення в експлуатацію нового обладнання по розробці, обвалюванню і сортуванню м’яса…………………………………………………………………...41

4.2 Зміна постачальника та умов постачання жиру технічного…………………43

4.3 Захід по суміщенню професій та удосконаленню використання фонду оплати праці…………………………………………………………………..……..45

Висновки……………………………………………………………………………47

Список використаної літератури………………………………………………..49

Вступ

В умовах формування та розвитку ринкових відносин центр господарської діяльності зміщується до первинної ланки економічної системи – підприємства. Воно, будучи складною виробничо-господарською системою, здійснює різноманітні види діяльності. Виробнича діяльність підприємства, її організація та оперативне регулювання в часі та просторі являється найскладнішим і найбільшим за обсягом і вирішенням організаційно-технічним завданням.

Одним з найважливіших завдань ефективного розвитку виробництва є його своєчасна і всестороння підготовка, що являється комплексом взаємопов'язаних заходів по створенню нової продукції, розроб-ці і освоєнню нової техніки, технології і організації виробництва.

Матеріальна підготовка включає забезпечення підприєм-ства (виробництва, цеху) необхідними матеріальними та енергетичними ресурсами (сировиною), підготовку складських приміщень і транспортного обслуговування відповідно до потреб, розробку системи організації зберігання, облік та реалізацію готової продукції, матеріально-технічне постачання. В ході матеріальної підготовки визначають витратні кое-фіцієнти по сировині, матеріалах, паливу та енергії з ура-хуванням передового досвіду економного використання ресурсів, а також коефіцієнтів, які застосовуються на під-приємстві. Тому витратні коефіцієнти поділяють на теоретичні, які визначаються розрахунковим шляхом, та виробничі, які фактично досягнуті. Розрахункові коефіцієнти мають бути прогресивними, науково обґрунтованими, тобто враховувати досягнення передових виробництв. Фактичні коефіцієнти, як правило, нижчі від планових або розрахункових у результаті використання раціоналізаторських пропозицій, проведення заходів щодо економії та бережливості.

У даному курсовому проекті досліджуватиметься рівень організації та ефективності матеріальної підготовки виробництва на одному з основних виробників м’ясної промисловості Івано-Франківської області - ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат».

Перед м’ясопереробною галуззю України стоїть ряд важливих невирішених проблем. Основним завданням можна назвати забезпечення українського споживача недорогою, якісною і смачною м’ясною продукцією. А для здійснення цього завдання у виробника повинна бути якнайкраще організована система матеріальної підготовки виробництва.

1. Загальна характеристика ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат»

1.1 Задачі підприємства, характеристика продукції

Відкрите акціонерне товариство "Івано-Франківський птахокомбінат" засноване регіональним відділенням фонду державного майна України по Івано-Франківський області шляхом перетворення державного підприємства "Івано-Франківський птахокомбінат" у відкрите акціонерне товариство відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України "Про порядок перетворення в процесі приватизації державних підприємств у відкриті акціонерні товариства" №15766?ХII від 19.09.1991р., "Про приватизацію майна державних підприємств" №2163?ХII від 04.03.1992р., Декрету Кабінету Міністрів України "Про особливість приватизації майна в агропромисловому комплексі" від 17.05.1993р. № 51-93. Як відкрите акціонерне товариство зареєстроване 14.07.1994 року розпорядженням Івано-Франківського міськвиконкому №204-р.

АТ "Івано-Франківський птахокомбінат" заснований ще в 1945 році. З серпня 2001 року ТМ "КАРО".

Основним видом діяльності підприємства є заготівля і переробка великої рогатої худоби, свиней та виробництво м'ясопродукції, ковбасних виробів, м'ясних напівфабрикатів.

Місією підприємства є задоволення потреб населення високоякісними екологічно-чистими м'ясопродуктами і ковбасними виробами ТМ "КАРО".

ВАТ "Івано-Франківський птахокомбінат" займає 5,6 га. ВАТ "Івано-Франківський птахокомбінат" ТМ КАРО виробляє понад 116 найменувань харчової технічної продукції.

В асортименті ТМ "КАРО" значне місце займають варені ковбасні вироби, сосиски-сардельки, ковбасні вироби підкопчені, варено-копчені, копченості, не фондові ковбаси. Великий обсяг товарообороту становить реалізація мороженого м'яса: яловичина морожена I та II кат., яловичина жилована в блоках в/г, 1гат., 2гат., а також субпродуктів I кат. і II кат., жирів харчових, продукції шкірзасолювального цеху-шкури ВРХ, волос-коровняк.

ВАТ "Івано-Франківський птахокомбінат" займається переробкою великої рогатої худоби, коней, свиней.

Основною сировиною для виробництва продукції є ВРХ, свині, коні.

1.2 Організаційна та виробнича структура

Підприємство як складна виробнича система має виробничу та організаційну диференціацію, що виражається в поділі його на виробничі, обслуговуючі підрозділи та апарат управління з певною функціональною структурою.

ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат» очолює голова правління Чорнописький Б.П. Йому підпорядковуються перший заступник по заготівлі, комерційний директор і головний бухгалтер.

Перший заступник голови правління здійснює виробничо-технічне і господарське керівництво підприємством, забезпечує розвиток НТП, впровадження прогресивних видів обладнання, передового досвіду з метою досягнення найкращих результатів у випуску якісної продукції та послуг при найменших затратах.

Перший заступник по заготівлі керує цехами, енерго-механічною дільницею та автотранспортною дільницею.

Комерційний директор розробляє та здійснює господарсько-фінансову політику підприємства, організовує проведення виставок та презентацій з метою реклами продукції, забезпечує збут продукції з метою отримання прибутку, здійснює матеріально-технічне забезпечення ВАТ.

Заступник голови з комерційних питань контролює відділ постачання та збуту.

Відділ постачання спеціалізується постачанні продукції та сировини, укладаннями договорів з постачальниками.

Відділ збуту займається реалізацією продукції на ринок.

Головному бухгалтеру підпорядковується бухгалтерія та фінансово-економічний відділ.

Бухгалтерія самостійно складає або приймає до обліку первинні документи, систематизує інформацію, готує проміжні документи для обліку господарських операцій та


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Планування заходiв пiдвищення продуктивностi працi на пiдприємствi (на прикладі ВАТ "Iвано-Франкiвський м’ясокомбiнат") - Курсова робота - 29 Стр.
Техніко-економічний розрахунок електропостачання ТзОВ «Галпласт» - Курсова робота - 14 Стр.
Роль собівартості у підвищенні ефективності виробництва в ринкових умовах економіки на підприємстві ТОВ «Альфа» - Курсова робота - 26 Стр.
Систем матеріальної підготовки виробництва на підприємстві (на прикладі НГВУ “Долинанафтогаз”) - Курсова робота - 34 Стр.
Стратегія управління доходами торгівельного підприємства - Курсова робота - 40 Стр.
Фінансова та господарська діяльність оптового торгівельного підприємства (на прикладі ТзОВ “Фенікс”) - Курсова робота - 80 Стр.
Засоби поліпшення фінансово-господарського стану підприємства (на прикладі ВАТ “ Чексіл”) - Курсова робота - 18 Стр.