У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





РЕФЕРАТ

на тему:

Вироби з тресованого волосся. Виготовлення шиньйонів. Виготовлення штучних вій.

До виробів із тресованого волосся належать перуки, шиньйони, коси, вії.

1. Виготовлення шиньйонів

Шиньйони бувають різними як за формою основи та розмірами, так і за довжиною волосся, а також за конструктивними особливос-тями побудови. Шиньйони на монтюрі виготовляють методом тамбурування або тресування, а без монтюра — лише методом тресування.

Найрізноманітнішими за формою є шиньйони на монтюрі, який дозволяє виготовити й отримати шиньйон із заданою формою основи (рис. 12.13).

Надати шиньйону складної форми без монтюра важко, а інколи неможливо тому, що для збереження складної форми виробу необ-хідна жорсткість ділянок тресу й основи шиньйону.

Монтюр виготовляють з бавовня-ного тюлю та синтетичних сіток різних видів. Після визначення форми монтю-ра його контури наносять на дерев'яну головку-форму на тій ділянці, де пла-нується носити шиньйон. Складену вдвічі сітку вирізають на 1 см більше нанесеного контуру й натягують за його межі, закріплюючи штифтами. За необхідності на основі закладають дві або чотири виточки. Для збереження форми монтюр за контуром обшивають тасьмою. Одну або дві смужки тасьми прокладають також упоперек або вздовж монтюра. Зшивають його вруч-ну або на машинці. Залежно від розмі-рів шиньйону на його виготовлення потрібно 200-400 см тресу. Трес в один оберт, як більш тонкий та частий, вико-ристовується для зовнішнього оформ-лення виробу й називається покриш-кою. Довжина покришки залежить від розміру шиньйону плюс 2-3 см. Решту тресу виконують у два оберти.

Трес нашивають на монтюр на допоміжній формі або без неї. Пришивання на формі починають від центра й викладають трес гвинтоподібно. Останній ряд виконують із покришки. Для зруч-ності кріплення шиньйону виконують чотири петлі на однаковій відстані.

Шиньйони без монтюра зшивають щільно, ряд до ряду (проти годинникової стрілки), починаючи з центра шиньйону. Кожний стібок закріплюють петлею для більшої міцності шиньйону. Закінчується зшивання покришкою.

Шиньйон без монтюра з отвором в основі для протягування волосся зшивають, утворюючи кільце з тресу «у два оберти». Не від-риваючи нитки, обшивають нею вільну ділянку тресу завдовжки 4 см і на відстані 1,5-2 см по колу прикріплюють до кільця з утворенням петлі. По колу слід зробити 5-6 таких петель. Другий і наступ-ний ряди петель розташовують у шаховому порядку.

Рис. 12.13. Шиньйон з монтюром

Шиньйон закінчують зшивати покришкою із закріпленням нитками середини кожної петлі останнього кола (рис. 12.14 а).

При зшиванні шиньйону без монтюра овальної або продовгува-тої форми потрібно відміряти від кінця тресу, виконаного у два оберти, 12-14 см. Далі по тресу відміряють 4 см, а по основі — 1,5 см. Визначені на основі та тресі точки з'єднують нитками. Для цього згинають трес, щоб головки волосся були спрямовані всередину, а вказані точки збіглися. Трес та основу зшивають з утворенням петлі. Таким чином нашивають петлі першого ряду вздовж усієї основи. Другий і всі наступні ряди пришивають у шаховому порядку. Новоутворену петлю скріплюють із серединою петлі попереднього ряду. Шиньйон закінчують зшивати тресом в один оберт (рис. 12.14 б).

За такою технікою можна створити основу шиньйону будь-якої форми (рис. 12.14 б).

 

б в

Рис. 12.14 Шиньйон без монтюра з отвором

Виготовлений шиньйон закріплюють на формі, що імітує голову, підрівнюють волосся ножицями. Для надання волоссю більш при-родного вигляду його кінці філірують бритвою. Шиньйон викорис-товують за призначенням, оформлюють його в зачіску вже на голові.

2. Зачіски з використанням шиньйонів.

Зачіска «пучок»:

1. Власне волосся розчісують, збирають на маківці у хвіст, прикріплюють до нього шиньйон;

2. Хвіст обмотують навколо місця прикріплення з утворенням високого пучка. Волосся натягують не сильно, щоб не зрушити шиньйон з місця прикріплення.

3. Кінці пасом волосся закріплюють під пучком і зашпилюють. Шпильки заколюють через кожні 2,5 см, щоб зафіксувати пучок на потрібному місці.

4 Зачіску доповнюють декоратив-ним шарфом Довгим шарфом обмо-тують основу пучка, перехрещують кінці спереду, потім зав'язують його на потилиці Кінці шарфа ховають під пучок.

Зачіска «об'ємний хвіст»:

1. Власне волосся розчісують, збирають на маківці у хвіст, за-кріплюють прогумованою тасьмою;

2. Хвіст розділяють навпіл, відтягують обидва пасма в боки, забезпечуючи щільне прилягання волосся до поверхні голови

3. Шиньйон розміщують перед хвостом із власного волосся і за допомогою другої прогумованої тасьми закріплюють його в основі хвоста.

4. Від шиньйону відокремлюють пасмо волосся завширшки 2,5 см і обмотують ним основу хвоста, маскуючи обидві прогумовані тась-ми. Кінець пасма волосся закріп-люють наколкою або шпилькою.

Зачіска із джгутами:

1. На волосся нано-сять гель для укладання;

2. Волосся збирають у хвіст на потилиці;

3. До власного во-лосся прикріплюють шиньйон;

4. Декілька тонких пасом волосся завшир-шки 2 см відділяють згори хвоста. Щільно скручують кожне з них до утворення джгута;

5. Джгути виклада-ють біля основи хвоста, утворюючи декоратив-ний елемент зачіски, за-шпилюють кінці пасом.

Зачіска з косою:

1. Власне волосся збирають у хвіст на потилиці, закріплюють його еластичною стрічкою.

2. До власного волосся прикріплюють шиньйон;

3. Волосся заплітають у косу, залишаючи вільними 5-8 см на кінцях.

4. Основу коси поверх еластичної стрічки маскують декоратив-ним шарфом.

Зачіска з еластичною пов'язкою:

1. Волосся відчісують від обличчя догори і пригладжують доло-нями,

2. На голову одягають широку еластичну пов'язку, досягаючи щільного прилягання волосся до поверхні голови. Ще раз розчісу-ють волосся (рис 12 19 а),

3. Шиньйон пришпилюють до волосся під пов'язкою, перепліта-ють пасма власного волосся з пасмами шиньйону (рис 12 19 б),

4. Акуратно розправляють руками пасма від коренів до кінців, щоб


Сторінки: 1 2