У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





«Токійська науково-дослідна лабораторія»

Історія компанії SONY почалася в травні 1946 року, коли талановитий підприємець Акио Маріта і молодий інженер Масару Ібука відкрили в Токіо невелику майстерню радіодеталей. «Токійська науково-дослідна лабораторія», як назвали своє підприємство компаньйони, перший час випускала пристосування, що рідко знаходили свого покупця. Першим успіхом компанії стала розробка і серійний випуск короткохвильових приставок до радіоприймачів.
Акио Маріта із самого початку прагнув будувати стратегію розвитку компанії на виробництві найсучасніших, технологічніших і затребуваних товарів. Силами інженерів майстерні проводилися численні дослідження, а результати і відкриття з ходу упроваджували у виробництво. Так в 1951 році був створений перший японський касетний магнітофон, а в 1957 році - транзистор, що багато в чому визначив подальший розвиток японської радіоелектроніки.

SONY - світовий бренд

Акио Маріта і Масару Ібука усвідомлювали можливість виходу на світовий ринок і прагнули до цього всіма силами. Роблячи кроки до здійснення своєї мрії, компаньйони приділяли велике значення іміджу компанії. Застарілу назву корпорації поміняли на просте і SONY (sonus - «звук», sonny - «син», sunny - «сонячний»), що запам'ятовувалося, новим виробам стали давати звучні імена.
По-справжньому вдалим винаходом став створений в 1957 році перший японський транзисторний радіоприймач. Транзисторні радіоприймачі багато в чому перевершили лампові - вони були компактними і краще ловили сигнал. Масовий випуск новинки почався вже під маркою SONY. З того часу починається історія компанії як всесвітньо відомого виробника самих різних аудіопристроїв.
SONY - одна з перших японських корпорацій, що здійснили прорив на світовий ринок. Інноваційні проекти, задумані Акио Марітой, часто викликали недовір'я навіть серед співробітників компанії, суперечили маркетинговим дослідженням ринку. Але талановитий менеджер цілком узяв на себе працю по просуванню продукції, створенню світового іміджу компанії. Акио не вірив негативним результатам досліджень, переконував колег в перспективності інноваційних розробок. Він вважав, що пропозицію народжує попит, і корпорація SONY повинна стати творцем самих унікальних і неповторних пропозицій.
Наполягаючи на реалізації найостанніших ідей, Акио Маріта у результаті добивався приголомшуючих результатів. Дивовижними виглядають історії першого настільного калькулятора, створеного SONY в 1964 році, системи кольорового телебачення «Тринітрон» (1968), побутової відеокамери (1980). При створенні всесвітньо відомого аудіоплеєра Walkman в 1979 році, він один у всій компанії вірив в успішність проекту і вимагав його здійснення. У результаті було продано більше 100 мільйонів аудіоплеєрів. Це стало приголомшливим прикладом просування нових, невідомих споживачам товарів. Історія SONY - це історія геніальних винаходів, ризикованих маркетингових рішень і грандіозного успіху.

SONY

Система менеджменту - основа успіху

Що стала до сімдесятих років найбільшою світовою компанією по виробництву аудіо- і відеотехніки, SONY мала величезний штат співробітників. Управління такою організацією - нелегка справа. Щоб забезпечити плідну роботу багатотисячного колективу, необхідна чітка, організована система менеджменту, регулююча взаємодію між різними відділами. Керівники компанією розділили всю структуру на три умовні групи - бізнес-група, проектна група і база наукових знань. Виконуючи різні функції, ці групи підтримують один одного, добиваються потрібного результату.

Інноваційна стратегія SONY

Нинішні керівники корпорації багато в чому продовжили курс Акио Маріта. Фінансуючи масштабні наукові дослідження, керівники SONY створюють фундамент для створення все нових і нових оригінальних товарів. Компанія заохочує винахідницьку діяльність своїх інженерів, звертає увагу навіть на проекти, що не окупаються. Такий підхід дозволяє не тільки використовувати накопичений досвід, але і на декілька років вперед забезпечує компанію унікальними ідеями, здійснення яких в даний момент неможливе.
Жорстка конкуренція на ринку побутової техніки і електронних розважальних систем виправдовує інноваційну стратегію SONY . Компанія завжди знаходить, чим зацікавити покупців у всьому світі. В кінці XX сторіччя компанія презентувала на ринку цілий ряд інноваційних розробок, що стали світовою сенсацією - цифрову фотокамеру в 1997, телевізор з плоским екраном в 1998 році. Вже декілька десятиліть SONY - найвідоміша японська корпорація. І впродовж всього цього часу SONY залишається світовим лідером по виробництву якісною, доступною, надійною аудіо і відео техніки.
Like no other («Як ніхто інший») - девіз компанії, і SONY ще не раз зможе здивувати покупців.

Історія Sony починається відразу після закінчення Другої Світової війни, коли у вересні 1945 року Масару Ібука (Masaru Ibuka) повернувся в Токіо. Спершу, Масару і його однодумці зняли третій поверх в торговому центрі. Офіс Ібуки був маленький, без вікон, із слабким освітленням - єдиної лампочки. Крім того, вся будівля торгового центру була поцяткована глибокими тріщинами від численних нальотів авіації союзників. Незабаром в новий офіс було привезено устаткування із заводу в Сузаки. Вже в жовтні Ібука і його партнери відкрили новий підрозділ, назване "Tokyo Tsushin Kenkyujo" або "Tokyo Telecommunications Research Institute".
Не дивлячись на грандіозне бажання працювати ніхто не знав, що саме і як потрібно робити. Як це не дивно, але тоді Японія знаходилася на задвірках технологічного миру. Вивчаючи ринок, Ібука прийшов до висновку, що японці жадають інформації, особливо міжнародної. Ібука вирішив, що єдиний шанс на успіх - це налагодити виробництво спеціальних адаптерів, готових перетворити застарілі радіоприймачі на суперприймачі, здатні приймати всі типи хвиль. Помірний успіх нового пристрою, дозволив двом старим приятелям Ібука і Акио Моріта (Akio Morita) знов об'єднати свої сили. Моріта


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7