У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Розділ 4

Письмова екзаменаційно – кваліфікаційна робота на тему:

Жіноча вечірня зачіска з волосся середньої довжини для прямокутного типу обличчя

Зміст

Побутове обслуговування населення в умовах ринкової економіки.

Історія і сучасність в перукарському мистецтві. Направлення моди на перукарські види робіт.

Приміщення перукарень. Обладнання виробничих приміщень. Апаратура приміщень.

Жіноча вечірня зачіска з волосся середньоі довжини для прямокутного типу обличчя.

Використання інструментів і пристроїв в перукарській роботі з характеристикою.

Матеріали, які використовують в перукарнях.

Науково – технічний прогрес в перукарському мистецтві.

Охорона праці і безпека життєдіяльності.

Література.

Розділ 4. Виконання вечірньої зачіски з волосся середньої довжини для прямокутного типу обличчя.

Зачіска –це волосся, укладене в певну форму із застосуванням різних видів укладання,

завивки, різноманітних стижок.

У зачісці найяскравіше проявляється подих епохи, вона відтворює національність та расові риси, класову приналежність, соціальний стан у суспільстві, а також ознаки статі та віку. Завдяки зачісці можна підкреслити привабливість обличчя і приховати деякі недоліки.

За призначенням зачіски поділяються на побутові та видовищні.

Побутові зачіски призначені для щоденного носіння. У свою чергу, вони діляться на повсякденні та святкові.

Природа наділює кожну людину індивідуальною зовнішністю.

Класично правильною, ідеальною є овальна форма обличчя. Відхилення від овальної вважається кругла, трикутна, квадратна, прямокутна та інші.

Форма обличчя визначається за висотою обличчя, шириною лоба, шириною вилиць, шириною підборіддя. Прямокутний тип обличчя- це видовжене обличчя з високим, вузьким чолом і довгим підборіддям. Метою роботи перукаря є підкреслення позитивних рис клієнта і маскування недоліків, створення такої зачіски яка би надавала би обличчю овальної форми.

Будь-яка зачіска багато в чому залежить від її силуету і формі. Зміна моди в зачісках вияляється в основному в зміні самого силуету та форми. Це дозволяє підібрати модну зачіску практиктично до будь-якого типу обличчя, змінюючи деталі, з яких вона складається, залежно від індивідуальних особливостей обличчя та фігури.

Зачіска може бути з чілкою чи без неї, симетричною чи асиметричною, із закритими вухами або відкритими, але її силует і форма повинні обов?язково відповідати моді.

При подовженому обличчю не можна відкривати лінію росту волосся, зачісувати волосся догори та назад, робити занадто пишні зачіски, укладати короткі локони на лобі та щоках.

Таке обличчя прикрасить зачіска з бічним проділом, м’якою хвилею на лобі та завитками щоках, що створить враження овальної форми.

Зачіска з довгою чілкою візуально зменшить обличчя. Підходять також короткі стрижки з високим начосом. Вуха краще закривати. Але і з відкритими вухами зачіска добре виглядатиме, якщо з-за них буде видно волосся.

За допомогою зачіски можна менш помітними деякі недоліки обличчя. Так, якщо на лінії підборіддя волосся загнути всередину валиком, то утвориться випукла горизонтальна лінія, яка візуально зменшить довжину обличчя. Добре виглядатиме також легка пишна зачіска, яка обрамляє овал обличчя. Можна виконати прикореневу хімічну завивку.

Необхідно, щоб найширша частина зачіски була розташована на лінії брів і поступово, спускаючись вниз, звужувалась на рівні рота.

Для прямокутного обличчя підійде й спортивна стрижка з розширеними бічними частинами, а великий лоб слід закрити густою та довгою чілкою. Не рекомендується зачіска з довгого прямого волосся з вертикальними лініями, які значно подовжують обличчя.

У кожної людини з будь-яким типом обличчя можуть бути відхилення від ідеальної форми обличчя. Це можуть бути дуже довгий кирпатий ніс або маленький, відстовбурчені вуха, коротка або дуже довга худа шия, великі риси обличчя, низький або високий лоб, лисуватість або залисини. Такі недоліки можна згладити або візуально зменшити за допомогою правильно обраної зачіски. Якщо форма голови приплюснута, а форма потилиці плоска, то такий дефект маскується високою та пишною зачіскою. Можна використовувати шиньйон, накладні пасма.

Побутові святкові зачіски пов’язані з урочистостями в житті людини – випускними вечорами, ювілеями, весіллями. Це нарядні, вечірні зачіски.

Вечірню зачіску можна створити мінімальним набором засобів і прийомів – підготувати волосся миттям шампунем для збільшення об’єму, спреєм для об’єму, завершити укладання лаком сильної фіксації.

Для волосся середньої довжини, можна застосувати нестандартні форми, комбінації з буклів, валиків, пучків, плетіння сіткою, джгутами, косичками. Але в будь-якій зачісці, на будь-якій довжині волосся можна використати не більше як три елементи в зачісці. Створити враження власного середнього волосся, уможливити оригінальні зачіски для урочистостей дозволяють постижерні вироби – шиньйони, ? хвости?, пасма, клеєні прикраси.

Будь-яку зачіску прикрашають декоративні проділи – косі, зигзагоподібні, заколки, інша біжутерія.

Розділ 5. Використання інструментів і пристроїв в перукарській роботі з характеристикою.

Перукарські інструменти – це знаряддя праці, яке використовує перукар для зміни форми, структури волосся при виконанні перукарських робіт: це ножиці, гребінці, фени, електричні щипці, щітка, бритва, машинка для стрижки волосся, палички для завивки волосся.

Пристрої – це допоміжні інструменти, які сприяють виконанню того чи іншого виду перукарської роботи. До пристроїв відносяться: зажими, кісточки, паралонові губки, резиновий ковпачок, резинові рукавички, пульверизатор, одноразові комірчики.

Є такі групи інструментів:

для розчісування волосся;

ріжучі інструменти для стрижки волосся;

для укладання волосся;

для завивки волосся;

Гребінець складається з обушка та зубців і ручки, розрізняють за довжиною, шириною, частотою та розміром зубців.

Гребінці бувають: металеві – з пластмаси, дюралюмінієві, неметалеві – з пластмаси, капрону, ебоніту, кістки, галаліту, целулоїду, силікону.

При роботі з хімічними препаратами застосовуються тільки неметалеві гребінці. Найпоширеніший вид інструменту – пластмасові гребінці.

Залежно від призначення гребінці поділяють на 4 основні групи:

комбіновані ( рідкі та густі зубці );

з тонкою ручкою-хвостиком;

із звичайною ручкою;

гребінець з ручкою-вилкою.

Комбінований гребінець застосовується в жіночих і чоловічих залах для розчісування, стрижки волосся. З тонкою ручкою-хвостиком застосовується у жіночих залах для стрижки і накрутки на бігуді. Із


Сторінки: 1 2 3 4