У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





РЕФЕРАТ:

на тему:

Жіночий, чоловічий та дитячий манікюр

1. Жіночий манікюр

Анатомічне у шкірі рук майже немає сальних залоз; долоні покриті товстішим роговим шаром. У шкірі долонь є багато потових залоз. Крім того, вона і особливо пальці дуже чутливі, тому що мають значну кількість нервових закінчень.

Гігієнічний догляд за шкірою рук і нігтями включає такі про-цедури: ванночки, ексфоліацію, масаж, холодні та зігріваючі ком-преси, маски, дарсонвалізацію, іонофорез із різними препаратами, парафіно- і мікротокову терапію, манікюр.

Манікюр поєднує ванночки, власне манікюр і масаж. Залежно від стану шкіри рук і нігтьових пластин, ці процедури можуть вико-нуватися окремо або в комплексі.

Перед кожною із процедур догляду за руками необхідно провести підготовчу процедуру очищення, або ексфоліацію. Оскільки шкіра, ретельно очищена від змертвілих клітин рогово-го шару, активно реагує на зволоження та живлення ексфоліацію виконують за допомогою кремів, скрабів, пілінгів, сполук із гідрокислотами.

Засіб наносять на шкіру, витримують певний час (за інструк-цією) та змивають теплою водою за допомогою губки. Потім на оброблену шкіру наносять живильний крем.

(Манікюр є найпопулярнішою гігієнічною процедурою з догляду за руками. Існує декілька видів сучасного манікюру, які визначають за основними способами технології: за способом розм'якшення кутикули — «сухий» чи «мокрий»; за способом видалення — обріза-ний чи необрізаний. Його також розподіляють на класичний, євро-пейський, апаратний, декоративний французький та манікюр із пемзою.

Техніка класичного традиційного манікюру включає розпарюван-ня нігтів у мильному розчині, обробку нігтьових валиків і видалення кутикули. Класичний обрізний манікюр спрямований на видалення кутикули за допомогою ножиць або щипців. Він вважається небез-печним, оскільки можливі порізи.

«Мокрий» манікюр — звична процедура. Руки занурюють у теплу воду, щоб кутикула стала м'якою і її можна було акуратно обрізати ножицями чи щипцями. Такий манікюр добре пом'якшує шкіру і прекрасно підходить для запущених або покусаних нігтів.

У європейському манікюрі груба шкіра і кутикула видаляються препаратами — керотолітиками, які зумовлюють розчинення та видалення кутикули. При такій техніці манікюру виключається можливість порізів кутикули і вірогідність зараження організму збудниками різних захворювань.

«Гарячий» манікюр — різновид «мокрого». Назва походить від способу розм'якшення кутикули. Руки клієнта обробляють гаря-чим кремоподібним лосьйоном, який розігрівають у спеціальних нагрівачах протягом 15 хв. Руки клієнта обробляють лосьйонами, які містять різні рослинні компоненти: персикову або оливкову олії, вітамін Е та А, ланолін, кераміди, мінеральні добавки. Ці ком-поненти сприяють пом'якшенню кутикули, швидкому росту нігтів, їх насиченню живильними речовинами.

«Гарячий» манікюр застосовують для обробки тонких нігтів, а також для дитячого манікюру. Його рекомендують робити один раз на тиждень. Така процедура дуже доречна у холодну пору року.

Крім того, існують ще декілька поширених видів манікюру:—

апаратний манікюр з'явився відносно недавно та швидко на-був великої популярності. Використовується спеціальний апарат, за допомогою якого обробляється підготовлена кутикула та шкіра навколо нігтя. Така технологія манікюру дозволяє значно скоротити час процедури;—

манікюр із пемзою застосовують тоді, коли клієнт віддає пере-вагу необрізному манікюру. При цьому підготовлену кутикулу нігтя обробляють каменем-пилкою, що складається з окису алюмінію й фарфору. Пемза м'яко та акуратно видаляє огрубілу й суху шкіру, виключаючи порізи і поранення;—

французький манікюр винайшов голова фірми ORLY, яка виробляє засоби для догляду за нігтями. Манікюр цього виду є одним із способів фарбування нігтьових пластинок, який надає ефект натурального здорового нігтя. Це підкреслює яскравий білий лак на вільному краю нігтя, а американський манікюр характери-зується нанесенням на вільний край нігтя білого лаку менш вира-женого відтінку.

Технічно французький манікюр виконують за допомогою таких же інструментів і матеріалів, як і простий. І підготовчий етап такий же, як і у простому манікюрі, але тільки до нанесення лаку. Якщо на нігтях є вм'ятинки, смужки або нерівності, рекомендується нанести базовий прошарок — наповнювач, який надасть нігтям гладенького вигляду після нанесення лаку.

Потім на кінчики нігтів наносять білий лак, починаючи з лівого боку вільного краю нігтя. Рухом по діагоналі до центру вільного краю наносять лак. Потім процес повторюють із правого боку нігтя. Лак по-винен бути нанесеним у формі латинської букви У. На край нігтя можна нанести пряму білу смужку. Лак повинен добре висохнути.

Наступний етап фарбування — це нанесення шару прозорого лаку білого, рожевого, персикового або натурально-го відтінку від основи до вільного краю нігтьової пластинки. На завершальному етапі верхній шар наносять на всю нігтьову пластинку, а також по вільному краю для надання лаку міцності та захи-сту білого кінчика нігтя (рис. 13.5).

За останні роки набув популярності напрям натурального догляду за нігтями. Розроблено декілька спеціальних програм манікюру:

Французький манікюр—

міні-манікюр включає ванночки для рук, по росту кутикули, формування вільного краю нігтьової пластинки та нанесення покриття;—

базисний манікюр поєднує всі етани міні-манікюру та проце-дури з догляду за шкірою рук (масаж кистей, обгортання тощо);—

манікюр «де люкс», або SPA-манікюр — це комплекс процедур, які супроводжуються відлущуванням, регенерацією, зволоженням та захистом. Цей манікюр е базовим у поєднанні з парафіновими ван-ночками, масляними обгортаннями, масками, масажем передпліччя, апаратними методами тощо. Процедура SPA-манікюру найбезпечні-ша та найефективніша. Це новий рівень розвитку нігтьового сервісу.

Процедура проведення класичного обрізаного манікюру:

Підготовка нігтів і рук. Необхідно продезінфікувати шкіру рук і нігті спеціальними препаратами.

2. Розм'якшення шкіри навколо нігтя з використанням спеціаль-ної ванночки. Руки занурюють у теплу воду із спеціальними речови-нами для розм'якшення та зволоження кутикули. Такі речовини мають антисептичні й протигрибкові властивості.

3. Обробка кутикули й ніг-тів. Відсуваємо кутикулу та акуратно прибираємо птеригій (клітини кутикули, що відмерли) спеціальною


Сторінки: 1 2 3 4