У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Реферат на тему:

Декоративний догляд за нігтями

і шкірою рук.

Декоративний догляд за нігтями і шкірою рик включає їх покриття декоративними лаками, виконання художнього розпису, нарощування нігтів за допомогою штучних матеріалів, а також маскувальний макіяж шкіри рук і ніг.

Естетично виглядають нігті однакової довжини. Якщо ж один ніготь коротший, то інші вкорочують або довжину коректують при-клеюванням тіпси (штучний ніготь) наприкінці манікюру. При над-риві вільного краю довгий ніготь можна зберегти за допомогою спеціальних засобів.

Нігті покривають лаком так: на ніготь наносять основу, потім лак і закріплювач лаку. Професійно лак накладають трьома маз-ками — один посередині і по одному з кожного боку. При такій технології поверхня стає рівною. При довгих нігтях усі препарати наносять на кінчик нігтя, поступово наближуючись до основи. Для прискорювання висихання лаку застосовують спеціальне по-криття.

При виборі кольору лаку враховують форму кистей і пальців, стиль і колір одягу, а також життєву ситуацію (урочиста подія, відпочинок на морі та ін.). До довгих елегантних пальців підійдуть усі відтінки лаку, включаючи яскравий червоний, червоно-коричне-вий і бургундський; до коротких — світлі й бежеві відтінки. Світлі відтінки лаку рекомендуються і для широких нігтів, які можна «звузити», не пофарбувавши тонкі смужки з обох сторін кожного нігтя.

Техніка покриття нігтів лаком при виконанні французького манікюру дещо складна, але проста у виконанні. Для цього потрібні лак білого кольору, прозоре покриття і паперові тіпси. Ніготь по-кривають базовим покриттям, дають йому висохнути, потім рівно і щільно наклеюють тіпси, залишаючи не покритими лише вільні краї нігтів, їх фарбують білим лаком, знімають тіпси, і, трохи підсу-шивши, покривають нігті основним покриттям: бежевим, світлим рожевим або прозорим.

Процедура нарощування нігтів досить складна й потребує пев-них навичок. Суть її зводиться до формування штучної нігтьової пластини із сучасних полімерних матеріалів. Існує багато способів нарощування нігтів: наклеювання типе або моделювання нігтів за допомогою двокомпонентних самоствердіваючих систем (порош-ковий, порцелянові методи з використанням клей-пудри). Нігті нарощують із застосуванням шовкової стрічки, однорідних гелів, за допомогою трикомпонентних моделюючих покриттів, на основі смол із використанням типе і різних форм.

Штучні нігті з'явилися у 20-х роках XX ст. і швидко ввійшли у моду з легкої руки Марлен Дітріх. Ці перші штучні нігті були папе-ровими. Оскільки вони були неміцними, то й носити їх можна було зовсім недовго. На зміну паперовим прийшли пластикові нігті — надійніші, зручніші та красивіші. Відтоді відбувається постійне вдосконаленням штучних нігтів.

Безпечним для натуральних нігтів, а згодом і найпопулярнішим визнано метод, презентація якого відбулася в 1985 р. у Німеччині. В основі цього методу є подовження нігтів за допомогою типсів або ж спеціального гелю. Після на поверхню нарощених нігтів наносять спеціальний еластичний шар, який застигає під дією спеціальної лампи. Цю методику фахівці запозичили в зубних техніків.

Друга дуже популярна технологія - це використання акрилово-го порошку, який також використовували стоматологи при пломбу-ванні зубів. У 1981 р. його почали використовувати для створення штучно нарощених нігтів.

Нарощений — це ніготь, штучно подовжений за допомогою спеціального матеріалу. Матеріал дозволяє моделювати будь-яку форму та розмір нігтя. Для цього використовують гелієву або акри-лову системи, які забезпечують професійне моделювання нігтів. Відрізняються системи тим, що полімеризація (процес твердіння матеріалу) відбувається різними способами. У більшості випадків гель твердіє під впливом ультрафіолетового проміння, акрил — у результаті хімічної реакції мономеру та пудри. Тому ці системи потребують різних технологій нарощування нігтів.

Моделювання акрилових френч-нігтів. В акриловій системі (як і в гелієвій) найбільшого поширення набули дві технології моделювання нігтів: за допомогою типе і на формах.

Крокова технологія моделювання френч-нігтів за допомо-гою типе передбачає такі основні кроки:

1-й крок. Дезінфекція рук клієнта і майстра, очищення нігтів І змивання лаку;

2-й крок. Підготовка нігтьової пластини: відсунути кутикулу і рухами у напрямі зростання нігтя запиляти вільний край та нігтьову пластину. При цьому необхідно слідкувати, щоб на поверхні нігтя не залишалося глянцевих і гладеньких ділянок. Нігті запилюють малоабразивною пилкою, наприклад, абразивністю у 180 грн., що запобігає глибоким порізам нігтя;

3-й крок. Обробка нігтів спеціальним пре-паратом, який виконує функцію дегідратації (підсушування) нігтя (рис. 13.19). У цьому разі потрібно використовува-ти тільки професійні речовини, бо вони роз-роблені таким чином, що діють на верхні шари нігтя.

На сучасному ринку Існує безліч систем моде-лювання нігтів і багато речовин, які виконують одну й ту саму функцію;

4-й крок. Тільки після обробки та зневоднення верхніх шарів на ніготь можна наклеїти типсу. При цьому не слід забувати, що типса виконує функцію майданчика І форми майбутнього нігтя. Отже, типси не слід розглядати як допоміжний закріплювальний матеріал у процесі нарощування нігтів.

Перед накладанням типси рекомендується скоротити її кон-тактну зону так, щоб не перекрити більшу частину нігтя. Типсу не-обхідно клеїти тільки на кінець натуральної пластини, залишаючи ніготь відкритим для подальших маніпуляцій. Накладають типсу під кутом 45°, повторюючи натуральну лінію арки нігтя. Після цього типсу необхідно підпиляти, забезпечуючи плавний пе-рехід між натуральним і штучним нігтем. Загалом ніготь має бути матовим та очищеним від пилу;

5-й крок. Якщо здійснюється акрилове нарощування, то перед нанесенням акрилу ніготь об-робляється спеціальною речо-виною, яка зчеплює акрил з на-туральним нігтем (рис. 13.22). Переважно для цього викорис-товують метакрилову кислоту як самостійний препарат або як компонент іншої речовини. Сис-теми, де метакрилова кислота є компонентом, називають безпраймеровими системами моде-лювання нігтів.

Препарат слід наносити у невеликій кількості тільки на нату-ральну пластину,


Сторінки: 1 2 3