У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти і науки України

Курсова робота

на тему: Інтерєри закладів громадського харчування

Зміст

1. Вступ.

2. Історія розвитку закладів громадського харчування.

3. Десять кращих інтер'єрів ресторанів міста Івано-Франківська.

4. Творча частина:

а) опис пошуків та проектів;

б) робота над проектом (графічною частиною проекту).

5. Висновок.

6. Список використаної літератури.

7. Додатки.

1

Вступ

Заклади громадського харчування відіграють одну із важливих ролей у житті кожної людини. На всіх етапах розвитку суспільства громадське харчування розглядалося як один з важливих факторів рішення соціально-економічних задач, зв'язаних зі зміцненням здоров’я людей, підвищенням продуктивності праці, ощадливим використанням продовольчих ресурсів, економією часу на приготування їжі в домашніх умовах, створенням умов для подальшого розвитку особи.

Всім відомо, що для розвитку та популярності певного закладу громадського харчування має грамотне створення екстерєру та інтерєру приміщення, які будуть відповідати його призначенню. Від правильного планування та оформлення приміщення буде залежати економічне та фінансове становище закладу. Дизайнерське оформлення приміщення повинно підкреслювати призначення того чи іншого закладу харчування, враховувати категорію населення, яка буде найчастіше його відвідувати та особливості харчування у даному закладі (наприклад заклади швидкого харчування). У приміщенні кафе, бару, ресторану, їдальні повинно створюватися середовище, яке найбільш повно задовольняє матеріальні і духовні потреби людини. Дизайнери повинні перш за все вирішити матеріально-естетичні проблеми приміщення за допомогою різноманітних прийомів, органічно поєднуючи форму, колір і матеріал. Зовнішнє оформлення кафе, барів, ресторанів, їдалень повинно обовязково відповідати внутрішній атмосфері приміщення та гармонійно поєднуватися з іншими архітектурними спорудами, які знаходяться біля них, не порушуючи загального архітектурного ансамблю, а навпаки, доповнюючи його. Приміщення громадського харчування повинно бути спроектоване таким чином, щоб не тільки зодовольняло потреби споживачів, але й полегшувало роботу людей, які там працюють, значно зменшувало навантаження та сприяти підвищенню ефективності праці.

2

Естетична сторона дизайну є хоч і не першим, але важливим чинником у процесі завершального формоутворення інтер'єру і пробуджує у людях почуття задоволення та радості.

Відвідування закладів громадського харчування повинно приносити не тільки позитивні емоції, а й бажання повернутися туди ще раз. Саме над цими завданнями і повинні працювати дизайнери. Вони повинні створити атмосферу зитишку в приміщенні кафе, бару чи ресторану.

Дизайнер, який задіяний у процесі створення закладу громадського харчування повинен визначити функціональні зони, які будуть у приміщенні та їх розміщення, уявити яким повинно бути обладнання окремих зон, його взаємне розміщення та вигляд закладу вцілому.

Перш, ніж розробляти дизайн ресторану, кафе чи бару потрібно подумати про його тематику. І тут фантазія може провести від загробних сцен фільмів-жахів, до космічних пейзажів у далеких галактиках, від дитячих сюжетів із мультфільмів, до творчості певного художника чи стилістики цілої епохи в історії мистецтв. Величезний запас усіляких стилів для інтер'єрів кафе, барів і ресторанів зосереджений у національних тематиках, у глибинах історії і літератури. Але навіть, якщо стиль інтер'єру, що сподобався, вже існує у даному місті та реалізований в інтер'єрі ресторану «конкурента», не слід перейматися. Досвідчений дизайнер повинен створити на цю тему зовсім інший, унікальний інтер'єр і безумовно кращий (адже створювати проект «на тему», бачачи недоліки попереднього - значно легше!).

Все це дає можливість створити оригінальний інтер'єр приміщення, не схожий на будь-який інший. Саме це додає певному закладу харчування індивідуальності та певного характеру, який і буде приваблювати відвідувачів.

Весь дизайн повинен бути зосередженим на тому, щоб максимально догодити клієнтові. А клієнт, на жаль, буває різний: є бажаючі добре повеселитися, а є прихильники тихих бесід за келихом вина, є відвідувачі

3

зосереджені винятково «на поїсти», а є прихильники активних танців та

флірту на людях... І усім треба забезпечити максимально комфортну атмосферу для їхнього розуміння відпочинку. Як же вийти з положення? Звичайно, при розробці інтер'єру ресторану, кафе, бару створюють цільові зони для кожного класу клієнтів: ближче до оркестру - столики для шанувальників танців, в окремих відділених зонах - для прихильників спокійного відпочинку (де їм ніхто не заважає); у напіввідчинених кабінках подалі від шуму оркестру - столики на двох для тихих бесід, а столики для гурманів, природно, розташовують ближче до кухні.

Ввесь процес створення інтер'єру враховує бажання та особливості відвідувачів закладу харчування. Головне забезпечити комфорт, вигідність та зручність, а також естетичність. При розробці інтер'єру необхідно впроваджувати прогресивну технологію, при якій можна зменшити затрати праці працівників закладу громадського харчування.

Проектування та дизайнерське оформлення приміщення кафе, бару, ресторану, їдальні має свої відмінності, які слід враховувати.

При створенні інтер'єру ресторану, їдальні краще використовувати кольорову гаму, що заспокійливо діє на людину, а при розробці інтер'єру кафе чи бару можна використати більш яскраві кольори та відтінки. Можна виділити також кожну зону окремо кольором чи перепадом рівня підлоги або стелі.

Нажаль, багато дизайнерів, та й замовники дизайну, зовсім не приділяють увагу тим приміщенням, що не показують клієнтові: коридори, кухні, офісні приміщення. Це типова помилка при розробці дизайну інтер'єру ресторану, кафе чи бару. І от чому люди, що обслуговують дорогоцінних відвідувачів "злачних" (у гарному змісті цього слова) місць, знаходяться на роботі значно довше, ніж перебувають там клієнти. А саме від їхнього настрою, бадьорості, самопочуття багато в чому залежить, яка буде турбота про клієнтів. З давніх часів вважалося| дуже| почесною| діяльністю навчати|, лікувати та годувати.

4

У|в,біля| Франції в минулому| столітті ремісник не міг стати дворянином, але| для кухарів було| зроблено| виняток|, тому що| праця| його| була| на рівні з мистецтвом|. Праця талановитого кухаря |прирівнювалася| до творчості художника|митця| та


Сторінки: 1 2 3 4 5