У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Corel DRAW
33



Тема: РОЗРАХУНОК ОПТИМАЛЬНОГО ДІАМЕТРА ТРУБ ПРИ БУРІННІ СВЕРДЛОВИНИ

Зміст

Вступ.

Загальні відомості про Corel DRAW

Теоритича частина.

Структура вікна. Запуск програми.

Інструменти для роботи з векторною графікою

Створення і відкриття документів

Збереження і закриття документу

Зміна параметрів документу

Розрахунково пояснювальна частина

Поняття текстового редактору Word

Редагування тексту

Створення і відкриття документів

Додаткові можливості створення та форматування документу

Об’єкти в текстовому документі

Технічні обслуговування

Формати збереження документів

Друк документів

Практична частина

Охорона праці

Техніка безпеки при роботі з ПК

Санітарні вимоги

Організація робочого місця

Безпечні умови праці

Висновок

Список літератури

1.Вступ

1.1.Загальні відомості про CorelDRAW

Навіть поверхневий аналіз усього однієї з областей людської діяльності (а саме - розробки засобів і форм взаємодії людини й комп'ютерних програм) дозволяє з повною впевненістю затверджувати: найбільш ефективним і зручним для сприйняття видом інформації була, є й у доступному для огляду майбутньому буде інформація графічна. Той факт, що no-сьогоденню широке впровадження комп'ютерів у професійну діяльність фахівців, що не вважають себе «комп’ютерщиками», стало можливо тільки після фактичної уніфікації графічного інтерфейсу, заперечити дуже важко. Причина проста, і вона криється в особливостях людської психіки й фізіології. У силу цих особливостей розглянуті зображення дуже швидко аналізуються, моментально асоціюються з образами, що накопичують у плин всього життя, і розпізнаються. Швидкість такого розпізнавання й асоціювання набагато вище, ніж при аналізі-інформації, що надходить, наприклад, по слуховому інформаційному каналі. І кількість асоціацій, викликуваних зображеннями, набагато більше - досить згадати всім відому дитячу гру, у якій учасники намагаються визначити, на що схоже та або інша хмара. Ні зі звуками, ні з дотикальними відчуттями так не грають. Через этого один рекламний плакат із зображенням, що легко викликає потрібної асоціації (іноді навіть підсвідомі!), впливає на глядача сильніше, ніж багато рядків оголошення (які глядача ще треба якось змусити прочитати або послухати!).

Будь-які обсяги інформації людина краще засвоює, коли вона надходить через канал зору - згадаєте, адже й вам у дитинстві більше подобалися книжки з картинками. Більші обсяги інформації іноді просто неможливо сприйняти в інших формах - зрівняєте таблицю, у якій зазначений курс акцій якоїсь компанії по днях року, з побудованим на її основі графіком. За графіком тенденції зміни курсу видні моментально, а щоб уловити їх з таблиці, потрібен час і навичка.

Тому частка графічних даних у професійній діяльності будь-якого роду неухильно росте. Отже, потрібні й засобу для роботи із зображеннями, і фахівці, що вміють грамотно працювати із цими засобами. Попит завжди породжує пропозиція, і сьогодні ринок програмних засобів, призначених для автоматизації роботи із графічними зображеннями, дуже широкий і різноманітний. Але в ньому є свої лідери. Лінія програмних продуктів канадської фірми Corel, що носить назву CorelDRAW, безумовно, виявляє, ся одним з таких лідерів.

Користувальницький інтерфейс CorelDRAW побудований дуже раціонально, з високим ступенем уніфікації й послідовним проведенням простої ідеї: якщо користувачеві не потрібні ті або інші засоби й можливості програми, він може не затрачати час і зусилля на їхнє вивчення. Це робить програму досить привабливої в якості першого програмного засобу для, що приступають до вивчення машинної графіки в цілому або векторній графіці зокрема.

Зусилля, витрачені на вивчення цього програмного засобу, окупляться багаторазово при практичній роботі. Однак вивчати прийоми роботи з CorelDRAW 11 по офіційному керівництву досить складно. Це обумовлено наступними причинами:

Про більший обсяг керівництва, що відбиває широкі можливості програми, але одночасно утрудняє пошук істотної для починаючого користувача інформації;

Про орієнтацію на опис всіх можливостей програми, а не на рішення практичних завдань, що виникають при роботі над будь-яким художнім проектом.

CorelDRAW 10 дозволяє обробляти найрізноманітнішу інформацію, представляє в документі у вигляді векторних і растрових об'єктів, блоківзвичайного й художнього тексту, об'єктів OLE (смороду створюються в інших додатках), а також об'єктів Інтернету (використаються при електронної

публікації).

Програма надає користувачеві можливість роботи із багатосторінковими

ными документами, для яких допускається форматування окремих сторінок, їхня нумерація, а також компонування на друкованих аркушах, що характерно для звичайних видавничих програм. Вона дозволяє формувати електронні взірці розроблювальних документів для їхньої публікації в Інтернеті або на компакт-дисках.

По широті функціональних можливостей CorelDRAW 10 набагато перевершує будь-які інші існуючі графічні й видавничі програми. Вона може робити багато чого з того, що доступно різним програмам векторної і растрової графіки, текстовим редакторам, а також програмам верстки друкованих й електронних документів.

CorelDRAW 10 має зручність і простотою експлуатації, гнучкістю й широтою діапазону настроювання настановних параметрів. Довідкова система програми надає користувачеві всю необхідну інформацію, як по його запитам, так й у контекстному режимі.

У програмі застосований сучасний інтерфейс плоского типу, що характеризується тим, що інструменти, що перебувають на різних панелях, відображаються у вигляді звичайних плоских малюнків, а виділення одного з них відбувається тільки при установці на ньому покажчика. У число робочих інструментів програми входить ціла група інтерактивних інструментів, з якими дуже зручно працювати завдяки розташуванню елементів керування параметрами інструмента поруч із оброблюваним об'єктом. Конструкція що перебудовує панелі властивостей, призначеної для настроювання параметрів виконуваної операції, доведена до досконалості, а кількість інших панелей інструментів зведено до мінімуму.

Настановні параметри CorelDRAW 12 можуть бути настроєні й збережені у файлі як новий зразок користувальницького інтерфейсу. Це позволяє створювати будь-яка кількість таких інтерфейсів і застосовувати їх у залежності від розв'язуваних завдань або схильностей користувачів програми. Передбачено можливість імпорту й експорту зразків інтерфейсів CorelDRAW 10, що дозволяє обмінюватися ними між користувачами, що працюють на різних особистих комп'ютерах.

2.Теоретична частина

2.1.Структура вікна. Запуск програми.

Запуск CorelDRAW 11 виконується


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10